Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Nei til Trikk i Skovveien.

  Oslo
  Nei til Trikk i Skovveien.
  Opprettet: 16.05.2017 av Hans R. Holdener
  Sluttdato for signering: 31.10.2017
  Vi er blitt gjort kjent med at det planlegges trikk i Skovveien. En trikk i Skovveien møter kraftig motstand fra beboere og næringsdrivende. Skovveien Velforening vil motsette oss dette hasardiøse prosjektet med all den kraft vi kan. Sameiene i Skovveien samt dets beboere er sterkt imot dette. Vi snakker her om ett betydelig antall mennesker. Å flytte trikketraseen fra Briskebyveien der den har vært i mer enn 100 år mener vi er hodeløst og uforsvarlig bruk av kommunens penger. Inkognitogaten har i stor grad næringsbygg og vesentlige færre boliger, private parkeringsplasser samt lengre distanse fra bygningen til trikketraseen. Skovveien derimot har ingen egne private parkeringsplasser, i hovedsak er det boliger, i tillegg ligger veien tett på bygningene. Altså en helt annen gatestruktur.
  399 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  8 kommentarer:

  Per Bach

  Tirsdag 13.06.2017
  Jeg er for å beholde Skovveien slik den er.

  Marit Skaug

  Mandag 29.05.2017
  Til de som ikke får signert; bruk en annen nettleser. Jeg prøvde først med Crome uten hell, men byttet til Explorer og da gikk det greit

  Nina Pedersen

  Onsdag 24.05.2017
  Kom inn på siden tilslutt. Signatur sent

  Hein Haugland

  Mandag 22.05.2017
  Bystyret og kommunen må ta hensyn til langsiktig planlegging, å velge løsninger for offentlig transport som i all hovedsak er fremtidsrettet: og logisk sett er trikk et klart gammelt, tungt, og kostbart (vedlikeholdsmessig) fremkomstmiddel. Trikk er ikke en løsning som er verdig eller logisk for Skovveien. For å fatte avgjørelser må Bystyret bruke logikk som refererer til betydning, verdi og langsiktig fornuft - og kriteriene i Skovveien er bare ikke egnet for en stor buldrende trikk. Fine, lavt-lyd-nivå, enkle og fornuftige løsninger som allerede er i bruk i Helsinki og implementeres nå i Singapore, og ellers rundt i verden, kan finnes ved søk etter "autonomous public bus", og artikler som disse: https://www.nytimes.com/2016/11/08/science/finland-public-transportation-driverless-bus.html?_r=0 http://www.straitstimes.com/singapore/transport/autonomous-public-bus-to-be-launched-by-2020

  Hans R. H

  Fredag 19.05.2017
  Dette sjeleløse galskapsprosjektet må stoppes. Har man gjort en dybde analyse av de totale sikkerhetsaspektene ved dette prosjektet? Skovveien er en beboer gate i hovedsak. Det er også en 30-sone. Hvem er ansvarlig om ett barn blir truffet av trikken i Skovveien?, hva med ulykker dersom beboere skal flytte inn og ut med flyttebil?, hva med ulykker fra syklister og andre myke trafikanter, hva med bevegelshemmedes behov for aksess direkte til inngangen på eiendommene? hvem er ansvarlig? Trikken har jo forkjørsrett.

  Anne Kirstine Libæk

  Fredag 19.05.2017
  Jeg er for å beholde Skovveien slik den er. Ser ikke helt vitsen med å ødelegge hele Oslo. Vi som bor her vil ha det slik det er nå!

  Nina Pedersen

  Tirsdag 16.05.2017
  Får ikke lagt inn noen signatur. Når jeg skal skrive i feltet hopper den bare tilbake hit. :-(

  Knut Moe, Skovveien 10 B

  Tirsdag 16.05.2017
  Trikker er ikke egnet i en bystruktur som Oslo har. Topografiske forhold har resultert i en byplanlegging med relativt smale gater som, når det nå skal etableres sykkeltrasséer i tillegg til at biler fortsatt vil være en del av bymiljøet, ikke er egnet grunnet det rigide kjøremønster et skinnegående vogntog skaper. I tillegg er støy fra trikk er langt kraftigere enn fra busser, som i framtiden vil bli elektrisk drevne.

  Legg til kommentar