Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Folkeavstemning om oppsigelse av EØS-avtalen

  Rogaland
  Folkeavstemning om oppsigelse av EØS-avtalen
  Opprettet: 29.07.2018 av Elin Dalen-Rasmussen
  Sluttdato for signering: 01.12.2018
  SUVERENITETSAVSTÅELSE I STRID MED GRUNNLOVEN EØS-avtalen er ikke den handelsavtalen som den var ment å være. Regjeringen og Stortinget bruker den allmenne traktatregelen i stedet for den særskilte hjemmelen om suverenitetsavståelse, og stikker hodet i sanden for det som er faktisk suverenitetsavståelse. Myndigheter som har vært overført til EU er i direkte strid med Grunnloven. VERDEN SOM HANDELSMARKED Vi mener også at EØS-avtalen slik den praktiseres hindrer oss i å handle fritt med andre land i verden. Og verden er større enn EU. Et friere handelsmarked vil være stabiliserende for fred da flere land i verden vil kunne handle med hverandre og skap økonomisk og bærekraftig vekst. THIS IS YOUR WAKE-UP CALL! Folk har våknet fra den bekvemme dvalen på toppen av næringskjeden, og ser nå hva som har skjedd og er i ferd med å skje. FYLKET HAR ET ANSVAR FOR FOLKS HVERDAG OG HELSE Vi forlanger at folket blir hørt om EØS-avtalen, og ber derfor fylket kreve folkeavstmning på vegne av folket. Fordi det finnes ikke noe som heter innbyggerinitiativ overfor staten. Fylkets virksomhetsområde når det gjelder folkehelse og internasjonalt arbeid er særlig berørt men berører i prinsippet alle aspekter i Fylkets virksomhet. EN NY AVTALE En folkeavstemning som sier at vi vil si opp EØS-avtalen innen 6 mnd etter et eventuelt flertall for dette, og i tråd med EØS-avtalens artikkel 127 forhandle om å finne praktiske løsninger som både Norge og EU er tjent med, og som ikke medfører at Norge uten videre skaø motta nye regler fra EU.
  623 av 500 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  22 kommentarer:

  Sofie Dean

  Lørdag 13.10.2018
  Hvorfor ikke folkeavslemning for hele landet? Gjør om og del/ del

  Vidar Skilnand

  Onsdag 15.08.2018
  Jeg er nordmann født i Norge av Norske foreldre , har Norsk pass , men velger å bo i Indonesia enn så lenge , i alle fall til Norge igjen er et selvstendig land som styrer seg selv . Håper dette kan skje i nær framtid . Good Luck .

  Elin Dalen-Rasmussen

  Tirsdag 07.08.2018
  Status 7.august kl.20.00: Det ser ut til at det er 81 av 511 som er Rogalandsunderskrifter. Verv en rogalending

  Elin Dalen-Rasmussen

  Tirsdag 07.08.2018
  Jan Erik spør: Hvorfor ikke hele landet? Jeg valgte bevisst minsak.no (som kun forholder seg til innbyggerinitiativ over for kommuner og fylker) fordi HVOR SKULLE JEG SENT KRAVET TIL STATEN OG SAMTIDIG KUNNE HA FORVENTET EN SAKSBEHANDLING OG OFFISIELT VEDTAK? Staten operere ikke med innbyggerinitiativ. Da hadde det vært mulig å velge "hele landet" i minsak.no Så jeg valgt bevisst ikke sider som opprop.net og lignende. Minsak.no havner direkte inn i sakssysytemet til fylket. Mitt håp var jo at flere fylker skulle måtte behandle dette innbyggerinitiativet. MEN; jeg kommer til å samle alle underskrifter uansett og formidle det ut på et eller annet vis.. For å vise at det er en kraft som ikke politikerne på Stortinget kan ignorere. STÅ PÅ OG BLI MED Å SANKE STEMMER! Uansett hvor de kommer fra. Om noen vil kopiere denne teksten og lage sak for sitt fylke så er jo det kjempeflott!!

  Jan erik

  Tirsdag 07.08.2018
  Hvorfor ikke for hele landet?

  Elin Dalen-Rasmussen

  Mandag 06.08.2018
  PS! I Underskriftene i saken er fra hele landet, så ikke juble for fort når vi bikker 500. Det er 500 Rogalandsunderskrifter som er det viktige. Nest viktigst er jo å se at det er et ønske over hele landet å ha folkeavstemning om den viktigste premissgiveren for folks hverdag. Opplisting over andel/antall Rogalandsunderskrifter kommer... Imens er det bare å kjøre på og spre oppropet videre.

  Ingar Grøndahl

  Søndag 05.08.2018
  Jfr Norges Grunnlov av 2016, er §§ 1, 2 og 112 mv. MOT enhver union / maktovertakelse av Kongeriket Norge! PROBLEMET ER stortingsflertallets vedtak som er MOT hva vi tror, føler og vet er velgerflertallets vilje! HVORFOR fikk ikke velgerne stemme over saker på stortinget før de vedtar? Jfr. "vår" statsminister, FORDI HUN ER REDD VELGERNE SKAL STEMME MED FØLELSER! Så hva er tvilen i denne saken? Velkommen til FOLKEBEVEGELSEN på fb! Ha en herlig søndag og ny uke med positive tanker om mulige løsninger for vår felles fremtid med Norges Grunnlov (UNNTATT § 115) som vårt felles fundament!!;-)Ingar

  Elin Dalen-Rasmussen

  Søndag 05.08.2018
  Fjerner duplikater med jevne mellomrom, Dan. Takk for din årvåkenhet

  Dan Kanihelpyuu

  Søndag 05.08.2018
  Det er flere som har underskrevet flere ganger på denne listen!

  PER Olav Breivang

  Søndag 05.08.2018
  Ut av EØS og Schengen med en gang

  Kristian Grødem

  Søndag 05.08.2018
  Få oss ut av denne påtvungne Tvangstrøye fortere enn svint.

  Kjell Prestegaarden

  Lørdag 04.08.2018
  Når man ser hvordan EU pampene støtter opp om Juncker som leder! Da må det jo være enkelt, å forstå at EU er styrt av et pampevelde. Og at Juncker må ha et skikkelig balletak, på den gjengen!

  Reidunn Thune

  Lørdag 04.08.2018
  Det norske folk har to ganger sagt nei. EØS har vist seg å bli noe helt annet i dag enn det som ble forespeilet oss tidligere. Norge må ut av EØS og Schengen-avtalen og aldri inn i EU! Dette som skjer i Europa nå minner meg om Hitlers store drøm. Norge må kjempe for å forbli et selvstendig land.

  Gunn Helen Holmboe Rosenvinge

  Torsdag 02.08.2018
  Nei til EØS: Handelsavtaler kan gjennomføres med utvalgte land til alles fordel. Nei til Schengen: Samarbeid kan gjennomføres på tross av verdensomspennende avtaler. Ingen fri flyt av arbeidskraft på tvers av landegrenser. Staten spares også for store ressurser ved norske fengsler. Ja til et transparent politisk samfunn: Det kreves mer gjennomsiktighet til det norske folket- hvor ingen politikere skal bestemme saker under bordet (slik holder vel så Solberg og Jensen på, som Clinton og Trump i dag). Bort med TISA: VI skal kunne råde over egne tjenester innen infrastruktur m.m. ingen tjenester skal ut på anbud når det gjelder skoler, barnehager, eldreomsorg, posttjenester osv.

  Rolf G. Torgersen

  Mandag 30.07.2018
  Som EU-tilhenger har jeg signert fordi EØS-avtalen nå er blitt mer omfattende enn det Stortinget så for seg i 1992. Når ikke Stortinget tar dette opp, må folket.

  Elin Dalen-Rasmussen

  Mandag 30.07.2018
  EØS-avtalen sikrer fri flyt av personopplysninger.... Heilt utroligt!

  Stein-kåre derås

  Søndag 29.07.2018
  På tide å sette foten ned!!

  Elin Storm

  Søndag 29.07.2018
  Ut av EØS

  Trond Hansen

  Søndag 29.07.2018
  Vi vil ikke styres av andre land. Ut av EØS så blir vi et fritt land igjen.

  Linda Nyborg

  Søndag 29.07.2018
  Støtter ut av EØS....og vil aldr innni EU

  Morten Snekkersveen

  Søndag 29.07.2018
  Ut av eøs/Schengen og ikke minst kutt alt av bånd til FN!

  Daniel Hansen

  Søndag 29.07.2018
  UT av EØS og Schengen

  Legg til kommentar