Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  STOPP SALT NÅ!

  Tromsø, Troms
  STOPP SALT NÅ!
  Opprettet: 10.04.2019 av Peter Krogseng Magnussen
  Sluttdato for signering: 10.05.2019
  Jeg vil med denne underskriftskampanjen stille krav om at kommunen behandler forslaget som nevnt under, hjemlet i kommuneloven § 39 a. Innbyggerforslag. Bakgrunnen for denne underskriftsaksjonen er at kommunestyret i Tromsø har vedtatt prosjektet "SALT". Som etter kommuneadministrasjonens estimater ligger an til å koste over kr 240.000.000. Dette er penger som Tromsø kommune ikke har, og som kommunen heller ikke burde låne for å finansiere prosjektet. På grunn av den nåværende økonomiske situasjonen og kommunal gjeldsvekst ber folket i Tromsø om at kommunestyret tar følgende til behandling: a) Prosjektet "SALT" Stoppes i sin helhet b) Kommunen går inn for at private skal drifte "SALT". c) Kommunen gjennomfører en folkeavstemning hvor folket kan si om de ønsker prosjektet "SALT", eller ikke. d) Byggingen av "SALT" utsettes til år 2045 år. Mvh Peter Krogseng Magnussen Ordførerkandidat for Liberalistene Tromsø
  149 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  5 kommentarer:

  Liss Jensen

  Torsdag 25.04.2019

  Johnny Andreassen

  Onsdag 24.04.2019
  Hadde det vært en ledig tomt de fikk tildet, som ikke var i daglig bruk til andre formål. Men nei, her skal man altså bølle seg fra og fortrenge andre brukere og det er faktisk greit. Her fremstår Røymo som en dårlig leder som ikke evner å se behovene også til de interessegrupper som ikke fenger henne.

  Kyrre Kalseth

  Onsdag 24.04.2019
  At Tromsø Kommunes admin. mener at en etablering av SALT skal koste 240 mill å etablere er jo vannvittig. Det er jo en ekstrem overdrivelse, og disse tallene handler jo hovedsaklig om ting SALT ikke har krevd av kommunen, slik som flytting av snødeponi. Dette har admin. selv foreslått. Det eneste SALT ønsker er en tomt i byen for etablering og en kommune som er behjelpelig. Når det kommer til infrastruktur og kommunens ansvar for å rydde opp i avfallsproblematikk, forurensing av vann og omlegging av vannrør, så er dette noe som må gjøres uansett, SALT eller ei. SALT driftes av ett privat selskap, og man spør ikke etter driftsstøtte. SALT`s mål er å skape en arena for folket av folket. En arena for diskusjon av bærekraft i nord, økologi, fiskeri, kultur, samfunn og ellers alt som gjør livet mer intressant. Hele saksfremlegget fra admin. vitner om at man ikke ønsker prosjektet og dermed demmer opp med helt ville økonomiske kalkyler. SALT i Oslo har IKKE KOSTET KOMMUNEN en krone, men til gjengjeld skapt ett unikt og vibrerende byrom som gir tilbake skattekroner til kommunekassa. Skjønner at du heller vil ha parkeringsplass her for evig fremtid, men det er ikke en Ishavshovedstad verdig.

  Ann Tallerås

  Onsdag 17.04.2019
  Unødvendig bruk av penger.

  Håvard Høili

  Torsdag 11.04.2019
  Stopp nå

  Legg til kommentar