Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Bomfritt Sola

  Sola, Rogaland
  Bomfritt Sola
  Opprettet: 25.05.2019 av Ivar Kolberg
  Sluttdato for signering: 24.08.2019
  Vi i Sola kommune mener at det må tas en lokal folkeavstemning i.h.h.t kommunelov §39b, dette for å kartlegge og eventuelt iverksette hva innbyggerne i kommunen mener på tvers av politisk tilhørighet. Vi mener en avstemning bør lyde slik: Ønsker du en avvikling av bompengeinnkrevingen i Sola (bymiljøpakken)? Konsekvensen av et flertall som er for dette må være en avvikling av innkrevingen innen rimelig tid etter resultatet av avstemningen. Det forventes også at avstemningen avholdes innen rimelig tid etter borgerinitiativet er behandlet av Sola kommunestyre. Dette er en så viktig sak at den ikke kan avgjøres av de få som sitter i kommunestyret, da det har en stor økonomisk innvirkning på innbyggerne. Det er en avgjørelse som må tas i demokratisk ånd av alle innbyggerne, absolutt alle blir påvirket av bomavgiftene, enten i form av egen bilbruk, økte priser på offentlige transportmidler, økte taxipriser, økte priser på alt en handler da frakt av varene blir dyrere, kort sagt ALLE blir berørt.
  133 av 300 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  4 kommentarer:

  Anders Lindanger

  Torsdag 30.05.2019
  Uforståelig plassering av de 2 bommene som er plassert i Sola. Siden det kun er i Tananger en er fullstendig prisgitt og belastet av disse bom galgene. Flytt disse til det nye rådhusets parkering det blir like idiotisk, men da vil det gjelde samtlige innbyggere i kommunen og ikke kun ett tettsted, slik det er nå kan en ikke komme seg til kommune senter som er i Sola uten at en berøres av bom. Dette er uhørt.

  Solveig Heimvik

  Lørdag 25.05.2019
  Får håpe folk vet hva de skal stemme . Skammelig å være innestengt i egen kommune

  Tror en skal lete lenge etter noe så urettferdig som denne bom-penge modellen.

  Lørdag 25.05.2019
  Det er rett og slett skremmende at politikerne ikke ser dette. Tananger er innestengt og det er skammelig! De som har godkjent dette på vegne av innbyggerne i Sola, må ryke og reise jo før jo bedre. Politikerne er ikke i takt med folket som vanlig. Godt det snart er valg.

  Ronny Gottschalksen

  Lørdag 25.05.2019
  I tillegg til å være generell motstander av BOMPENGE modellen, så var isoleringen av Tananger virkelig prikken over «i»en....

  Legg til kommentar

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.