Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Prioriter sykkelfelt og fortau langs fv. 923 Salhusvegen

  Rogaland
  Prioriter sykkelfelt og fortau langs fv. 923 Salhusvegen
  Opprettet: 04.09.2020 av Syklistenes Landsforening Haugaland
  Sluttdato for signering: 01.10.2020
  Det eneste store prosjektet for syklister i Nord-Rogaland må ikke kuttes for å bygge mer bilvei! Skal vi få flere til å velge sykkel må vi tørre å prioritere. Dette er et spennende prosjekt som vi kan lære av i hele vårt fylke. Vi ber om at Rogaland fylkesting holder fast på prosjektet om sykkelfelt og fortau i Salhusvegen som en del av Haugalandspakken. Prosjektet har som mål å legge til rette for økt sykkelandel i Haugesund og på fastlands-Karmøy. Denne parsellen er del av en sammenhengende plan for fv. 923 fra Norheim i Karmøy kommune og Storasundgata i Haugesund kommune, der det settes av areal til sykkelfelt og fortau langs fylkesvegen. Det skal etableres gode løsninger for syklister og gående for å sikre trygg ferdsel. Tiltaket skal være fartsreduserende for biltrafikk, samtidig som kollektivtrafikken skal prioriteres.
  194 av 500 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  10 kommentarer:

  Sissel yrkje

  Tirsdag 15.09.2020
  Jeg har sykla til Hgsd. Sjukehus via Salhus vegen i mange år, det er bredt fortau kun fra Henderson hotel og noen få hundre meter nordover. Egen sykkelveg hadde vært topp!

  Jan Inge Arnø

  Søndag 06.09.2020
  samme med hjemmebakeriet og seglem. syklisten må sykle i lag med bil og buss.når bussen stopper må syklisten stoppe. En vits å bruke 120 mill på noe halvveis. Signerer ikke

  Jan Inge Arnø

  Søndag 06.09.2020
  Denne sykkelveien er ikke optimal over hode . Blant annet må syklisten bruke vei banen f eks med Rossabø blomster da det blir for smalt å lage fortau og sykkelvei på begge sider

  Terje Lie

  Lørdag 05.09.2020
  Flott om vi får eget sykkelfelt og fortau i hele Salhusveien. Mens vi venter, kunne vi hatt parkering forbudt i hele Salhusveien. Da hadde vi får bedre plass til både syklister og biler. Enkelt og billig tiltak som gir umiddelbart effekt

  Kjellaug Bjerkli Haarberg

  Lørdag 05.09.2020
  Eg bur i Karmøydelen av Salhusvegen, der me ikkje ein gong har fortau. Skuleungar, folk på veg til og frå jobb/butikk, turgåarar med og utan hund/barnevogn - alle går midt i trafikken. Skummelt, særlig i den mørke årstida. At ikkje så viktige trafikksikringstiltak for skuleborn blir prioritert av Karmøypolitikarane her er heilt uforståeleg.

  Gunvar Mikkelsen

  Lørdag 05.09.2020
  Blir spennende å se hvilke partier i fylket som støtter syklister og andre myke trafikanter i Nord-Rogaland.

  Kristine Synnes

  Lørdag 05.09.2020
  Byer med god fremkommelighet for syklister fra 8-80 er bedre byer å bo i. På tide å få gjennomført denne gode planen.

  Hege H Liadal

  Lørdag 05.09.2020
  Takk for mulighet til å legge press på utbygging av sykkelveier. Gevinst for miljø, helse og god oppvekst! Kinderegg rett og slett!

  Simon Næsse

  Lørdag 05.09.2020
  Jeg er vanlig syklist på vanlig sykkel som har pendlet til jobb fra Karmøy via Salhusveien i mange år. Det trengs egne sykkelfelt. Det vil være bra for både de som kjører, sykler og går. Har blitt påkjørt flere ganger i rushet på denne veien - så jeg forstår at folk føler seg usikre. Særlig er det farlig i kaoset rundt Karmsund vgs og Salhusveien hjemmebakeri. Busser, elever, biler, sykler i et salig kaos. Det er flaks at ingen har blitt alvorlig skadet der. Det er på tide å få ett godt prosjekt for syklister i Nord-Rogaland.

  Karl Inge Nymark

  Lørdag 05.09.2020
  Jeg har leilighet på Moksheim Brygge som vi bruker i helger og ferier. Vi sykler ofte Salhusveien. Da sykler vi på hovedveien, fordi gangfeltet er farlig, med høye rette kanter i hvert kryss. Det må legges til rette for syklister uten fare for seg selv eller fotgjengere.