1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

    Bevar nærmarka vår ved Fugmyra / Steintrøa slik den er

    Trondheim, Trøndelag
    Bevar nærmarka vår ved Fugmyra / Steintrøa slik den er
    Opprettet: 23.11.2021 av Terje Fossum
    Sluttdato for signering: 23.05.2022
    Trondheim kommune utreder planer for bygging av et skianlegg med snøproduksjon på østsiden av byen i tur- og skogsområdet ved Fuglmyra / Steintrøa. Området er en naturperle og det nærmeste og mest tilgjengelige skogsområdet for tusenvis av innbyggere på østsiden av byen. Estenstadmarka kjennetegnes ellers av mye bratt terreng. Området Fuglmyra/Steintrøa brukes derfor til kortere turer hverdag og helg, av gamle og unge, og for å finne ro og naturopplevelse. Området oppleves som uberørt og har stort artsmangfold. Derfor brukes det også mye av barnehager, skoler og til fritidsaktiviteter (speideren, orientering o.l.) for å gi barn og unge naturkunnskap og naturglede. Den allerede eksisterende lysløypa i området er mye i bruk. Området har et rikt dyreliv. Her lever også truede arter. I det planlagte anleggsområdet er det mye våtmark. Med graving og grøfting er det stor risiko for skade på dyre- og plantelivet og på den nydelige myra, som betegnes som nærtruet. I tillegg vil det føre til unødvendig stort CO2-utslipp. For å gi plass til en bred grusvei, som skal være fundament for kunstig snø, må mye skog fjernes. Dette vil medføre stor sorg for alle de mennesker som verdsetter området slik det er i dag. I en tid der temperaturen vil fortsette å øke og vårt forbruk av energi må ned, oppfatter vi det meningsløst å bygge anlegg for snøproduksjon i et så lite egnet område. Det er lavtliggende, 180 m.o.h. Det aktuelle området ligger innenfor rød og grønn strek. Trondheim kommune har erklært klima- og naturkrise. Kommunen skriver: «Innenfor rød strek skal det tas særskilt hensyn til natur- og friluftsinteresse» og «Hensyn til klima- og naturmangfold skal veie tungt i alle saker». Et anlegg i dette området er umulig å gjennomføre uten at det vil gå på stor bekostning av både natur- og friluftsliv. Vi krever derfor at området Fuglmyra / Steintrøa bevares slik det er. Vi ber heller om at andre allerede eksisterende anlegg utnyttes / oppgraderes, slik at ingen natur går tapt.
    446 av 300 underskrifter
    Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
    Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

    13 kommentarer:

    Wenche Eriksen

    Søndag 05.12.2021
    Ni rådyr står ved foringsplassen og lurer på om ikke det blir lagt ut mat snart. Hver dag, så lenge snøen ligger, kommer de ned fra området der de bor, i Steintrøa _Fuglmyra, til menneskene som er deres nærmeste naboer. Her lever vi på dyrenes premisser, elg og rådyr går ofte rundt husene, og ved fuglematinga er det alltid trengsel av sultne bevingede vesener. Noen vil ødelegge dette. Hjemmet til dyrene og alle de vakre vekstene, og ikke og forglemme den vakre Fuglmyra. Dette er et svært viktig turområde for tusenvis av mennesker. Hver eneste dag i all slags vær bruker turfolk, barnehager og skoleklasser området. Her er det frisk luft, ro og stillhet og vakker natur. Det kanskje aller verste er at de som planlegger dette svære anlegget, ønsker å installere snøkanoner. Lokalmiljøet, dyrene, de som ferdes i området og de som bor nære vil påvirkes negativt på grunn av kulde- og iståke i et stort område og også av bråket fra snøkanonene. Et slikt anlegg vil trenge mye elektrisitet som kan brukes bedre til andre formål. Energibruken er uakseptabel og dårlig klimapolitikk. Mye grøftegraving må til for å få vannforsyning fra dammene lenger opp i marka. Hele dette planlagte anlegget, med stor parkeringsplass og klubbhus på dyrkamark, masse graving gjennom store deler av nærmarka og ødeleggelse av myra og av dyrenes hjem. Estenstadmarka er full av skiløyper som Trondheim kommune holder i utmerket stand, og det er flott og nok. Legg bort disse planene og la oss beholde området som det er!

    Brit Stokke

    Lørdag 27.11.2021
    Har bodd i nærområdet siden 85. Med så mye fortetting av boligområder i byen . Er det viktig å bevare områder som dette.Området kan ikke måles i kroner og øre.Men måles i bedre fysiske/psykiske helse for all aldre.

    Barbro Lindeberg

    Fredag 26.11.2021
    En stor grunn til at jeg bor på Risvollan er nærheten til skogen ved Fuglmyra/Steintrøa i Estenstadmarka. Som travel småbarnsforelder tok jeg her raske turer for å samle energi. Her fikk barna sine første friluftsopplevelser med treklatring, bær, sopp, maur og spennende rare stier. I Lille lysløypa lærte de å gå på ski. Denne vakre og varierte naturen har fortsatt stor betydning for min kroppslige og mentale helse. Her ser jeg mange andre eldre, med eller uten staver. De bratte bakkene lenger inn i marka unngår de, p.g.a. slitte knær og hofter. Naturperle er en helt korrekt betegnelse for området. Helt gratis har naturen laget dette tilbudet. Arealendring her = Nedbygging av natur Anlegg her = Ran av helsebringende naturopplevelse Graving og hogst her = Grovt angrep på artsmangfold

    Terje Fossum

    Torsdag 25.11.2021
    Det kommer stadig rapporter fra ulike forskningsmiljø som viser at artsmangfoldet er i kraftig tilbakegang. Stadig flere "vanlige" dyrearter, fugler, amfibier og planter havner på rødlista. Det er arealbruken vår som er hovedårsaken. Da blir det direkte undergravende virksomhet å bygge idrettsanlegg i området Fuglmyra / Steintrøa. Området må ikke røres! I stedet må det satses på restaurering av allerede ødelagt natur. Så får vi ta vare på og gjenbruke allerede utbygde anlegg.

    Hallgeir Revhaug

    Torsdag 25.11.2021
    Ski-idrett er en særinteresse og skal ikke fortrenge eller gå på bekostning av allmennhetens behov for naturopplevelser. Helseffekten av å beholde dette området slik det er for folkehelsen kan vanskelig overvurderes. Det er nært og blir derfor også brukt.

    Irene Nervik

    Torsdag 25.11.2021
    Det får holde med Tyholt !!!

    Cecilie Klüver

    Onsdag 24.11.2021
    Fuglmyra er et viktig område for veldig mange dyr og mennesker. Senest i dag kom det en ny og oppdatert "rødliste". Her har blant annet gulspurv gått fra å være kategorisert som "nær truet" til å være "sårbar". Det vil si at den nå kategoriseres som mer truet enn tidligere. Det lever gulspurv i Fuglmyraområdet. Samtidig vet vi at at dette "bit for bit"-tapet av natur er en viktig årsak til nedgangen i fuglebestanden.

    Anne Fossen

    Onsdag 24.11.2021
    Området skal selvfølgelig bevares.

    Jan Erik Lorås

    Onsdag 24.11.2021
    Denne myra skal bevares for alltid.

    Per Sviggum

    Onsdag 24.11.2021
    Bevar Fugmyra

    Per Sviggum

    Onsdag 24.11.2021
    Ingen løype på Fugmyra

    Miriam Ida Wicklund

    Tirsdag 23.11.2021
    Jeg og min familie har benyttet fuglemyra som utfartssted siden vi flyttet til Trondheim (Risvollan) i 1973. Vi har endret adresse to ganger siden da, men bor fortsatt på østsiden av byen og har fortsatt det samme området som vårt faste turterreng. Vi håper inderlig at ønsket om å bevare det naturskjønne området uberørt blir tatt til følge.

    Asbjørn H. Barlaup

    Tirsdag 23.11.2021
    Viktig naturområde å bevare for nærmiljøet!