1 Čilge iežat ášši
2 Čoakke vuolláičállagiid
3 Ovddit ášši árvvoštallamii

    Tiltak mot giftig oppførsel i spillfellesskap på nett

    Oslo
    Tiltak mot giftig oppførsel i spillfellesskap på nett
    Álggahuvvon: 22.02.2023 bokte Andreas Hedemann
    Maŋimuš beaivi, goas nama sáhttá čállit áššái: 22.08.2023
    HJELP OSS Å SETTE GIFTIG SPILLKULTUR PÅ DAGSORDENEN! Som vi ser av både resultatene av Barn og medier-undersøkelsen 2022 og forskning på området, gjenstår det fortsatt en del før vi kan si at dataspillkulturen i både Oslo og Norge er inkluderende. Forskning på dataspill og kjønn viser at kvinnelige spillere møter andre forventninger og reaksjoner i spill enn menn. Kvinner som spiller med andre spillere over nett, er mer utsatt for verbal og visuell seksuell trakassering enn menn. Skjellsord mot kvinner, homofile og personer med funksjonsnedsettelser som spiller, er særlig utbredt. En inkluderende spillkultur forutsetter at fordommer motvirkes og mangfold etterstrebes – i spill og blant spillere. At noen slutter med dataspill på grunn av språk, omgangsform eller trakassering basert på kjønn, er en utfordring vi som samfunn bør ta tak i på samme måte som vi tar tak i kulturutfordringer, mobbing og trakassering i andre sammenhenger. Vi har mye å vinne – også på andre områder enn den sosiale – dersom vi lykkes med å skape en inkluderende dataspillkultur. Ved å spille dataspill og ta aktivt del i spillmiljøer kan spillerne lære mye om samarbeid, bygge digitale ferdigheter og teknologisk forståelse. Dette er kunnskap og ferdigheter som for mange akkumuleres raskt, og som kan utgjøre en betydelig ressurs i fremtidig oppgaveløsning. I et slikt perspektiv er det også en samfunnsutfordring at mange jenter av ulike årsaker slutter å spille dataspill. Løsningen på utfordringen må finnes i samarbeid mellom myndigheter, spillere og bransje - og det er derfor vi nå ber om enda sterkere politisk engasjement på denne fronten. Det skal være trygt, inkluderende og gøy å spille dataspill. For alle! Hvis du er enig i det, blir vi glade for din signatur.
    625 bokte 300 Vuolláičállagat
    Geahča vuolláičállagiid Dát ášši lea giddejuvvon iige dan sáhte šat vuolláičállit
    Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

    17 kommentárat:

    Tina Marie Kalheim Håkonsen

    Lávvardat 04.03.2023
    Leit at man bare kan signere saken om man bor i Oslo, men jeg gir min støtte utenom og håper dette er noe som kan bli tatt tak i sånn at gaming kan bli en morsom og fin opplevelse for alle!

    Cathrine Finnebraaten

    Lávvardat 04.03.2023
    Utrolig viktig arbeidet! Tusen takk for at dere tar denne jobben!

    rebecca Nilsen

    Lávvardat 04.03.2023
    Endelig blir det tatt opp, fantastisk❤️ senest i går ble jeg kalt hore, bitch og en masse stygge kommentarer jeg ikke vil gjenta, i Rust av flere unge menn. Ikke rart vi jenter lar være å mikrofon når vi spiller

    Lars Grøtnæs

    Lávvardat 04.03.2023
    Jeg er så heldig at jeg er man og har sluppet unna det meste av Toxic oppførsel under gaming og ellers på nett,men som man har jeg desto større ansvar for å si ifra til andre at det ikke er greit !!! Hjelp Nerdelandslaget,meg og de andre gamerene med å si at vi ikke aksepterer Toxic oppførsel. Jeg har ei jente på fire som snart skal begi seg ut i den digitale verden og jeg ønsker av hele mitt hjerte at hun og andre jenter skal slippe alt toxic.

    Øystein Sørheim

    Lávvardat 04.03.2023
    Bra dere gjør dette <3 gaming skal være gøy og toxic gaming er ikke gøy!!! alle skal ha det fint om man sitter online og koser seg med gaming

    Erik René Melnes

    Lávvardat 04.03.2023
    Stopp toxicity, jeg velger Toxtricity!

    Terje Peersen

    Lávvardat 04.03.2023
    Dette er en toc-sick sak! Veldig viktig å kaste lys på, for at den unge generasjonen skal kunne vokse opp i trygge omgivelser på nett.

    Simon Psyke Holmbakken

    Lávvardat 04.03.2023
    Dette er ekstremt viktig. Gaming skal kunne være trygt for alle, det er en fantastisk måte å kunne leve seg inn i en annen verden, men dessverre så er det også en outlet hvor mange tar "banter" og trash talking til et helt villt nivå. Folk fortjener å føle at de blir inkludert, sett og satt pris på, men dessverre så er terskelen så veldig lav når det kommer til uprovosert spydighet. Jeg vil at nevøen min som er skikkelig glad i gaming i en alder av 8, skal vokse opp i trygge miljøer innenfor gaming. Dette er en hjertebrann for min del, og jeg har alltid ønsket å være et positivt møte i online fellesskapet! Sammen kan vi bekjempe toxicity! <3

    Alexander Martinsen

    Lávvardat 04.03.2023
    Dette er knall. Toxic behavior er viktig å legge vekt på. Har en nevø som er 16, og hører han spiller til tider. Det er helt sykt hvordan ungdommen snakker til hverandre online. Så jo mere info og veiledning de får som yngre, jo bedre. Fortsett det flotte arbeidet dere gjør i Nerdelandslaget!

    Eugen Johannessen

    Lávvardat 04.03.2023
    #NoToxicGamingHere

    Inger Roksvåg Mæhle

    Lávvardat 04.03.2023
    Signert i kampen for å sikre at gaming skal være gøy, gøy, gøy for ALLE! ♡

    Pretty Pandaren

    Lávvardat 04.03.2023
    Hele familien signert, mine små skal ha et så godt miljø som mulig med engang de blir spilledyktige! DERE er flinke, takk for engasjementet!"

    Elisabeth Maria Berli

    Lávvardat 04.03.2023
    Signer og støtt en viktig sak! Gaming skal være for alle ❤️

    Martin Hoelsæther

    Lávvardat 04.03.2023
    Fnatastisk sak! Stå på, dere er fantastiske!

    Tor Martin Norvik

    Lávvardat 04.03.2023
    For å kunne signere må dere bruke et postnummer i Oslo. Bruk. f.eks: 0001

    Thomas Isaksen aka RudyRude

    Lávvardat 04.03.2023
    Helt fantastisk arbeid dere gjør i Nerdelandslaget. Og en underskrift er det minste jeg kan gjøre :D stå på videre vakre mennesker. Trenger flere som dere!

    Daniel Delsett

    Lávvardat 04.03.2023
    Dette er en så utrolig viktig sak! Gaming skal være en kilde til trygge, gode og fantastiske opplevelser for alle og da trenger vi at også alle er inkluderende, hjelpsomme og gode mot hverandre. Kardemommebyens lov vi brukte når vi var barn synes jeg er fin å huske på selv i voksen alder: Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre som man vil."