1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Gi 76-bussen tilbake til Fjellhus, Teisen og Ulven!

  Oslo
  Gi 76-bussen tilbake til Fjellhus, Teisen og Ulven!
  Opprettet: 21.05.2016 av Roger Pihl
  Sluttdato for signering: 24.06.2016
  Ruter fjernet 76-bussen fra Teisen, Ulven og Fjellhus 1. april i år. Dette var det eneste kollektivtrafikktilbudet til området, og rute 76 ble brukt av eldre for å komme til Tveita på eldretilbud, av alle beboere for å komme til Tveita senter (som er vårt nærsenter), av barnehager for å komme ut i marka, for besøkende å komme til Solvang sykehjem, for skoleelever med skole utenfor området og for beboere å komme til t-banen, og for alle å komme til og fra Østre Aker kirke og mange mennesker til og fra Østre Aker gravlund. Resultatet av nedleggelsen har blant annet blitt en betydelig økning i biltrafikk. Når vinteren kommer, med dårlig måkete eller glatte fortau, vil eldre være helt avskåret fra kollektivtrafikk. Groruddalsporten storvel krever at 76-bussen blir satt i rute på Fjellhus og Teisen igjen, om enn i en annen trasé, f eks ved å kjøre opp Teisenveien, inn til Solvang og ut samme vei.
  534 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  12 kommentarer:

  Kohinoor Nordberg

  Torsdag 09.06.2016
  Jeg er forundret over deg som kaller deg 'Alvorlig talt'. 500 m tar for de fleste 5 min å gå. Er man alenemor som ikke har råd til bil må dette kanskje bli to (kanskje tre) turer pr dag. Det blir 4 eller turer (event 6 strekninger frem og tilbake) Så kan du gange 20 minutter m 5 dager i uka som blir ca 1t og 20 min. Du kan gange det igjen m ca 300 dgr pr år Det blir mye tid fra hverdagen ekstra på folk som sliter fra før av. Eller for den saks skyld pensjonister som kanskje bruker 10-15 min på en slik strekning. Jeg trenger ikke bussen, men synes vi kan ha litt omtanke for folk i nærmiljøet som har andre behov enn oss selv. Og den dagen dattera mi skal begynne å gå hjem alene om kvelden så er det ganske stor forskjell på om det er 150 m der det er tett bebyggelse enn å gå 500 m fra ulvenkrysset.

  Ida jeaquline

  Torsdag 26.05.2016
  Syntes det var trist å høre fra farmor at ruten ble lagt ned. Ikke alle som er spreke av seg og er av eldre garden som faktisk trenger denne bussen til og fra senter/helsfyr osv. Ikke alle kan gå fra teisen krysset eller ulvenkrysset for å komme seg hjem... Syntes de som faktisk kan gå og har det flott er egoister og sier folk klarer å gå! ER IKKE ALLE SOM KAN! håper bussen kommer tilbake hvertfall...

  Liv Vardeberg

  Torsdag 26.05.2016
  til "alvorlig talt " bussen har faktisk kjørt der i mange år, ikke så stor vits i at den kjører samme veien som 66-bussen til Rema !!

  Kristin Bergundhaugen

  Onsdag 25.05.2016
  På søndag kjørte 37bussen(leddbuss) i full fart igjennom Teisenveien. Det er ikke første gang tomme busser bruker vår gate som snarvei. Dette må være toppen av arroganse. Ruter legger med 76bussen mens tomme busser kjører igjennom. Fint om 76 bussen kommer tilbake til glede for de som trenger den og at tomme busser slutter å kjøre igjennom i forholdsvis høy fart. Vi har ingen å miste.

  Alvorlig talt

  Tirsdag 24.05.2016
  Det kan ikke være stort ner enn 500m å gå til bussen fra teisenveien. Det er holdeplasser i toppen mit ulven og bunnen ved rundkjøringen. Er ganske utrolig at dette har blitt en så stor sak. Greit at mange ønsker bussen tilbake, men kanskje det ville blitt tatt mer på alvor om folk unngår å å fremstå som et hylekor?

  Anne Margrete Høeg

  Søndag 22.05.2016
  Her på Teisen/Fjellhus har vi ikke bydelshus. Pensjonister som skal til forskjellige arrangement må til Tveita eller Haugerud. Post og apotek er på Tveita. 76 bussen er alfa og omega.

  Helge Klemp

  Søndag 22.05.2016
  Helt enig med Ole Terje Slåtta her. Teisen og området rundt har mange eldre, og barn for den sakens skyld. Og det minste vi kan forlange, er at slike saker som dette blir behovsprøvet før noe skjer. Så slike saker bør få konsekvenser, for de bestemmende myndigheter, og i denne saken er det Ruter.

  Ole Terje Slåtta

  Søndag 22.05.2016
  Arrogansen og beslutninger Ruter har vist i denne saken er graverende og bør få etterspill. Hvilke vurderinger av konsekvenser spesielt for de eldre er gjort, før de plutselig la ned ruten?

  Tonje Vikstvedt

  Søndag 22.05.2016
  Det kjennes utrygt å gå ute i mørket. Gi oss bussen tilbake!

  Trine Helen Ottesen

  Lørdag 21.05.2016
  Skulle bare mangle om vi ikke fikk bussen tilbake. Alle oppfordres til å reise kollektivt, og det fremmer en ikke ved å fjerne det lokale busstilbudet.

  Bjørg Eitrheim

  Lørdag 21.05.2016
  Flott at Groruddalsporten storvel engasjerer seg i 76-buss-saken med trasé i Teisenveien, men min stemme gjelder ikke kjøring til Solvang Sykehjem for å snu.

  Anonym hei

  Lørdag 21.05.2016
  trenger faktisk det