Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  SFO - Åpningstider

  Ålesund, Møre og Romsdal
  SFO - Åpningstider
  Opprettet: 04.08.2016 av Lill-Heidi Maude
  Sluttdato for signering: 04.09.2016
  Hei. Jeg er førstegangs SFO-forelder som har problemer med åpningstidene som er satt for Ålesund kommune. Åpningstiden som er satt fra kommunalt hold innebærer at mange foreldre får en stor utfordring. Mange kommer for sent til jobb alt for ofte da våre arbeidstider er fra 07.30 eller tidligere. Vi vil i tillegg belaste arbeidsplassen vår ved mangelfull arbeidskraft i tidspunktet vi ikke er til stede. For å jobbe inn igjen tiden (hvis dette lar seg gjøre), må vi daglig jobbe over normal arbeids slutt for å ta igjen forsinkelsen på morgenen. (Dette blir en ond sirkel.) Dette igjen innebærer at vi mest sannsynlig vil komme for sent til stengetiden på SFO alt for ofte. Jeg har undersøkt litt med andre foreldre om hvordan de får denne kabalen til å gå opp, og ingen synes dette er lett. Jeg får tilbakemeldinger med stor frustrasjon både overfor barna som opplever stor stressfaktor og heseblesende foreldre som nærmest kaster ungene inn døren før de haster av gåre til en jobb som de allerede er for sene til og køer som går i sneglefart både til og fra jobb/SFO. Informasjoner som skal utveksles ved levering og henting må vike pga. tidspress på flere fronter. Dette er umulig en god løsning for noen. Det har tidligere vært oppe i kommunestyret sak om åpningstider for SFO, hvor flertallet ønsket lengre åpningstider uten at dette har blitt tatt til følge. Grunnlag: Økonomi. Hvor ble det av forståelsen for helheten til en sånn avgjørelse? Hvordan dette påvirker så mange flere ledd i negativ retning enn å spare noen penger. Jeg har ønske om på mine og andre frustrerte foreldres vegne, å ta opp igjen denne saken vedr. åpningstider, og at denne gangen tas det en avgjørelse ut i fra flertallets bestemmelser. Jeg oppfordrer foreldre som er i samme situasjon å bruke tid til å stemme frem denne saken. Ikke alle kan bli fornøyde, men nå er de som er misfornøyde i stort flertall. Mvh. SFO-mamma.
  311 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  6 kommentarer:

  Lill-Heidi Maude

  Tirsdag 30.08.2016
  Fortsett å signere, for avgjørelsen er ikke tatt ennå! Styrken ligger i samarbeid!

  Lill-Heidi Maude

  Søndag 21.08.2016
  Målet er ikke å ha barna i SFO 9.5 timer. Jeg personlig er motstander av at barn må være mye lenger i barnehager og SFO enn voksne må være på jobb. De fleste jeg har snakket med har behov for å enten beg.tidligere og dermed også hente tidligere eller omvendt. Dessverre må barna belastes både med voksnes arbeidstider pluss reisen til og fra...

  Inger-Lise Larsen-Erdal

  Lørdag 20.08.2016
  Hei I Spjelkavik har vi åpningstider etter ditt ønske,dere er velkommen :-) MEN......er det virkelig slik at barn skal være på skole/sfo i 9,5 timer hver dag fordi vi voksne har regninger å betale? Kanskje vi bør se på den delen av saken? Hva er best for barnet? Setter vi barn til verden for å være sammen med de lørdag og søndag? Jeg måtte selv gjøre en del endringer i vår hverdag så har en del erfaring. Mitt barn trivdes ikke med å være sist hentet hver dag og Sfo ble et problem. Lykke til med utfordringene,de kommer løpende på en snor heile tiden ;-)

  Forelder i tidsknipa

  Fredag 12.08.2016
  Det er dyrt med SFO, men vi må ha full jobb begge to for å klare oss, og da er vi avhengig av full plass i SFO. Dessverre er ikke jobben 10 minutter unna, og vi må dessuten stå i kø både frem og tilbake, så tidskabalen er ikke lett å få opp... Ikke alle har forståelsesfulle arbeidsgivere der det er ok at man hver dag kommer for sent pga det ble kø etter kl halv åtte når SFO åpner (og når man har 1. klassinger så må jo de gjerne følges inn og hjelpes litt i starten), og det er ikke alle plasser man kan gå fra arbeidsplassen en halv time før hver dag for å rekke å hente, og ikke alle har besteforeldre som kan hjelpe til med hentingen... Så da får vi heller betale litt mer da... Det hjelper veldig om man bare åpner 0715 og stenger 1645.

  Lill-Heidi Maude

  Torsdag 11.08.2016
  Jeg må komme med en rettelse: Det var ikke flertallet, men 25 mot 24 stemmer om jeg ikke har feil informasjon igjen. Når det gjelder penger, skal jeg ikke legge meg bort i hvordan dette løses. Et av ønskene er åpningstid 07.15 til 16.45. Det er ikke snakk om store endringer, men en svært viktig en for å få endene til å møtes for så mange flere. Det er garantert flere tanker om dette, og ikke alle kan oppfylles.

  Forelder Ålesund

  Fredag 05.08.2016
  Jeg er enig, men da må man også akseptere at SFO blir dyrere. Det synes ikke jeg noe om så da mener jeg at de som har behov for ukurante åpningstider også må betale ekstra for det.

  Legg til kommentar