Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  NEI til nedleggelse av barnehageplasser på Garderåsen Barnehage

  Fet, Akershus
  NEI til nedleggelse av barnehageplasser på Garderåsen Barnehage
  Opprettet: 02.02.2017 av Einar Aassved Storeide
  Sluttdato for signering: 02.03.2017
  I Garderåsen barnehage skal 48 plasser legges ned. Argumentasjonen vi har mottat er rent økonomisk. Barna som blir rammet skal i tillegg flyttes over til en ny privat barnehage som er under bygging på andre siden av elven. Mange av oss har per dags dato gangavstand til Garderåsen barnehage, men ved overføring til den nye blir vi nødt til å gå over til bil, for bussene kjører jo heller ikke forbi der. Barn blir revet ut av sin trygge hverdag, vekk fra de voksne som de endelig har klart å opprette et tillitsforhold til, vennegjenger som så vidt har begynt å formes blir revet fra hverandre. Dette kan neppe være til barnas beste! Ved politisk behandling ble det lagt frem to alternativer for gradvis nedskalering av Garderåsen barnehage. Disse hadde tatt hensyn til «barnas beste», slik som barnekonvensjonen, som også Norge har signert, krever – alt til barnas beste! Men ble nedstemt med 1 –èn- stemme! Med henvisning til barnekonvensjonen som er nedfelt i menneskerettsloven, vedlegg 7, part 1, Art. 3, 1 ledd - alt til barnas beste...: "(...) 1. In all actions concerning children, whether undertaken by public or private social welfare institutions, courts of law, administrative authorities or legislative bodies, the best interests of the child shall be a primary consideration. (...)", mao., økonomi er ingen unnskyldning! Og det er ikke for sent ennå! Ingen avtaler er signert, ingen barn flyttet fysisk og barnehageopptaket er fortsatt ikke i gang! Det er nå vi må ta fatt i dette! Med denne underskriftskampanjen håper vi som innbyggere, naboer, besteforeldre, foreldre og velgere, at politikerne tar opp saken på nytt, skrinlegger tvangsflyttingen og heller velger blant de to alternativene som kunne ha tatt hensyn til våre barns behov!
  559 av 224 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  10 kommentarer:

  Lothar F.

  Tirsdag 07.02.2017
  Svært uheldig, først inviterer Fet kommune massevis folk til å ta opp boliglån og bygge hus på Gårderåsen, for så å flytte bort barnehageplasser så snart husene står! Jeg ville følt meg lurt av kommunen om dette hadde skjedd meg etter investering av millioner av kroner. Kanskje bygger dere i Fetsund først en ny veibro, og flytter barnehagen ut østover elven så snart turen til barnehagen ikke koster en time extra på veien til jobb for alle som jobber vestover?

  Gaute Briseid Brunovskis

  Tirsdag 07.02.2017
  Skal man først legge ned barnehageplasser (som i seg selv er ille nok for et Garderåsen i vekst), så må kommunen kunne klare å få til dette på en ordentlig og redelig måte over 2 barnehageopptak, og dermed unngå tvangsflytting av barn! At dette skjer med AP-, SP- og spesielt SV-flertall skjønner jeg lite av!

  Andrea H M

  Tirsdag 07.02.2017
  Jeg har selv 3 barnehagebarn. Skulle noen si til meg at jeg ska nå flytte mit barn fra imorgen skulle den personen få sit liv verste mareritt fra meg.

  Audun Olav Wiig

  Mandag 06.02.2017
  Håper dette ordner seg. Barna våre er fremtiden og bør alltid komme før kostnader!

  Glenn Robert Lunder

  Søndag 05.02.2017
  Er det mulig? behold Garderåsen barnehage.

  Buța Cătălin

  Lørdag 04.02.2017
  Do not move the childrens.

  Anne Karin Midttun

  Fredag 03.02.2017
  Nei til nedleggelse av Garderåsen barnehage. De små barna er ikke små pakker som dere politikere bare kan flytte rundt på. Vi som besteforeldre og foreldre vil at barna skal fortsette der de har fått gode venner og en trygg ramme rundt seg.

  Viviann F

  Torsdag 02.02.2017
  Økonomi skal ikke gå foran barns beste!

  Inger Lise Fugli

  Torsdag 02.02.2017
  Som om det ikke er kø nok over brua fra før...

  Katinka H. S.

  Torsdag 02.02.2017
  La barna i Garderåsen få beholde barnehagen sin

  Legg til kommentar