Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Ikke riv Ruseløkka skolebygg uten offentlig høring!

  Oslo
  Ikke riv Ruseløkka skolebygg uten offentlig høring!
  Opprettet: 26.06.2017 av Anne Ølstad
  Sluttdato for signering: 26.07.2017
  "I brev fra byrådsavdeling for kunnskap og utdanning (OVK) av 08. desember 2015 ble Utdanningsetaten (UDE) gitt i oppdrag å gjennomføre en forenklet konseptvalgutredning (KVU) for Ruseløkka skole. Utredningen anbefalte raskt og uten å vurdere alternativer seriøst at Ruseløkka skole rives. Det ble politisk vedtatt at rivingsalternativet skulle videreføres i april 2016. At et monumentalbygg som Ruseløkka skole med sin store kulturhistorisk verdi besluttes revet uten offentlig høring er oppsiktsvekkende og urovekkende. Rivevedtaket kom kun kort tid etter at det ble avsatt midler til full rehabilitering av skolen. Veien frem til riving har foregått bak lukkede dører og i rekordfart. Mange er sjokkert og overrasket over både prosessen og beslutningen om å rive det ærverdige gamle skolebygget. Til og med Plan- og bygningsetaten har reagert på både volumet og utformingen av det nye skolebygget. Ruseløkka skole fra 1871 er en av Oslos eldste skoler, tegnet av arkitekt Henrik Thrap-Meyer, som også har tegnet nabobygningen Victoria terrasse. Bygningen er omgitt av verneverdige bygg på Byantikvarens gule liste fra samme byggeperiode og inngår som en naturlig del av nabolaget. Vi ønsker at bydelen skal beholde sitt særpreg og enhetlige byggestil. Vi ønsker å beholde og rehabilitere Ruseløkka skole med sin nesten 150 år gamle historie og utallige minner fra mange generasjoner. Vi krever en ny utredning av vedtaket om riving og om rehabilitering av den gamle skolebygningen! Monumentalbygg i Oslo skal ikke rives uten diskusjon. Vi bryr oss om våre barns framtidige by!
  325 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  9 kommentarer:

  Ingunn Marie Saxrud

  Søndag 01.10.2017
  Ikke riv Ruseløkka Skole! Det er jo en flott bygning som heller kan rehabiliteres!

  Anne Victoria Heiberg

  Tirsdag 18.07.2017
  Jeg driver Facebookgruppen Du vet at du er fra Ruseløkka/Vika når, og mener at det er fullt mulig å oppruste denne vakre bygningen til dagens standard. Nei til riving. ja til klok rehabilitering.

  Marit Todal

  Søndag 16.07.2017
  Stå på!! Ta vare!!

  Anne Lindsay

  Lørdag 15.07.2017
  Ønsker ikke riving! Ta vare på historien. Må da være mulig å renovere.

  claes friis thofte

  Onsdag 05.07.2017
  som gammel "frontkjemper" for Ruseløkka kan jeg ikke akseptere dette forhastede overgrepet - nå har våre valgte "talspersoner" slått siste spiker i sin egen kiste !

  Christina Skreiberg

  Fredag 30.06.2017
  Bevar vår kulturhistorie!

  selma lauvland

  Torsdag 29.06.2017
  En høring eller i det minste en arkitekt konkurranse er på sin plass når det er snakk om en skole som har hatt en slik viktig historisk betydning.

  Henrik Melgaard Christensen

  Onsdag 28.06.2017
  Vi må verne om Oslos fysiske historie!

  Karen Johanne Verne

  Tirsdag 27.06.2017
  Ikke riv! Skammelig saksbehandling

  Legg til kommentar