1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Hamar trenger flyplass

  Hamar, Innlandet
  Hamar trenger flyplass
  Opprettet: 23.08.2017 av Innlandet luftsportsenter AS
  Sluttdato for signering: 31.12.2017
  Hamar flyplass er en viktig del av Hamars fremtid. Med ny teknologi, nye reisemåter, droner og mindre fly står lufttransport foran store endringer. Sentrumsnær rullebane er en viktig del av fremtidige kommunikasjonsbehov for ambulanse, næringsliv, beredskap, rekreasjon, opplevelser, turisme og personlig transport. Med denne underskriftskampanjen vil vi; - at flyplassen ikke skal reguleres som boligområde, og dermed fjernes fra kommunens og fylkeskommunens planer for utbygging. - ha varig og forutsigbart vern av flyplassen for å imøtekomme nye kommunikasjonsformer. - ha satsing på Hamar flyplass som knutepunkt for ambulanse, politi, brann og redningstjeneste.
  1349 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  21 kommentarer:

  Chuck Taylor

  Torsdag 26.10.2017
  Local Airports need to be protected. Many of the local airports in the US have been lost due to the desire for more housing and lack of clear financial benifit of small airports. But once they are gong they are imposable to get back. The challange is makeing the airport a place for everyone: Museums, air shows, flyins, open house's. The future will bring uber rides with small electric planes. Everyone will use the airport. Until then find a way to keep it open. From an Decendent in the USA

  Bjørn Hageberg

  Fredag 15.09.2017
  Jeg skjønner at området flyplassen ligger på er atraktivt til boligutbygging, men, det er nok av plasser å ta av i og rundt hamar til slike formål. F.eks, arnkværn, nedre Ingeberg, Gålås, Ottestad, Bekkelaget, Jessnes, osv... Hamar og omegn, har en glimrende mulighet ved å beholde flyplassen, da ikke bare til aktiviteter og fritid, men også ved å oppgradere anlegget til å benytte plassen som en lokal rute flyplass... Under Elton John konserten i sommer, landet jo The rocketman him self der... Jeg ser bare muligheter med plassen, slik den er, og ved oppgradering.

  Arild Østensen Griegel

  Søndag 10.09.2017
  Flott flyplass med et fantastisk klubbmiljø. Galskap å ikke beholde plassen - Nå kommer snart elektriske fly og støy er tilnærmet historie. Er aldri enkelt å etablere noe slik igjen.

  Knut Bakken

  Søndag 10.09.2017
  Det må være helt galskap å legge ned Hamar flyplass, den må driftes som i dag.

  Per E. Larsen

  Torsdag 07.09.2017
  Helt feil å legge ned noe så viktig som Hamar Flyplass, skjønner ikke byens politikere hvor viktig det er med en flyplass så nær byen som denne. Nei, la flyplassen bestå.

  Happy Jabs

  Tirsdag 05.09.2017
  Hvem er disse korrupte skrotingene som prøver å forrike seg selv og de som bestikker de ved å fatte slike vedtak gang på gang? Jeg hadde elsket å se personene det gjelder bli hengt ut av pressen... Hele verden lo av stupetårnet og Bane-Vest og nå kommer dette tilbakestånde forslaget som vil ruinere Hamar som Innlandshovedstad og sende batongen til Gjøvik og Lillehammer istedet og det blir på feil side av Mjøsa... Denne sneglekrypende,tilbakestånde Amerikaniseringen av vår politiske klasse og samfunnsmoddel og den gradvise erosjonen av alt som gjør Norge,Hamar og Innlandet til verdens beste plass å bo må stoppe! Nok er nok!

  Knut Klausen

  Mandag 04.09.2017
  Fantastisk plass, mange turer dit med mange fantastiske innflyvninger fra syd til nord. Ikke legg ned denne flotte plassen.

  Jan Fredrik

  Mandag 04.09.2017
  Sentral plass å fly til i forbindelse med møter i området. Landet vårt er kronglete å ta seg frem i, tid er og vil alltid være en viktig faktor i hverdagen. Flyplasser må derfor bygges ut og ikke ned.

  Kenneth Mausethagen

  Mandag 28.08.2017
  Ikke legg ned Hamar flyplass.

  Jan Nielsen

  Mandag 28.08.2017
  Har flere gange brukt Hamar i forbindelse med besøk i nærområdet. Vi trenger Hamar flyplass, like mye som alle andre flyplasser i landet.

  Thomas Amundsen

  Fredag 25.08.2017
  Hamar Flyplass er en del av Hamar sitt landemerke. Det er et yrende liv på flyplassen. Flyplassen er viktig for regionen. Mener det er helt feil at området reguleres til boliger. Det er nok område å ta av. Ridabu og Ingeberg har store områder og vil naturlig nok bli et populært og familievennlig område. Det er nevnt en ny "bydel" ovenfor Ridabu skole som er langt bedre for utbygging. Hamar Kommune må innse viktigheten med infrastruktur og bevare og gjerne modernisere Hamar Flyplass.

  Even Birkeland

  Fredag 25.08.2017
  Jeg driver virksomheter som er avhengige av Hamar flyplass hvor vi har flyet vårt. Å legge ned flyplassen er å legge ned arbeidsplasser i innlandet.

  Dag Ring

  Torsdag 24.08.2017
  Hamars politikere har fattet et veldig uklokt vetak i denne saken, men vi får håpe det er klokere hoder som skal ta over før det er for seint. Å vedlikeholde og gjerne utvikle det man alt har, er alltid lønnsomt. Å rassere infrastruktur for å bygge noen boliger, som like gjerne kan bygges på andre plasser, det er uklokt det. At ting skjer og endres, betyr ikke at det er et fremskritt (at verden går fremover). Denne saken er et tydelig eksempel på det. Så gjenstår det å se om den politiske "klubben" er menn nok til å endre syn og innrømme at vedtaket var noe overilt. Flymiljøet er iallefall entydig klare på at Stavsberg Flyplass på Hamar skal bestå.

  K N S

  Torsdag 24.08.2017
  Ikke legg ned hamar flyplass. Flyplassen er med til at gi hamar unike tilbud til innbyggerne og gjør at byen er interessant for tilflyttere. Flyplassen skaper liv og røre i luften

  Stephan Cassel

  Torsdag 24.08.2017
  Flygplatsen är en stor tillgång för Hamar. Få städer i Skandinavien har så närbeliggande flygplats som Hamar. I t.ex Tyskland, Frankrike och England är sitationen en helt annan. Där ser man småflygplatser som en stor tillång. Finns överallt. Restauranger, hotel och bedrifter är vanliga att se i omedelbar närhet till flygplatserna. Det kan vi också få till.

  Tom Berg

  Torsdag 24.08.2017
  Flyplassen er en stor del av Hamar og jeg syns det er utrolig trist om den skal bli borte! Den er ypperlig å ha til luftsportsaktiviteter og den kunne blitt brukt til feks korte pendleruter.

  Vegard Halden

  Torsdag 24.08.2017
  La flyplassen bestå. Den er meget viktig for lokalsamfunnet, samt at flyskolen er en stor bidragsyter til utdanning av fremtidige trafikk flygere.

  Ørjan Brenden

  Torsdag 24.08.2017
  Får virkelig håpe flyplassen blir værende.

  Arne Ivar haugen

  Onsdag 23.08.2017
  Ikke legg ned Hamar fly plass

  Venner av Rygge

  Onsdag 23.08.2017
  Da er kampanjen lagt ut på Venner av Rygge! https://www.facebook.com/venneravrygge/posts/477620362612448

  Per Erik

  Onsdag 23.08.2017
  Framtidige generasjoner vil klandre dem som legger ned et transporttilbud nettopp ved inngangen til en periode hvor teknologien vil gjøre at mindre, støysvake fly vil knyte sammen en mengde steder på en miljøvennlig og moderne måte. Det er gårdagens teknologitenkning å legge ned lokale flyplasser.