1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Åpen Barnehage i Steinkjer

  Steinkjer, Trøndelag
  Åpen Barnehage i Steinkjer
  Opprettet: 07.11.2017 av Siri Smolan
  Sluttdato for signering: 22.12.2017
  Det har kommet forslag om å legge ned åpen barnehage i Steinkjer. Som en forelder som fikk vite om dette tilbudet i sommer, og som siden aktivt har brukt barnehagen, ønsker jeg å gjøre tiltak for å unngå at dette skjer. Jeg har personlig observert og erfart hvor viktig og verdifullt dette tilbudet er både for barn og foreldre. Argumentene som blir brukt (foruten det selvsagte som penger), er at barn kan bruke kjernetiden i de "vanlige" barnehagene.  Mange barn som er i åpen barnehage er for små til å gå i barnehage (foreldre som er i permisjon), eller som ikke er i barnehage av andre årsaker. For en usikker førstegangsmor, eller f.eks en ny innbygger i kommunen, er det utrolig viktig å ha en slik plass å gå til. Det er ikke bare barna som trenger en slik plass, men foreldrene også!  Det er en helt spesiell atmosfære og kompetanse i barnehagen, og det er mangfold! De ansatte ordner tilbud som sangkurs og foreldreveiledning. De som jobber der bruker absolutt ikke noe overflødig; lekene blir donert, det som er nødvendige innkjøp kjøpes brukt, fordi de har ingen midler å bruke sett bort fra en liten symbolsk sum som foreldrene betaler, men som også går foreldre og barn til gode (feks havregrøt på Mandager). Så at dette er stedet å kutte på forstår jeg ingenting av! At behovet er der er helt tydelig. På en dag kan det være nærmere 30 besøkende i barnehagen. Så istedet for å legge ned barnehagen bør det heller utvides til flere dager! Vi må også tenke på omdømmet til Steinkjer! Jeg har markedsført dette tilbudet så godt jeg kan siden jeg fikk vite om det, for det er så bra; så bra at jeg ble overrasket over at vi hadde noe sånt i byen her. "Åpen, lys og glad" er mottoet, også skal de stenge det mest åpne vi har? Det hører ikke hjemme noe sted. Håper så mange som mulig skriver under kampanjen så vi danner en forståelse av at dette tilbudet må vedvare. Det gjelder både foreldre som bruker dette tilbudet nå, og også de som ønsker å prøve det ut. Personlig hadde permisjonstiden vært mye mer kjedelig både for meg og barnet mitt om vi ikke hadde vært i åpen barnehage, og jeg håper vi kan gå dit når jeg får mitt neste barn også.
  311 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  6 kommentarer:

  Daria Khoteeva

  Torsdag 09.11.2017
  Så trist å høre at åpen barnehage på Steinkjer kan legges ned. Vi (jeg og dattera mi) gikk ditt i kanskje 7-8 måneder og er veldig glad at vi fikk det tilbudet. Vi ble kjent med så mange hyggelige mennesker som er i samme livssituasjon som vi, delte erfaring og opplevelser med hverandre, og hadde det veldig gøy da vi var der. Toril, Laila og Heidi var superflinke veiledere for oss «nybakte mødre» og jeg er veldig takknemlig for at de tok oss i mot med åpne værme ermer. Jeg håper at åpen barnehage på Steinkjer kommer til å leve evighet og fortsetter å hjelpe og gi glede til alle ❤️

  Inga R. Friedl

  Onsdag 08.11.2017
  Toril Austli og Laila Tønne. Disse to flotte damene har stått på for små barn og deres foreldre i Åpen barnehage i Steinkjer i en årrekke. De har en ukuelig optimisme og pågangsmot til tross for stadige nedskjæringer, og har klart å ta godt vare på brukerne i flere år der nedleggelse stadig har vært tema fra Steinkjer kommunes side. Nå er det kanskje kun Toril igjen i Åpen Barnehage etter gjentatte, årlige nedskjæringer? Og det er virkelig kritisk hvis barn og foreldre også nå skal miste Torils kompetanse. Det å kunne treffe disse kunnskapsrike og imøtekommende damene på Åpen barnehage, er som å få komme til en oase for små barn og deres foreldre. Småbarnstiden kan være krevende for mange familier. Ikke alle har et stort støtteapparat rundt seg i familie og venner. For disse foreldrene og deres barn betyr Laila og Toril i Åpen barnehage alt. Jeg har selv sett at om noen barn mangler klær til feks 17 mai, drar disse to hjem og leter i skap for å finne klær de kan avse. Som innflytter til Steinkjer har Åpen barnehage vært en viktig arena for meg og mine barn, og bidratt til at vi trives. Jeg vet at flere foreldre kjører fra Steinkjers nabokommuner for å delta i dette unike tilbudet, som det nå igjen er varslet nye nedskjæringer aV. De ansatte har stått på og virkelig gitt Steinkjers befolkning noe utenom det vanlige! De setter hvert barn i sentrum og ser viktigheten av å arbeide for en funksjonell og gledesfylt foreldre-barnrelasjon. De har fokus på at barna er fremtiden, og ser at det viktige arbeidet med å gi barn en trygg oppvekst ikke kan settes på vent. Nå må kommuneadministrasjonen og politikerne gi Åpen barnehage en garantert trygg plass på budsjettet framover, og slutte å ha dette som salderingpost ved hvert nye budsjett. Noe mere viktig enn dette går det ikke an å bruke skattepengene til! Legg kulturhus og andre prestisjeprosjekt til side, så lenge kommunen ikke kan sørge for sine mest sårbare: barna.

  Håkon sivertsen

  Onsdag 08.11.2017
  Trøndelag forskning og utvikling har skrevet om åpne barnehagers betydning. http://tfou.no/publikasjoner/apen-barnehage-i-norge-organisering-bruk-og-betydning/

  Lanya Hassan

  Onsdag 08.11.2017
  En høydepunk til dattera mi som gikk på åpen barnehage nesten 7 mån. Fikk så mye gode og nyttige råd angående barnaoppvekst fra flinke "lærære" der.. som har gjort meg absolutt bedre mor. Alle som jeg kjenner, som har / hatt små barn skryter åpen barnehage. Det blir veldig trist både til barna og mødre om dette tilbudet legges ned!

  Steinar Austheim

  Onsdag 08.11.2017
  Dette har vel kommunen prøvd på tidligere. Da gikk det heller ikke.

  Alice Nawoova

  Onsdag 08.11.2017
  Alt det gode jeg har nå begynt fra den Åpent Lys og glad åpen barnehage