Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Bybarn trenger plass til lek!

  Oslo
  Bybarn trenger plass til lek!
  Din signatur er mottatt
  Opprettet: 22.03.2018 av Hedda Bie
  Sluttdato for signering: 22.04.2018
  Nå fortettes området rundt Bolteløkka skole. Et nytt 7. etasjers bygg er planlagt tett på skolegården. Bygget vil stenge for solen i skoletiden og fjerner siste mulighet til utvidelse av skolegården. Bolteløkka skole har en av Oslos minste skolegårder. Utearealene tilfredsstiller ikke dagens krav med godt over 400 barn. Forskning viser at barn som stimuleres fysisk lærer og trives bedre. Foreldre ved skolen har derfor i lang tid arbeidet for å få til en utvidelse av skolegården. Med hus på alle kanter, er den siste ubebygde tomta den eneste muligheten til å utvidelse. Her har Oslo kommune mulighet for å sikre gode utearealer samtidig med vern av eksisterende vegetasjon. Hele nærmiljøet til skolen er også tjent med en felles innsats for bedre skolegård og bevaring av grøntareal. Bolteløkka FAU har derfor tatt initiativ til at kommunen kjøper tomta og innlemmer den i skolens utearealer. Nå trenger vi din hjelp for å få kommunen til å behandle følgende forslag: «Kommunen henstilles om å erverve tomta Eugenies 12 slik at denne kan innlemmes i Bolteløkka skoles uteareal.» Vi håper derfor du støtter opp om vårt opprop ved å signere her. Les mer om byggesøknaden her: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp?text=eugenies+gate+12
  690 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  17 kommentarer:

  Lise Rostad

  Mandag 30.04.2018
  Støttes uforbeholdent!

  Kjetil Berthelsen

  Onsdag 04.04.2018
  Et veldig godt forslag som vil kunne bedre barns oppvekstvilkår og stimulere til mer aktivitet i skolegården. Vel anvendte penger og sammen med stenging av gata i mellom så blir effekten kjempebra. Mindre biltrafikk og mer lek! Hilsen Kjetil

  Vivi Ringnes

  Onsdag 28.03.2018
  Signaturskjema fungerer dårlig på mobil- vanskelig å signere da man ikke kommer inn i svarfelt dessverre.

  Erland Eikestad

  Mandag 26.03.2018
  Akkurat. Det ER allerede en Link til Innsyn Byggeplaner her. Sånn går det når engasjementet løper foran fornuften. Hilsen KJEMPEnøtte.

  Erland Eikestad

  Mandag 26.03.2018
  Som elev ved Bolteløkka i, om ikke en svunnen tid som sådan, så J... Fxxxxn' Lenge siden, og ikke minst: Nærområdet Bislett / Bolteløkka var "Min Barndoms Gate"...og Litt til..men det er en annen sak. HVOR skal denne 7-etasjes Monsterblokka bygges? Hva vil forsvinne? Jeg skjønner ikke at det kan være andre steder enn i Sofiesgt, Hvor det fra før ligger en Blokk med leiligheter som har vært der så lenge jeg kan huske (og hvor en kompis fra tidlige ten-åra bodde). De har vel ikke tenkt å legge ned Øvre skolegård, og bygge DER? For DET vil jo bli nærmest en vandalisering av Utemiljøet for Elevene. Fint om noen kunne sende en link til Info om byggeplanene. Hilsen KJEMPEnøtte.

  Rolf Michelsen

  Lørdag 24.03.2018
  Støttes

  Reidar Agdestein

  Fredag 23.03.2018
  Ser i sak fra Oslo kommune og Bydelsutvalget fra 2016 at Bydelsutvalget, Bydelsdirektøren og Bymiljøetaten støtter stenging av Bolteløkka allé for utvidet skolegård. Noen som vet hva som har skjedd i denne saken? https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/bydeler/bydel-st-hanshaugen/politikk-bydel-st-hanshaugen/politiske-saker-bydel-st-hanshaugen/2016/juni-2016/stenging-av-boltelokka-alle-article51855.html#gref

  Paul Fredrik Eilertsen

  Fredag 23.03.2018
  Kort kommentar på 'forskning viser' delen i innlegget Her er en kilde til denne forskningen, samt en anbefaling fra sosial og helse direktoratet i 2003 1. Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet http://mhfa.no/forskning-pa-betydningen-av-skolens-fasiliteter-pa-barn-og-unges-aktivitetsniva/ 2. Sosial og helse direktoratet https://helsedirektoratet.no/Lists/Publikasjoner/Attachments/731/Skolens-utearealer-om-behovet-for-arealnormer-og-virkemidler-IS-1130.pdf

  Heidi Sande

  Fredag 23.03.2018
  Borna på Bolteløkka skule fortener meir lys, luft og plass til leik, og ikkje meir skugge og dårlegare uteareal! Oslo kommune må snu i denne saka!

  Marianne Welhaven Løchen

  Fredag 23.03.2018
  Engasjer deg i nærmiljøet ditt!! Dette bygget vil komme til å skygg for solen i skolegården til barna våre!! Skriv under og del!

  Helga Arnesen leder i Valleløkken -Bolteløkka Vel

  Fredag 23.03.2018
  Slå ring om skolen. Skolebarn i indre by trenger også lys og luft. Mange skolebarn er lenge på skolen hver dag. Skolen er et samlingspunkt for oss som bor i området. Den gir oss tilhørighet. Vi vil fortsette å være stolt av den.

  Rolf Arne Billington

  Fredag 23.03.2018
  Støttes helhjertet. Denne type utbygginger har for øvrig lite med reelle boligbehov å gjøre. Imidlertid er det jo noen (få) som tjener uhyre godt på at slike prosjekter kan realiseres.

  Cecilie Wille

  Fredag 23.03.2018
  Støttes

  Magnus Buflod

  Fredag 23.03.2018
  Velg "Skriv under sak" for å slutte opp om oppropet. Takk for at du engasjerer deg, Magnus Buflod

  Johnny Ulstein

  Fredag 23.03.2018
  Støttes

  Joakim Ebetloft

  Fredag 23.03.2018
  Dårlig gjort

  Eirik Rikardsen

  Torsdag 22.03.2018