Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Bevaring av sjøhuset i elva

  Mandal, Vest-Agder
  Bevaring av sjøhuset i elva
  Opprettet: 05.08.2018 av Bjørn Wilhelmsen
  Sluttdato for signering: 05.09.2018
  Vi er flere i Mandal som ønsker en bevaring av sjøhuset i elva. Etter at det flotte bygget til Sava forsvant frykter nå flere sjøhuset til Arne Damman vil lide samme skjebne. Vi ønsker bevaring gjennom bruk. Det kan selvsagt bygges om til leiligheter eller restaurant men særpreget og fasaden må beholdes mest mulig som i dag. Vi savner mere politisk vilje til og bevare det lille som er igjen i elva som vitner om historien til Mandal. Det må også bestå som en buffer mot alle leilighetene som bygges. Vi ønsker dette skal behandles og at vi som bor i byen blir hørt. st
  186 av 300 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  8 kommentarer:

  Liv Hartmark

  Torsdag 16.08.2018
  Ha den gamle brannstasjonen i minnet. Det var en stor tabbe å rive denne. Nå må vi ta vare på det gamle som er. Turistene kommer ikke til Mandal for å se nye leiligheter og kjøpesenter. De vil se en liten sørlandsby.

  Bjørn Wilhelmsen

  Torsdag 09.08.2018
  Ulf Carl Finnes, korrekt. Vet ikke hvorfor det opplastede bildet ikke er kommet inn. Mulig det ble for stort.

  Ulf Carl Finnes

  Torsdag 09.08.2018
  Jeg ser ikke noen bilder? Er det de gamle buene som Oluf Lohne hadde før i tiden og som Damman har overtatt v/Sånums såpefbrikk og ved siden av Mandal slipp?

  Bjørn Wilhelmsen

  Mandag 06.08.2018
  Flott, legg igjen kommentar så dette blir belyst. Denne byen trenger nytenking og ikke bare en endeløs rekke med leiligheter. Historiske buffere som myker opp, dette og grønne lunger er viktig for å skape bo kvalitet og opplevelser. Fortetting skal ikke gå utover trivsel, stå imot presset fra pengemakten som bruker byen til å berike seg selv. Det må settes begrensninger for hvor mange leiligheter det skal bygges og det må også være mulighet å bygge eneboliger. Tenk å fint og flytte kjettingen og åpne opp kvisla med eneboliger på hver side som ved Spangereid kanalen.

  Fredrik Linge Nygaard

  Søndag 05.08.2018
  Verden er full av eksempler på at man ikke trenger slette alle spor av fortiden, for å overleve inn i nåtiden, og antagelig også fremtiden. Tvert imot, kan det være et aktiv at byen ikke utelukkende består av hvite boliger i tre, men også forteller noe av historien om hvorfor disse husene ligger der de ligger. Det er jo tross alt bygningskulturaven i Mandal som gjør den spesielt interessant for mange besøkende, såvel som beboere.

  Terje A

  Søndag 05.08.2018
  La oss ikke leve i fortiden! Hvorfor skal vi gjøre det vanskelig for utbyggere og investorer? Denne byen trenger noe å leve av og ikke flere begrensninger!

  Fredrik Linge Nygaard

  Søndag 05.08.2018
  Enig. Det synes å være godt vedlikeholdt, og det er etter mitt syn feil at dette ikke er regulert til bevaring (naturligvis gjerne med ny bruk).

  Egil johanssen

  Søndag 05.08.2018
  Bra initiativ!

  Legg til kommentar

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.