Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Bevaring av sjøhuset i elva

  Lindesnes, Agder
  Bevaring av sjøhuset i elva
  Opprettet: 05.08.2018 av Bjørn Wilhelmsen
  Sluttdato for signering: 05.09.2018
  Vi er flere i Mandal som ønsker en bevaring av sjøhuset i elva. Etter at det flotte bygget til Sava forsvant frykter nå flere sjøhuset til Arne Damman vil lide samme skjebne. Vi ønsker bevaring gjennom bruk. Det kan selvsagt bygges om til leiligheter eller restaurant men særpreget og fasaden må beholdes mest mulig som i dag. Vi savner mere politisk vilje til og bevare det lille som er igjen i elva som vitner om historien til Mandal. Det må også bestå som en buffer mot alle leilighetene som bygges. Vi ønsker dette skal behandles og at vi som bor i byen blir hørt. st
  348 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  17 kommentarer:

  Bjørn Wilhelmsen

  Lørdag 01.09.2018
  Hei Takk for engasjementet. Husk dere må være fra Mandal kommune! Så om underskriften din er vekk er det mulig den er moderert vekk av meg. Bor du i Mandal og ikke finner underskriften din så send meg en sms med navn, adresse og postnummer så fikser jeg det. Mvh Bjørn Wilhelmsen Mobil nr 975-84384

  Bente Omland

  Torsdag 30.08.2018
  Veldig bra bjørn!

  Bjørn Wilhelmsen

  Onsdag 29.08.2018
  ”Det folk som glemmer sin historie har ingen fremtid”. Henrik Arnold Wergeland..

  Alf-Arne Nøsted

  Tirsdag 28.08.2018
  Bådhuset er nylig regulert til nye boliger - solgt og priset som dette. Ikke er det verneverdig og ikke er det gammelt i en slik sammenheng.

  Eivind Reierson

  Mandag 27.08.2018
  Når man ser kvaliteten (eller mangel på sådanne) på mye av det som er blitt tillatt bygd de siste årene er dette et høyst aktuelt initiativ. Takk! Godt å se at mange tenker det samme. Skjønner ikke dem som mener dette er å gjøre utvikling av byen vanskelig. Det er dette som ER utvikling av byen (og som kommunen gjerne skulle gjort mer av). Bestemte rammer stimulerer kreativiteten, og vil sjelden være et hinder for løsninger som tjener byen og fellesskapet på lang sikt.

  Marianne Storm

  Mandag 27.08.2018
  Kjempebra initiativ! Og helt enig, bygget burde absolutt bevares, det er vel et av de få bygg som er igjen som ser ut som Mandal når man seiler inn elva. Mandal ser jo dessverre mer og mer ut som en leilighetsby ellers når man komer inn sjøveien.. Likte godt idèen om en mathall! Det hadde virkelig vært noe. Og å åpne opp Kvisla var også en flott idè, tror du bør inn i bygningsrådet Bjørn Wilhelmsen!

  Svein Olaf Hjortland

  Mandag 27.08.2018
  Flott bjørn

  Karl ivar grundeland

  Mandag 27.08.2018
  Åse michalsen foreslo en plass der folk kunne komme sammen å mekke . ..synes det var et godt forslag . Da mener jeg en plass der alle kan komme , uten å tilhøre noen spessielle grupper . Etter som jeg vet , finnes ikke det i mandal . Er det da noen som sitter rundt i leilighetene med forskjellige kunskaper og ikke kan få brukt dem . Til hobby eller reprasjon for trengende . Så må disse byggenne være ideelle . Hvis dette gjelder som underskrift for å bevare , har jeg skreIvet under . Litt for å få en allsidig by .

  Anita sløgedal dyrstad

  Mandag 27.08.2018
  .

  Liv Hartmark

  Torsdag 16.08.2018
  Ha den gamle brannstasjonen i minnet. Det var en stor tabbe å rive denne. Nå må vi ta vare på det gamle som er. Turistene kommer ikke til Mandal for å se nye leiligheter og kjøpesenter. De vil se en liten sørlandsby.

  Bjørn Wilhelmsen

  Torsdag 09.08.2018
  Ulf Carl Finnes, korrekt. Vet ikke hvorfor det opplastede bildet ikke er kommet inn. Mulig det ble for stort.

  Ulf Carl Finnes

  Torsdag 09.08.2018
  Jeg ser ikke noen bilder? Er det de gamle buene som Oluf Lohne hadde før i tiden og som Damman har overtatt v/Sånums såpefbrikk og ved siden av Mandal slipp?

  Bjørn Wilhelmsen

  Mandag 06.08.2018
  Flott, legg igjen kommentar så dette blir belyst. Denne byen trenger nytenking og ikke bare en endeløs rekke med leiligheter. Historiske buffere som myker opp, dette og grønne lunger er viktig for å skape bo kvalitet og opplevelser. Fortetting skal ikke gå utover trivsel, stå imot presset fra pengemakten som bruker byen til å berike seg selv. Det må settes begrensninger for hvor mange leiligheter det skal bygges og det må også være mulighet å bygge eneboliger. Tenk å fint og flytte kjettingen og åpne opp kvisla med eneboliger på hver side som ved Spangereid kanalen.

  Fredrik Linge Nygaard

  Søndag 05.08.2018
  Verden er full av eksempler på at man ikke trenger slette alle spor av fortiden, for å overleve inn i nåtiden, og antagelig også fremtiden. Tvert imot, kan det være et aktiv at byen ikke utelukkende består av hvite boliger i tre, men også forteller noe av historien om hvorfor disse husene ligger der de ligger. Det er jo tross alt bygningskulturaven i Mandal som gjør den spesielt interessant for mange besøkende, såvel som beboere.

  Terje A

  Søndag 05.08.2018
  La oss ikke leve i fortiden! Hvorfor skal vi gjøre det vanskelig for utbyggere og investorer? Denne byen trenger noe å leve av og ikke flere begrensninger!

  Fredrik Linge Nygaard

  Søndag 05.08.2018
  Enig. Det synes å være godt vedlikeholdt, og det er etter mitt syn feil at dette ikke er regulert til bevaring (naturligvis gjerne med ny bruk).

  Egil johanssen

  Søndag 05.08.2018
  Bra initiativ!