Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Forby salg og oppskyting av privat fyrverkeri

  Oslo
  Forby salg og oppskyting av privat fyrverkeri
  Opprettet: 07.01.2019 av Vera Johannessen
  Sluttdato for signering: 07.02.2019
  Hvert år er vi vitne til uvettig håndtering og oppskyting av privat fyrverkeri. Dette foregår også i perioder der det er forbudt å skyte opp noe. Dette resulterer i en ekstra belastning for innbyggerne, ville dyr og kjæledyr, samt nødetatene. Vi ser at dette medfører skader på personer og bygninger, medfører engstelse blant folk og er en unødvendig ressursbruk for nødetatene. Forbudene som eksisterer blir ikke overholdt og der det er tillatt å skyte opp fyrverkeri utenfor ring 1 og 2 er det svært mye oppskyting nær hjemmene til folk. Og oppskytingen er massiv!  All den tid det er mange boliger både innenfor og utenfor ring 3 bør også beboere her være varetatt.  Siden Oslo går inn i 2019 som en Klima og Miljø hovedstad bør myndighetene se på aspektene ved fyrverkeri. Det inneholder tungmetaller som i de store mengdene som skytes opp medfører svevestøv og forurensning. Det medfører fugledød, og skremte dyr har måttet avlives, personer og bygninger blir skadet, det blir mengder av rakett-søppel som vi finner igjen på grøntområder, parker og i naturen lenge etterpå.  Vi ønsker mer forutsigbarhet ved håndteringen av eksplosivene! Ved å forby salg og oppskyting av privat fyrverkeri, og i stedet få det inn i trygge rammer på steder og tidsrom som er gitt på forhånd kan det bli en hyggeligere feiring for alle! 
  160 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  8 kommentarer:

  Lars F

  Mandag 14.01.2019
  Signert og delt på Facebook.

  Kevin Olsen

  Lørdag 12.01.2019
  Forferdelig at det fremdeles er lov. På forrige nyttårsaften fikk naboen en rakett gjennom ruta etter oppfyring av fulle folk. I tillegg er dette en dag av terror for alle dyr (katt, hund osv.) (PLIS IKKE DOP DYRENE DERES, DET BLIR BARE VÆRRE)! Det ser også mye bedre ut med kontrollerte oppskytninger (Se til Sydney, New York osv.)

  Annelen Gavin

  Onsdag 09.01.2019
  Signert

  Ylva Soriano Lundby

  Onsdag 09.01.2019
  Fyrverkeri er grusomt for dyr og til og med noen mennesker. Folk forholder seg ikke til reglene og skyter opp i dagevis både før og etter nyttårsaften.

  Kari Dürbeck

  Tirsdag 08.01.2019
  Slutt for privat fyrverkeri

  Liva Vatne

  Tirsdag 08.01.2019
  Signert

  Vera Johannessen

  Mandag 07.01.2019
  Fint!

  Grete Stubberud

  Mandag 07.01.2019
  Signert

  Legg til kommentar