Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  JA til pelsfri kommune!

  Vestland
  JA til pelsfri kommune!
  Opprettet: 31.03.2019 av Natalie Bibow Irgens
  Sluttdato for signering: 01.05.2019
  Ja til pelsfri kommune! Det er en seier for dyrene at regjeringen med Høyre, FrP, KrF og Venstre i tet har valgt en styrt avvikling av norsk pelsdyrnæring innen 2025. Med dette som utgangspunkt mener vi at det vil være helt feil at det skal selges (nye) pelsprodukter i Norge, også i Hordaland. Dyrevelferdsloven sier at dyrs levemiljøer skal fremme god helse og bidra til trivsel, men det er vanskelig å se hvordan et liv i et nettingbur kan ha slike kvaliteter. Dette har nå Norges regjering tatt høyde for med en styrt avvikling, men helt i mål er vi ikke før vi også innfører totalforbud mot import og omsettelse av pelsprodukter. Stadig flere steder i verden innfører i disse dager et forbud mot salg av pels. Los Angeles, São Paolo og San Fransisco har allerede innført dette, og vi mener Hordaland kommune ikke kan være noe dårligere. Selv om et forbud ikke er aktuelt på nåværende tidspunkt bør Hordaland kunne oppmuntre handelsstanden til å avstå fra salg av pels i Hordaland. Med dette kan vi bidra til et langsiktig riksdekkende mål om totalforbud av import og salg i Norge. Vi ber derfor om at Hordaland kommune arbeider for at omsettelse av pelsprodukter blir avviklet så raskt som mulig. Vi ønsker at Hordaland skal bli en mest mulig “pelsfri” sone gjennom en tydelig kommunisert intensjon. I tillegg ønsker vi et politisk arbeid opp mot Regjering for et nasjonalt forbud mot import og omsettelse av pels.
  792 av 500 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  16 kommentarer:

  Elisabeth lizzy Loader

  Lørdag 30.11.2019
  Jeg ønsker en pelsfri kommune og land. La dyr få leve i sitt naturlige habitat og ikke i bur, for at mennesker har "luxus" behov som er totalt unødvendige i våre dager.

  Hanne Christiansen

  Lørdag 04.05.2019
  Nei til salg av pels! Ingen grunn til at dyr skal lide for mennesker sin forfengelighet. Helt tragisk at det selges pels framdeles i dette landet.

  Natalia solberg

  Onsdag 01.05.2019
  Nei til pels !!

  Mona Kværnø

  Tirsdag 30.04.2019
  Nei til pels!

  Anne-Catherine Helle

  Tirsdag 30.04.2019
  Oppholdet i trange nettingbur og avlivningsmetodene er groteskt uetiske. Si NEI til salg og kjøp av pelsprodukter. Vi pynter oss ikke med andres lidelser!!

  Jorunn Indrefjord

  Søndag 21.04.2019
  Denne såkalte næringen er helt unødvendig og er avleggs i dagens samfunn. De som tror de blir flottere med pels, har misforstått totalt. Det bare beviser at de er uten empati og ikke følger med i tiden.

  Anette L

  Tirsdag 09.04.2019
  Nei til pels, dyrevelferd er mye viktigere. Vi er det største rovdyret i verden, men vi har muligheten og valget til å være noe annet.

  Therese Chris

  Mandag 08.04.2019
  Folk som jobber med dette må være sprø ! Nei til dyr i bur og la de få ha pelsen sin i fred !

  Veronica Olsen

  Lørdag 06.04.2019
  Nei til pels! Det finnes ingen grunn til at dyr skal lide for enkelte menneskers forfengelighet.

  Wenche Natvik

  Torsdag 04.04.2019
  Burde være unødvendig å skrive kommentar med begrunnelse for hvorfor man er imot pelsindustrien. Et hver menneske med litt evne til empati for dyr, bør se hvilken lidelse denne industrien påfører dyrene!

  Randi Olsen van Gelder

  Torsdag 04.04.2019
  Pels er ene og alene ett luksusplagg, som ikke trengs i vårt klima, man ser vel aldri barn kladd i pels pga kulde, så man må slutte å bruke kulde som ett argument mot å bruke pels. Pels er mest brukt av kvinner, og jeg mener bestemt at pels brukes som ett status symbol. Ser mye mer opp til dem som tar avstand fra denne barbariske behandlingen av dyr, enn disse som støtter denne næringen.

  Linda baxter

  Mandag 01.04.2019
  Nei til Bur! Ja til Natur

  Sofie svensson

  Mandag 01.04.2019
  NEI til pelssalg ❤

  Regina Irgens

  Mandag 01.04.2019
  Jeg ønsker en pelsfri kommune. Denne produksjonen er horribel. Jeg blir provosert og trist av å se mennesker som er påkledd med et aktivt rovdyr som er blitt torturert til døde, unødvendig! Det er en skam at det er lovlig og produsere slikt i dette landet!

  Nei til pels

  Mandag 01.04.2019
  Nina hatletvedt

  Emilie Hansen

  Mandag 01.04.2019
  Nei til pelssalg!