Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  JA til et pelsfritt fylke

  Agder
  JA til et pelsfritt fylke
  Opprettet: 31.03.2019 av Janne Grandalen
  Sluttdato for signering: 01.05.2019
  Ja til pelsfritt fylke. Det er en seier for dyrene at regjeringen med Høyre, FrP, KrF og Venstre i tet har valgt en styrt avvikling av norsk pelsdyrnæring innen 2025. Med dette som utgangspunkt mener vi at det vil være helt feil at det skal selges (nye) pelsprodukter i Norge, også i Aust Agder. Dyrevelferdsloven sier at dyrs levemiljøer skal fremme god helse og bidra til trivsel, men det er vanskelig å se hvordan et liv i et nettingbur kan ha slike kvaliteter. Dette har nå Norges regjering tatt høyde for med en styrt avvikling, men helt i mål er vi ikke før vi også innfører totalforbud mot import og omsettelse av pelsprodukter. Stadig flere steder i verden innfører i disse dager et forbud mot salg av pels. Los Angeles, São Paolo og San Fransisco har allerede innført dette, og vi mener Aust Agder ikke kan være noe dårligere. Selv om et forbud ikke er aktuelt på nåværende tidspunkt bør kommunen/fylket kunne oppmuntre handelsstanden til å avstå fra salg av pels i Aust Agder. Med dette kan vi bidra til et langsiktig riksdekkende mål om totalforbud av import og salg i Norge. Vi ber derfor om at Aust Agder arbeider for at omsettelse av pelsprodukter blir avviklet så raskt som mulig. Vi ønsker at fylket skal bli en mest mulig “pelsfri” sone gjennom en tydelig kommunisert intensjon. I tillegg ønsker vi et politisk arbeid opp mot Regjering for et nasjonalt forbud mot import og omsettelse av pels.
  395 av 500 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  10 kommentarer:

  Trine stangvik

  Søndag 16.06.2019
  Ja til pelsfritt Norge

  Siv Myrene Rislaa

  Torsdag 02.05.2019
  Ja, til pelsfri agder

  Torhild hansen

  Onsdag 01.05.2019
  Skammelig å bo i et land som støtter denne form for totalt unødig tortur av dyr. Forby all pelsdyr produksjon, og all impost av pels.

  Merete R Hanssen

  Onsdag 01.05.2019
  Nei til pels!!

  Mie Jones

  Onsdag 01.05.2019
  Ja til pelsfritt fylke!

  Ulla Kolstad

  Onsdag 01.05.2019
  Å vente til 2025 er seks år til med lidelser for dyra. Det er altfor lenge. Dette dyreplageriet må avvikles straks. Pelsdyreierne har visst lenge nok at dette ville ta slutt. De får allerede store summer og god hjelp til å omstille seg. Hvor mange andre yrkesgrupper er så heldige? Avvikle pelsindustrien nå!

  Monica b hanssen

  Onsdag 01.05.2019
  Stopp dyremishandling. ..nei til pels !!

  Irene Andreasen

  Tirsdag 30.04.2019
  Skam at dyr pines slik.

  Anja Kalaoja

  Mandag 08.04.2019
  Ja til pelsfritt agder

  Kari Skogstad

  Torsdag 04.04.2019
  Jeg undres !!! Hvor mye skal det til for at disse fantastiske dyra skal få slippe sin TORTUR tilværelse !! Det er simpelt og uverdig. Deres liv ,den tiden de lever betyr ingenting så lenge pelsen betyr penger . Hvordan kan noen fremdeles tro at dette er greit ,det er vanskelig å fordøye .Jeg klarer ikke å føle noen form for respekt ,dette er og blir dyreplageri !!! Det er mennesker som gjør deres tilværelse til et helvete . Mens vi venter ,lider de i trange bur !!!

  Legg til kommentar