Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Erklær klimakrise NÅ! - Telemark

  Vestfold og Telemark
  Erklær klimakrise NÅ! - Telemark
  Opprettet: 08.05.2019 av Charlotte Pettersen
  Sluttdato for signering: 08.06.2019
  Klimakrise - NÅ! Din signatur teller - signer og del! Det britiske parlament har erklært klimakrise, og lignende erklæringer har kommet fra Sveits, Canada og i byen Constance i Tyskland. Vi må gjøre vår del og ta ansvar. Det er vår tur til å erklære klimakrise. Dette handler ikke om at vi sitter på alle svarene, eller kan trykke på en knapp, men at vi alle har et ansvar og er avhengige av å erkjenne alvoret. Sammen kan vi finne løsningene. Klimaendringene er her nå, og derfor har vi ikke tid eller ressurser til å fortsette som i dag. Noen av oss gjør det vi kan for å hindre klimakrisen, mens andre har nok med sitt - felles er at vi alle trenger at det blir lettere å leve miljøvennlig og ta grønnere valg i hverdagen. Vi ber om at de lokale tiltakene som må gjøres, blir gjort nå for å løse krisen vi er inne i. Klimakrisen må få høyeste prioritet i hele Norge om vi skal unngå en fremtid fylt med sult, tørke, flukt, sykdom, flom, og andre naturkatastrofer. Våre krav: 1. Vi krever at Telemark erklærer klimakrise, og vi som signerer lover å stille oss bak og er klare til å hjelpe! 2. Telemark sender en oppfordring til Regjeringen og ber Norge erklære klimakrise! 3. Fylkestinget i Telemark har klimakrisa som førsteprioritet. ***** Vi vil ha underskriftskampanjer i alle fylker i Norge, og målet er at Norge erklærer klimakrise. Til dere som signerer: Om du vil bidra mer i ditt fylke, send oss en mail på mail@worldsavinghustle.com. Tusen takk for signaturen, husk å del med dine nære! Med vennlig hilsen, alle som vil sette klimakrisen først på agendaen!
  604 av 500 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  6 kommentarer:

  Gyda christensen

  Tirsdag 14.05.2019
  Vi må først og fremst stoppe forsøplingen, og fjerne all søppel som flyter i naturen og i havet. Temperaturen får vi nok ikke gjort så mye med, det tror jeg alltid vil gå i bølger og daler. Men vi mennesker ødelegger planeten og dyrelivet med søppelet vårt.

  Tove Hassel

  Søndag 12.05.2019
  Klima er framtida sjølv. Planeten som leveleg for menneska står på spel, ingenting kan vere viktigare. Jobb, pengar og industri har fint lite å sei når vi ikkje kan leve på planeten meir, eg skjønar ikkje kvifor stat og makt slit med å skjøne dette, når det har sunke inn hos barna og ungdommane for lenge sidan. Og med grøn energi, berekraftig fiske, ivareteken natur og framtidsretta næringsliv blir det meir jobb, meir pengar og difor betre vilkår for menneska. Er ikkje det win-win-win? Det er inga grunn til å klinge seg fast ved olja som om det var ein avhengighetsskapande fetish, eller dumpe gift, plast og medisinsk avfall i havet, eller øydelegge meir skog. Statar og firma som har gjort desse tinga kjem til å stå ovanfor historias største søksmål for det dei har gjort, og, om vi får ein framtid som art, bli hugsa som dei verste svikarane mot dei mest forsvarslause: barna som skal arve verda. Storkapitalistar med klimaskjelett i skåpet skal døy ein dag, liksom alle liv tek slutt. Men klimaet skal vare evig, og ein klimakatastrofe kan ein ikkje kjøpe seg ut av. Dette er ikkje ein tid til å grave ned hovudet i sanda eller vere egoistisk. Dette er ein krisetid, og vi må tenkje framover.

  Brita Helleborg

  Lørdag 11.05.2019
  Vi er nødt til å ta klimaendringene på alvor hvis det skal bli en mulighet til å bli gode liv for alle som kommer etter oss. Vi har veldig kort tid på oss. Hvis vi utsetter så kommer tipping point først, og da er løpet kjørt. Vi er heldige som lever nå, mens vi enda kan gjøre noe. Stå på.

  Lars Olav Andersen

  Lørdag 11.05.2019
  Hvilken krise? Grønlandsisen legger på seg ifølge NASA, modellene deres var feil. Det har ikke vært noen målbar global oppvarming på 20 år ifølge IPPCs rapporter. Unormal kald Europa og Norge i begynnelsen av mai, og snø i Australia. Dessuten øker isdekket i Arktis i år. Dessuten, om det likevel er en oppvarming av jorden, hvilke tiltak skal vi forlange fylkestinget skal gjennomføre?

  Astrid Høiseth

  Fredag 10.05.2019
  Klimaet er viktigere enn alt annet.

  Milla brennås

  Fredag 10.05.2019
  Klima er en del av oss og vi burde ikke ta fra oss den delen, eller rettighetene til dyr og våre fremtid barn at de skal ha en bra klode som vi etter later oss.