Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Vi trenger fritidstilbud for unge på Gressvik!

  Fredrikstad, Viken
  Vi trenger fritidstilbud for unge på Gressvik!
  Opprettet: 27.10.2019 av Gressvik LSU
  Sluttdato for signering: 27.11.2019
  Fritid i Fredrikstad avdeling Gressvik, tidligere kalt Fritidsklubbene, har stengt tilbudet på fredager for ungdom i vårt lokalmiljø. Gressvik har ikke lenger noe aktivitetstilbud til barn og unge som ikke er med på en organisert idrett. Vi har ingen samlingsarena på kveldstid hvor barn og unge kan samles. Ungdommene våre oppfordres til å besøke andre fritidsklubber andre steder i kommunen. Dette synes vi i lokalsamfunnet er uheldig av flere grunner. Hvorfor skal ikke Gressvik sine barn og unge ha mulighet til sosiale og kulturelle fritidsaktiviteter på lik linje med andre barn og unge i kommunen? Vi er Fredrikstads nest største lokalsamfunn. Vi har mange barn og unge som trenger en trygg møteplass i sitt nærmiljø, også på fredager og i helgene. Våre ungdommer må i dag benytte seg av buss/ferje for å komme til andre fritidsklubber og dette innebærer bytte i sentrum. Å bytte buss fredag kveld i sentrum er noe mange av ungdommene ikke får lov til, i tillegg til at kollektivtilbudet er dårlig, med sjeldne avganger og ukurante korrespondansetider med mye venting. Noen foreldre kjører sine ungdommer til og fra andre fritidsklubber, men flere foreldre har nå varslet at de ikke vil kunne fortsette med det etter at bomringen iverksettes. Fritidsklubber med aktivitet på fredager ligger på Østsiden eller i Torsnes og da blir det flere bompasseringer per kveld. Resultatet er og blir at ungdommene våre dermed ikke får benyttet seg av fritidsklubbstilbudene. Vi ønsker at kommunen prioriterer et fritidstilbud i nærmiljøet for Gressvik på bakgrunn av Gressviks størrelse og innbyggeromfang, og også tilrettelegging av transport til andre tilbud. Vi ønsker at våre ungdommer skal kunne ha et trygt fritidstilbud i lokalmiljøet slik de hadde tidligere. Fritid i Fredrikstad avd Gressvik holder til i Gressvik Aktivitetshus. Dette er et tre-etasjes hus som står tomt på dagtid og i helgene i dag, en svært uheldig bruk av ressursene. Når vi har markedsdager og torgdager, står huset ubrukt. Vi ønsker at Aktivitetshuset skal gjøres tilgjengelig for lokalsamfunnet i mye større grad. Gressvik Aktivitetshus er en flott bygning som har betydd mye for lokalsamfunnet gjennom en årrekke. At dette bygget nå står tomt, spesielt på fredagskvelder og helgene, er ikke til lokalsamfunnets beste og vi ønsker å sørge for at bygget brukes til å skape mer aktivitet på Gressvik. Kommunen har dessuten et mål om å tilrettelegge for mer sykling. Et lokalt tilbud vil gjøre at ungdommene kan sykle til og fra, og slippe å ta buss, som igjen er et gode for klimaet. Vi ønsker en mer tilgjengelig fritidsklubb på kveldstid og i helgene og å opprette en skatepark/hall hvor barn og ungdom kan være fysisk aktive sammen. Et slikt aktivt aktivitetshus og et tilbud som skatepark/hall vil være et verdifullt og samlende og aktivitetsfremmende tilskudd til den organiserte idretten i vår del av kommunen. Med engasjert hilsen lokalsamfunnet på Gressvik!
  415 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  17 kommentarer:

  Amid L Mozhin

  Tirsdag 12.11.2019
  Gi voksne et sted å være.

  Hei, dette er en veldig viktig sak!

  Mandag 11.11.2019
  Katrine Augsus

  Ted Gulbrandsen

  Torsdag 31.10.2019
  Dette mååååå dere få til !!

  Pål Dalby

  Onsdag 30.10.2019
  Ikke i tvil ,vi trenger tilbud på Gressvik i helgen for barna våre. Klubben på Østsiden har alt for stor og variert folkemengede. Der kommer det folk hele Fredrikstad samt fra sarpsborg og med tog fra Halden og de er ikke klare for den konfliken det lager.Dette er selv erfart når man blir ringt til av politiet .av liten filleting mellom fjortiser.Så la oss slå oss sammen og forlange bedre tilbud til nærmiljøet for våre barn og unge.Så blir det ikke flying gatelangs i andre deler av kommunen.Ånei det hjelper ikke med gratis buss ferje..blir ikke bedre lokalmiljø av det. LEVE LOKALMILJØ For store og små

  Jon Gjerløw

  Onsdag 30.10.2019
  Selvfølgelig skal det være fritidsklubb på fredager! Et flott tilbud til ungdommene, noe Benito har vært i mange, mange år.

  Marita Svendsen

  Onsdag 30.10.2019
  Krysser fingre for at dette blir en mulighet. Hadde det mye moro der selv som yngre.

  Sigrun syversen

  Tirsdag 29.10.2019
  De bør heller gjøre som på østsiden. Utvid tilbudet.

  Merete Søraa

  Mandag 28.10.2019
  Det var trist å lese. Mange minner derfra. Åpne B92 for ungdommene på fredag igjen!!

  Andreas Moum

  Mandag 28.10.2019
  Skatehall og aktivitetssenter til ungdommene er noe vi virkelig trenger på Gressvik. Ikke organisert aktivitet er noe ungdommen her mangler. Dette vil styrker lokalsamfunnet og gjøre våre unge lovende friskere og det vil virke samlende. Dette må politikerne satse på!

  Elin Vinje Hansen

  Mandag 28.10.2019
  Forebyggende arbeid mot barn og unge bør alltid være en høy prioritet i alle kommuner! Også i lokalsamfunn!

  Therese Lundby

  Mandag 28.10.2019
  La ungdommen få ha et trygt samlings sted!

  Jorunn Abrahamsson

  Mandag 28.10.2019
  Viktig investering å bruke penger på at ungdommen har et trygt sted og samles.

  Stine Meisingset

  Søndag 27.10.2019
  Forebyggende og samlende

  Hilde Tvete

  Søndag 27.10.2019
  Fint å få et sted til våre flotte ungdommer

  Hilde Tvete

  Søndag 27.10.2019
  Fint å få et sted til våre flotte ungdommer

  Katrine Isabell Norum

  Søndag 27.10.2019
  Ungdommene trenger et sted å samles

  Anitha T Kleven

  Søndag 27.10.2019
  Gi ungdommen et sted å være.