Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Stensparken Hundegruppe trenger din hjelp, stopp nedleggelsen av vårt friområde for hund på Bislett!

  Oslo
  Stensparken Hundegruppe trenger din hjelp, stopp nedleggelsen av vårt friområde for hund på Bislett!
  Opprettet: 26.02.2020 av Andrea Isaachsen Olvin
  Sluttdato for signering: 26.03.2020
  Den 21.02.2020 stemte bydelsutvalget i Bydel St.Hanshaugen å stenge Stensparken Hundepark med virkning fra 01.04.2020. For oss som bruker parken daglig, så er dette ganske kritisk. Hundeparken er veldig populær og brukes av mange hundeeiere i nærområdet, parken er tilgjengelig for alle grupper i samfunnet, med enkel og god tilgang.  Det å stenge parken vil gjøre at vi ikke lenger har et sted for lufting og sosialisering i nærområdet. Det vil også gå utover de mange Tjenestehundene som bor i området, med eiere, som bruker den inngjerdede parken som et trygt område for å lufte og trene sine tjenestehunder. Vedtaket ble gjennomført uten at noen representanter fra Stensparken Hundegruppe, eller øvrige  brukerene av parken ble kontaktet. Det ble blankt nedstemt at man kunne innføre åpningstider av parken eller andre løsninger som ble foreslått av bydelslegen. Det måtte et oppslag til på St.Hanshaugen for å gjøre oss oppmerksom på vedtaket. Dette er jo interessant i seg selv, at ingen i Stensparken sin drifts gruppe ble informert om at hundeparken skulle stenges. Å stenge Stensparken vil få store følger for mange og vi må sammen stoppe denne avgjørelsen.  Ønsket er at parken skal forbli “åpen”, altså lukket, og til bruk for både hunder og eiere - og at vi finner løsninger som gjør at naboer og hundeeiere kan leve godt sammen.  Støtt oss ved å signere  oppropet - Vi er mange hundeeiere i bydelen, og vi har allerede veldig liten plass. Det er mange hundeeiere som på mange vis trenger denne muligheten til å gi hunden fritid, og til å slå av en prat. Nå stenges altså hundeparken i Stensparken, uten at det finnes forslag til gode alternativer som inkluderer alle i nærområdet.
  1778 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  39 kommentarer:

  Hallvard Sægrov

  Tirsdag 24.03.2020
  Er det tatt faglige hensyn til trening av førerhunder? Fagpersoner sier hundeparken er svært viktig for førerhunder, dette må derfor være et tungtveiende argument for å beholde parken. Hva med de sosiale aspektene av hundeparken? Er dette tatt i betraktning?Er det foreslått alternative steder for hundepark? Er det forsøkt ordninger med kortere åpningstid? Jeg synes dette vedtaket virker forhastet og lite forankret verken i demokrati eller faglige råd.

  Geir Helland-Hansen

  Torsdag 05.03.2020
  Beklager, men her støtter jeg naboene fullt ut. Det er alt for mange hundeeiere som synes at deres hund er så spesielt søte at de skal få lov til å bjeffe. Vi har samme problem andre steder i byen. Har selv hatt hund til ganske nylig. Det er alt for mange ukyndige hundeeiere.

  Ingunn Monrad Martinussen

  Torsdag 05.03.2020
  Parker og grønne lunger er viktig. For byens hunder og eiere er hundeparken et fint sted å sørge for dyrevelferd!

  Eli Kristensen

  Mandag 02.03.2020
  Var i parken i går og fikk høre nyheten. Dette er bare helt tragisk. Vi var i parken ca. 1 time, mange hunder/eiere i parken på en søndag med deilig snø, og kun ett bjeff på den tiden vi var der. Velger man å bo i byen, så må man da tåle noe lyd...... Kan umulig være et så stort problem. Vi bruker parken daglig, og jeg har aldri opplevd det som støyete. Er det en hund som lager kaos, forlater oftest eieren med hunden. Er det ingenting som kan gjøres?

  Jon Akason

  Søndag 01.03.2020
  Oslo trenger flere hundeparker, ikke færre!

  Marthe Pettersen

  Lørdag 29.02.2020
  Er det noe denne saken illustrerer så er det viktigheten av gode demokratiske prosesser. Her har det blitt fattet et vedtak om å legge ned en populær hundepark, uten at organisasjonen som har fått tildelt penger av kommunen til å drifte parken, har fått komme med innspill. At man kan fatte et vedtak over hodet på noen på denne måten skremmer meg mer enn å miste parken. Argumentene for å legge ned hundeparken er legitime, men når det ikke foreligger noen dokumentasjon for støy, som visstnok har vært hovedargumentet, så gir det rom for spekulasjoner. Dette er spekulasjoner som gir grobunn til et høyere konfliktnivå mellom naboer og hundeeiere i parken og det er helt unødvendig. Å fatte et vedtak over hodet på noen, for så å be om innspill i etterkant oppfattes som utrolig umusikalsk. Det vitner om mangel på respekt for ildsjeler, som bruker sin tid og energi på å gjøre parken til et godt sted å være, slik som styret i Stensparken hundegruppe har gjort i mange år. Jeg håper bare ikke dette skremmer folk vekk fra frivillig arbeid. Det har vært en tverrpolitisk enighet om å fatte et slikt vedtak. Selvkritikk viser selvinnsikt, og det gir troverdighet. Per i dag har ingen politiske partier vist dette i denne saken. Dette gir grobunn for politikerforakt som i seg selv er et demokratisk problem. Oslo kommune har alt å tjene på å ta opp denne saken på nytt, og utrede den skikkelig - selv om resultatet blir det samme. Med en skikkelig utredning av støyproblemet vil det skape mer forståelse for vedtaket og tilrettelegge for et godt samarbeid. Nå føles det ut som om det har blitt begått et kupp. Dette kan være en farlig presedens hvis kommuner starter å legge ned hundeparker, eller andre sosiale tiltak på denne måten. Vi hundeeiere må forholde oss til hundeloven, og det er ikke alle som kan slippe løs hundene sine der det ikke er inngjerdet.

  Elisabeth Gundelach

  Fredag 28.02.2020
  Stensparken er stedet Lennart the Pug opprinnelig fra en hvalpefarm, ble sosialisert! Hver eneste dag i hundeparken er gull verdt, hundehold gir helsegevinst så det holder, både for unge og gamle! En nærsynt avgjørelse foretatt på en utrolig udemokratisk måte!! Dette må stoppes!!!

  Trenere ved Norges Blindeforbunds førerhundskole v/Unni Evensen

  Fredag 28.02.2020
  Norges Blindeforbunds førerhundskole syns det er beklagelig at lufteparken for hunder i Stensparken er vedtatt nedlagt. Vi er kjent med at parken er til stor nytte og glede også for et antall førerhunder og deres brukere. Det betyr mye at førerhunden, som har en konsentrasjonskrevende jobb, kan få nyte friheten og bare være hund. Omgangen med andre hundeeiere verdsettes av brukerne. Antall underskrifter i saken viser at det er behov for flere, ikke færre, lufteområder for hundene i byen.

  Inger Lücht

  Fredag 28.02.2020
  Vi har for få slike hundeparker allerede i Oslo. Helt utrolig at man da vil stenge Stensparken. Brukte den mye før, da jeg jobbet i nærheten. Mange gode argumenter for å holde den åpen, det viktigste er som mange nevner nærheten til Blindeforbundet. Blindehunder trenger å få løpe fritt innenfor trygge grenser! La hundeparken leve!!!

  Guri Skavlan

  Torsdag 27.02.2020
  Mahatma Gandhi sa: "En nasjons storhet og dens moralske framskritt kan måles etter hvordan den behandler sine dyr." Det gjelder vel også bydeler i Oslo.

  Erling okkenhaug.

  Torsdag 27.02.2020
  Hvorfor drepe initiativ til mangfold i bymiljøet?

  Jens Feiring

  Torsdag 27.02.2020
  Flott sted å sosialisere hunden sin spesielt om man har valp, Oslo trenger flere fri områder for hunder.

  Line Pettersen

  Torsdag 27.02.2020
  Låt hundparken förbli!!!

  Fride Brunsvik

  Torsdag 27.02.2020
  Jeg bor i Stensgata og bruker hundeparken ofte. Det er en viktig møteplass for både tobeinte og firbeinte!

  Desire Sander

  Torsdag 27.02.2020
  Dette må stoppes..!!

  Cecilie Luttichau

  Torsdag 27.02.2020
  Hundeparken blir brukt som et møtested for både hunder og mennesker. Det er godt for de enslige å få sosial kontakt og dette stedet betyr så mye for så mange.

  Petter Stocke-Nicolaisen

  Torsdag 27.02.2020
  Det er 23 400 husholdninger i Bydel St. Hanshaugen. 37 prosent av norske husholdninger har kjæledyr, av disse har 44 prosent hund. Legger man denne formelen til grunn for Bydel St. Hanshaugen finnes det omtrent 3800 hunder innenfor bydelens grenser. Kanhende er tallet for høyt, muligens har flere husholdninger på landet hund enn i byen. Likevel: Om det reelle tallet er halvparten så høyt som utregningen viser, forplikter det uansett bydelen til å legge tilrette for godt og sunt hundehold i byen. Det vil komme husholdningene med hund til gode og glede – og ikke minst hundene selv. Dessuten: Hundehold er god folkehelse! "Hundeeiere har lavere risiko for å dø av hjertesykdommer enn andre, viser ny svensk forskning. Særlig for enslige er det bra å ha hund", skriver NRK i denne artikkelen: https://www.nrk.no/osloogviken/hund-gir-bedre-helse_-mener-forskere-1.13784470 Jeg ber bydelens politikere og administrasjon om også å ta hensyn til oss hundeeiere og våre firbente venner: Hundegårder er så å si et gratistiltak for bedre trivsel og folkehelse i bydelen, så lag ikke bare én ny, men flere! Og behold gården i Stensparken. Et aktuelt sted for ny hundegård bør være skråningen mellom Egebergslottet og Maridalsveien. Dette området er allerede delvis inngjerdet og består av ulendt terreng, som ikke egner seg for menneskelig adspredelse som ballspill, soling eller grilling. Det passer derimot perfekt for firbente villstyringer. Oppfordringen er klar: Lytt til de (sannsynligvis) tusenvis av hundeeiere i egen bydel, og legg tilrette for godt og sunt hundehold. Glade hunder = glade eiere (og omvendt).

  Steffen O

  Torsdag 27.02.2020
  Vi bruker hundeparken nesten daglig og møter stadig folk som har reist fra andre siden av byen for å bruke tilbudet - ikke bare fordi den er så hyggelig og godt egnet, men fordi det nærmest ikke finnes andre lignende alternativer. Å stenge parken for hunder ser jeg på som et stort tap for bydelen!

  Sol De Paoli

  Torsdag 27.02.2020
  Var i hundeparken for første gang for noen dager siden. Valpen min hadde sitt livs beste øyeblikk. Denne hundeparken er noe av det koseligste man kan gjøre. I tillegg til barn som elsker å stikke innom for å hilse på alle hundene. Stensparken hundegruppe på Facebook har nå 1370 medlemmer som elsker denne parken, i tillegg til minst 1370 hunder. Hunder og hundeeiere som bruker sin hverdag på en så fin aktivitet. Eiere og hunder som mister en del av hverdagen sin, etter å ha brukt så mye tid i denne parken. Syns jeg det er veldig tragisk å fjerne parken for å bygge en lekepark, som vi ikke har nok lekeparker i dette landet. Mange barn liker bedre å hilse på masse hunder i en park, enn å leke på en lekeplass, tror jeg. Syns dette er veldig skuffende.

  Cecilie Wille

  Torsdag 27.02.2020
  Hjelp oss å holde hundeparken i Stensparken åpen! Dette er en viktig sosial møteplass ikke bare for hundene, men også for hundeeiere. Her møtes beboere i området, ukjente og kjente har gode samtaler. Det er viktig å beholde disse uformelle sosiale arenaene i bydelen vår. For mange er dette en av få sosiale arenaer. Dette handler ikke bare om hunder. Gi din stemme!

  Sofia Haugan

  Torsdag 27.02.2020
  Nå er det få hundeparker og mange hunder i Oslo. Det blir det stort press på de parkene som finnes. bla.a etter jobb når vi ser et rush av folk på tur med hundene sine. Løsningen er ikke å stenge en fin park og sosial møteplass. Løsningen er å lage flere fine inngjerdet hundeparker, - så hundeeiere fordeler seg på flere områder. Ren logikk, stenging av parken er feilslått politikk! Ekstra skuffet er jeg over de 3 i bydelsutvalget som representerer MDG. Hvordan styrker nedleggelse av hundeparken dyrenes rettigheter og velferd?? Flere hunder går løse utenfor parken, noen er agressive og bjeffer. Båndtvangen blir sjeldent håndhevet. Jeg opplever ganske streng justis innenfor parken og at folk tar hensyn. Derfor er dette et så fint sted for oss. Hva blir konsekvensene av å stenge parken?

  Karin Oeding

  Torsdag 27.02.2020
  Skal Oslo bli en hundefiendtlig by? Denne parken betyr utrolig mye for veldig mange! Her må det vurderes om parken kan flyttes litt lenger inn mot midten av Stensparken, ELLER at man innfører 'åpningstid', for eksempel fra 11 til 18. Da får naboer sove i fred og ha det stille og rolig om kvelden. En annen ting som hadde vært interessant å vite er hvor mange er det som som har klaget på bråk og gått inn for stenging av parken? Har en liten følelse av at de kanskje ikke er så mange..?

  Kristin Hope

  Torsdag 27.02.2020
  Jeg bor i Thereses gate, og hunden min og jeg gleder oss over i Stensparken flere ganger om dagen. Fryktelig trist å miste dette tilbudet! I Stockholm er det over 100 hundeparker, mange i tett bebygde områder. I København er det også mange hundeparker inne i byen. Det går ganske greit, faktisk.

  Lexie Mork Ulnes

  Torsdag 27.02.2020
  Dette blir veldig trist for oss. Det var en av de grunnene at vi flyttet til nabolaget og er en viktig del av hunden våres sosial liv. Jeg har også møtet mange hunder for blinde folk som bruker parken som en lekeplass når hunder er ikke "på jobb" - siden det er rundt hjørnet fra Norges Blindeforbund er det en del av servise hunder som bor i nabolaget. Jeg tror at det kunne bli en middle-ground hvor kanskje parken stenger for hunder litt tidligere, siden jeg har oppdaget at noe folk tar veldig bråkete hunder der sent om natten og bør passe litt for at hundene deres bjeffer ikke så mye når barna sover - kanskje det kunne stenges etter 20:30?

  Berit Bertling

  Torsdag 27.02.2020
  Her virker det som noen har bestemt seg for at hundene er et problem og kun dét, uten å ta med i beregningen at det pr i dag er hundeeierne som beplanter og vedlikeholder området, og at hundene og hundeeierne er direkte årsak til at området ikke er et samlingssted for folk som bor på gata, folk som trenger et sted å ruse seg i fred, og ungdommer som vil ha et sted å feste. Det blir neppe stille i det som nå er hundeparken når hundene og eierne deres kastes ut, om området blir neppe vedlikeholdt på samme nivå som i dag.

  Ole Trasti

  Torsdag 27.02.2020
  Hunden har behov for å løpe fritt. Den blir roligere og gladere av det. Ved manglende hundeparker vil dessverre fler slippe sin hund løs på vanlige friområder. Vi hundeeiere er mange og bør tas hensyn til!

  Astrid Vestad

  Torsdag 27.02.2020
  Har mulige konsekvenser av vedtaket blitt vurdert? Hvem overtar bruken av hundeparken nå? Blir det fritt fram for alle andre enn hunder? Hva med vedlikehold av benker og planter, samarbeidet med birøkteren om sommeren? Det er dårlig gjennomtenkt å stenge hundeparken. Vi har god kontroll på hundene inne i hundeparken. Utenom båndtvangen vil mange hunder løpe fritt ute i arken, leke, bæsje og lage lyder. Skal naboene kreve generelt forbud mot hunder i selve parken da? Om sommeren er bl.a. Stensparken og St.hanshaugen fulle av engangsgriller enten i bruk, eller forlatte, sammen med matrester, glasskår, rester etter dopbruk m.m. Da er det også båndtvang og færre muligheter for hundene å løpe fritt. Flere folk bruker parken, blant dem barn som kan være redde for hunder. Hunder MÅ luftes, og parkene i Oslo innbyr til dette. Vi kan ikke dra opp i Marka hver dag. Det er ikke plass til mange hunder i Marienlystparken. Ikke steng Stensparken hundepark! Få fortgang i arbeidet med ny hundepark på St.hanshaugen slik at den kan åpne 1. april!

  Catharina Pran

  Torsdag 27.02.2020
  At en avgjørelse som vil påvirke så mange blir tatt på ett så ensidig og uvitende grunnlag er skuffende og trist. Parken bidrar til fellesskap og samhold i nærmiljøet. Tenker ekstra mye på de som ikke har andre alternativer, for eksempel brukere med funksjonshemminger som ikke kan lufte hunden fritt uten hundegård og bistand. Flere førerhunder er ofte i parken, eierene beskriver at det er så viktig for hundens fungering at den får ha fri og lek med andre hunder som parken gir mulighet for... Håper inderlig det blir en rettferdig gjennomgang hvor alle sider blir presentert.

  Kristine Ingebrigtsen

  Torsdag 27.02.2020
  Dette ser jeg på som hundeplageri! Byhunder bør ha en plass og utfolde seg- med likesinnede. Dette er rett og slett et MUST i byen, da dette gir livskvalitet! Ikke steng parken, uten at ny er kommet opp.

  Christine Munthe

  Torsdag 27.02.2020
  Utrolig viktig for området av parken forblir!

  Kristin Skare Orgeret

  Torsdag 27.02.2020
  Stensparken hundepark er en oase for to- og firbeinte. I tillegg til å være et sted der hundene kan sosialiseres og løpe fritt, er parken også et sted for menneskemøter på tvers av de vanlige ‘siloene’ vi lever våre liv innenfor. Slike åpne møtesteder der man ikke må betale eller konsumere for å være er det ikke mange av i nærmiljøet eller samfunnet forøvrig. Slik er hundeparken viktig både for lokaldemokratiet og livskvaliteten til de mange brukerene.

  Carol Andersson.

  Torsdag 27.02.2020
  Bor rätt vid stensparken. Hundgården har så stor betydning för oss i nabolaget. Var så snäll och behåll hundgården!

  Tonje Vidringstad

  Torsdag 27.02.2020
  Friområde for hund er kjempeviktig for sosialiseringen. Stensparken er Oslos hyggeligste hundepark og jeg har ikke ønsket å flytte grunnet den. Veldig trist om bydelen mister denne flotte møteplassen.

  Mari Solerød

  Torsdag 27.02.2020
  Det er virkelig synd om hundeparken legges ned. Den er et sjeldent eksempel på en Ikke-kommersiell møteplass der folk i alle aldre, og hundene deres, treffes. Nyinnflyttede knytter kontakter, ferske hundeeiere får nyttige tips fra erfarne og hundene deres får sosial trening. Slike møtesteder trenger Oslo flere av, ikke færre!

  Tone eriksson

  Torsdag 27.02.2020
  Vi har alt for få friområder for hund i Oslo som det er og enda færre er inngjerdet. La oss ikke miste enda et område hvor vi trygt kan la våre firbente få løpe fritt og kose seg med lek og moro.

  Hedda S. Ø

  Torsdag 27.02.2020
  Brukte parken nesten hver dag den perioden jeg bodde på Bislett. Det var en positiv og sosial del av hverdagen, og jeg under ikke de som bruker den daglig å miste dette tilbudet. Ikke minst bidrar den til at hundene i Oslo har et sted å få ut energi på, og jeg tror avvikling av parken vil bidra til at folk ikke holder båndtvangen når hundene ikke får noe fristed uten bånd.

  Vivi Ann Wiig

  Torsdag 27.02.2020
  Er i parken hver gang jeg besøker datteren min på Adamstuen. En kjempe fin hundepark hvor folk tar hensyn til hverandre. Koselig for oss som er enslige. Veldig sosialt både for folk og dyr. Trist visst parken blir lagt ned.

  Theodora Jahrmann

  Onsdag 26.02.2020
  vi flyttet over gata fra stensparken for å være i nærheten av hundeparken!

  Christine Nøtnes

  Onsdag 26.02.2020
  Bor i Eugenies gate og bruker hundeparken nesten daglig. Da jeg har dårlig helse var det til stor hjelp og glede at det var et område der jeg kunne slippe min hund løs i trygge omgivelser så nært der jeg bor. Parken var det jeg gledet meg mest over da jeg hadde bestemt meg for å flytte til nabolaget.

  Legg til kommentar