Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Krisepakke til Alfheim Svømmehall

  Tromsø, Troms og Finnmark
  Krisepakke til Alfheim Svømmehall
  Opprettet: 24.09.2020 av Ruben Hogstad Hansen
  Sluttdato for signering: 24.03.2021
  Forespørsel om krisepakke til Alfheim Svømmehall for å gjenopprette drift.
  361 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  25 kommentarer:

  Fred Yngve Eliassen

  Onsdag 14.10.2020
  Alfheim svømmehall burde absolutt åpnes igjen, det gir økt livskvalitet. Savner bassenget hver uke som går, og de flotte folkan som brukte det.

  Michael Ludvigsen

  Onsdag 14.10.2020
  Alfheim skal bestå!

  Ellen-Marie Beck

  Onsdag 14.10.2020
  Håper det blir mulig å svømme på Alfheim igjen. Har brukt bassenget mye helt fra åpningen og har vært morgensvømmer siden 2007, siste gang 12.mars 2020, Alfheims siste åpningsdag hittil. Jeg føler rett og slett sorg, spesielt hvis jeg passerer dette stakkars nydelige, forsømte praktbygget :-(

  Bjørn Egil Johansen

  Onsdag 14.10.2020
  Vi bruker Tromsøbadet mye, men Alfheim er også en perle, med andre kvaliteter. Alfheim bør bevares for fremtiden.

  Erik Karlsen

  Onsdag 14.10.2020
  Jobbet for entrepenør Nils Meland med oppsetting av dette bygget som er et arkitektkunstverk av Jan Inge Hovik. Hadde også den ære å perfeksjonere meg Ii svømmekunsten da det var ferdig. Dette "smykket" bør bevares

  Marit Kvitberg Hjalmarsen

  Onsdag 14.10.2020
  Ta vare på Alfheim - slike bygg lages ikke lenger!

  Tore-Morten Andreassen Figenschow

  Onsdag 14.10.2020
  Skandaløst at Alfheim er stengt! åpn opp!!!

  Kristian L. Aagaard

  Onsdag 14.10.2020
  Som ufør minstepensjonist med bevegelses-problemer er Tromsø-badet utenfor min rekkevidde - bakken opp fra Dramsveien er rett og slett ikke mulig å forsere for meg og sikkert tonnevis av andre! Prisnivået er også horribelt i og med at honnørprisen er tre ganger høyere enn den var på Alfheim. Hele prosjektet ble gjennomført basert på løgn og bedrag og har ført til store nedskjæringer i lovpålagte oppgaver allerede og flere vil komme. Tiltaket har ført til dårligere kapasitet i svømmeopplæring og betydelig økte kostnader for skoler og alle andre svømmeglade! Et skammelig og unødvendig kommunalt prosjekt utført av hodeløst populistiske politikere! Det er ikke et kommunalt ansvar å bygge og drifte et slikt underholdningsprosjekt!

  Hilde Amundsen

  Onsdag 14.10.2020
  Forsømt og ignorert i årevis. En arkitektonisk perle med mange bruksområder. Så historieløst å la den råtne på rot. Så planløst. Så visjonsløst. Så unødvendig.

  Anneli Drecker

  Onsdag 14.10.2020
  Det er en skam at Alfheim måtte knele på bekostning av praktbygget Tromsøbadet. Jeg mener og har alltid ment at det ene ikke utelukker det andre, disse plassene har vidt forskjellig publikum. Alfheim burde brukes som undervisnings basseng for skolene istedet for at elevene blir busset abgårde. Enig med Aggie her i at det er på tide at private investorer gir tilbake til byen og blir med på spleiselaget.

  Lawrence Malstaf

  Tirsdag 13.10.2020
  I love Norway, and I love Tromsø but it keeps surprising me how the old (buildings) simply get smacked down and replaced by new and purely functional constructions. Of course it's easier and cheaper but why do you visit a city like Paris or little town in Tuscany? The history and soul of a building is impossible to 'make', it grows over time and is priceless. On the other extreme, some old buildings are so protected it is almost impossible to live in them or use them. Isn't it possible to find a compromise here? I grew up in the medieval town of Bruges. Surely many things are wrong there too but it seems like the administration managed to take care of the historic public spaces while allowing people to renovate the private interiors into up to date houses and working spaces. Conserve and innovate together please!

  Jon Iver Eira Tellefsen

  Tirsdag 13.10.2020
  Svømmer ikke så mye selv, men det er det VELDIG mange der ute som gjør. Mange er avhengige av mosjonen og gleden et basseng gir. Avgjørelsen om å stenge bydelsbassengene framstår som en utrolig dårlig avgjørelse. Alle elever i Tromsø og omegn blir busset i timesvis for å være på badelandet. Det virker veldig unødvendig og bakstreversk.

  Merete Karlsen

  Tirsdag 13.10.2020
  Alfheim. En arkitektonisk perle på Tromsøya, brukt av Tromsøs befolkning i årtider. Som fortjener å bevares. Et tilbud for alle.

  Liv Hanne Haugen

  Tirsdag 13.10.2020
  Alfheim svømmehall er en stor og viktig del av Tromsø sin historie. Mange er vi som lærte å svømme der, som gikk på morra svømming før skolen. Det trenger ikke være enten eller. Jeg ønsker meg Alfheim svømmehall tilbake. Et helt annerledes tilbud enn Tromsø badet. Det trengs her.

  Karianne Fagervik

  Tirsdag 13.10.2020
  Jeg ønsker vann i bassenget på Alfheim. Viktig for historiske Tromsø, bygget er et praktbygg. Tomta ble gitt til kommunen for bygging av svømmeanlegg. Alfheim er viktig for den eldre svømmegjengen som svømte fast i bassenget, hvor er de nå? Ikke på Tromsøbadet iallefall. Alfheim er viktig for meg og andre som vil svømme noen meter. Tromsøbadet passer ikke for mosjonssvømmerne i Tromsø. Det er vanskelig å finne passende steder å svømme på anlegget da deler av bassenget kontinuerlig leies ut. Dyrt er det også.

  Peder Joakimsen

  Mandag 12.10.2020
  Tromsøbadet har blitt akkurat slik som fryktet da de første planene kom på bordet under Hilmarsen/Hjort-perioden: Dyrt og utelukkende for de som behøver et svømmeanlegg mest; familier med dårlig råd, eldre og flere grupper funksjonshemmede. En utbedring av Alfheim, bedre tilrettelagt for funksjonshemmede, vil være en gave for byen, for flyktninger, eldre, fattige og arbeidsløse.

  Aggie Peterson

  Mandag 12.10.2020
  Alfheim bør bevares. Det er behov for en enkel svømmehall for daglig svømmetrening for folk fra alle samfunnslag. Tromsøbadet er flott men dyrt, krever transport og er fullt i helgene. Alfheim er supert når man bare vil svømme! Det er også et historisk signaturbygg for byen. Lag et spleiselag av kommune og SNN og private investorer som har tjent godt på utbygging her i Tromsø, la det være deres andel til fellesskapet.

  Elisabeth Pettersen

  Mandag 12.10.2020
  Savner et enkelt og greit svømmetilbud som er mulig å oppsøke en travel ettermiddag i hverdagen! Uten å måtte bruke bil som framkomstmiddel..

  Michele Widerøe

  Mandag 12.10.2020
  https://www.no-da.no/nyheter/2020/alfheim-sv%C3%B8mmehall

  Mikael Sømhovd

  Søndag 11.10.2020
  For å kunne skrive under må man ha postnummer i den kommunen det gjelder. Kan jeg ikke mene noe om Alfheim selv om jeg ikke bør i Tromsø akkurat nå?

  Kato Larsen

  Søndag 11.10.2020
  Et praktfullt bygg som absolutt må tas vare på. En skam at alle gamle bygg forfaller, og til slutt er billigere og rive og bygge nytt

  Terese Simonsen

  Søndag 11.10.2020
  Supert tilbud når Tromsøbadet er fullt eller man bare vil svømme litt i et nydelig bygg.

  B.E. Pedersen

  Søndag 11.10.2020
  Tromsøbadet er flott, men ikke tilrettelagt for hverdagssvømmere og mennesker med funksjonshemminger. Vil ha Alfheim tilbake som et basseng for folkehelsa. Vi må ikke miste dette flotte tilbudet!

  Åsa A

  Lørdag 10.10.2020
  Alfheim! Jeg er svært glad i den enkle svømmehallen. Håper vi får bruke den fremover!

  Frida Monsen

  Fredag 09.10.2020
  Håper bassenget består