Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Folkeavstemning om Trondheim bynavn - Trondhjem

  Trondheim, Trøndelag
  Folkeavstemning om Trondheim bynavn - Trondhjem
  Opprettet: 05.10.2020 av Magnus Berg
  Sluttdato for signering: 31.12.2023
  Vi krever herved at Trondheim kommune vedtar å avholde folkeavstemning om Trondheim skal forbli hetende Trondheim, eller endre navn tilbake til Trondhjem. Svært mange trondhjemmere kaller fortsatt byen Trondhjem, selv om den har hett Trondheim i 89 år. Prosessen rundt navneendringen 1928-31 var preget av store demonstrasjoner og harde fronter, men viktigst av alt uten respekt for demokratiet. I folkeavstemningen 1928 stemte 92% at de ville beholde «Trondhjem». Stortinget ville heller ha «Nidaros», som en del av den pågående nasjonalismen og fornorskingen av stedsnavn. For ikke å tape ansikt foreslo og vedtok Stortinget kompromisset «Trondheim». Trondhjemmere valgte ikke «Trondheim», og er heller ikke et navn som den gang naturlig utviklet seg. Det ble tvunget gjennom av politikerne imot folkets vilje. Da samme sak ble fremmet i 2007 ble den nedstemt av bystyret med knapp margin. Et av hovedargumentene imot var at «Trondhjem» ville være inkonsekvent, fordi alle andre stedsnavn i kommunen ender med -heim. Disse "andre" stedsnavnene har derimot sin historiske forankring fra tidligere Strinda, Tiller, Byneset og Leinstrand kommuner. Trondheim/Trondhjem har sin helt egen historie og forankring. Det skal være folket som vedtar hva byen de bor i skal hete, ikke 67 politikere. Derfor krever vi folkeavstemning for å demokratisk forankre om byen (og kommunen) fortsatt skal hete Trondheim, eller ta tilbake Trondhjem som navn.
  160 av 300 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  3 kommentarer:

  Sjur Vaage

  Mandag 12.10.2020
  Skulle gjerne ha skrevet under, da dette er en sak jeg brenner sterkt for. Dessverre har jeg ikke postnummer Trondhjem, så da gikk det ikke.

  John Roar Hammerfjell

  Tirsdag 06.10.2020
  Trondhjem

  Lene Helmen

  Mandag 05.10.2020
  Vil gjerne bli med på underskriftskampanjen, men det er 3 år siden jeg flytta fra Trondheim (Sier Trondhjem).

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.