Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Bevar plassen utenfor Landbrukskvartalet!

  Oslo
  Bevar plassen utenfor Landbrukskvartalet!
  Opprettet: 05.10.2020 av tone sagen
  Sluttdato for signering: 05.04.2021
  Har du gått fra Bussterminalen til Grønlandsleiret/Oslo gate vet du hvor grått og trist det er. På den ene siden er det nye, harde forretningsbygg og på den andre siden er fortauet helt vindskjevt. Alt er nyanser av grått. Med unntak av plassen utenfor Landbrukskvartalet. Her er det deilig kirsebærblomstring om våren. Det er sol hele dagen. Det er et kjempekoselig serveringssted. Og det er et sted å ta en liten pust i bakken. Det er mange som trenger en liten pust i bakken på veien mellom her og der. Utbygger har levert inn planforslag og ønsker å bygge ut hele plassen, med argumentasjon om at plassen egentlig ikke er regulert som en plass. De vil heller lage en liten passasje med overbygg som inngang til en ny passasje inn i det nye kvartalet, midt mellom Platous Gate og Hollendergata. Men det er nå engang sånn, at det er en plass her nå, og den må vi ta vare på! Det vi trenger er ikke enda et kontorbygg som går helt ut i kanten. Det vi trenger er å bevare en grønn plass med sol og grønt hvor vi kan henge litt. Vi som bor i området, og de som jobber i området. Uten å måtte betale skjorta for en dobbel latte på en ny café i et forretningsbygg. Gi oss noen trær og kanskje litt gress, og noen bord og stoler. Kanskje et lekestativ. Slik at folk kan fortsette å bruke plassen. Utbygger bor ikke her, og ser åpenbart ikke at på denne plassen er det noen som slår av en prat. Noen som ammer. Noen som tar seg en liten lur. Noen som ringer en venn. Noen som stopper med eskene sine. Noen som tar bilder av kirsebærtrærne. Noen som soler seg. Noen som driver café. Noen som har konsert. Noen som skater. Utbygger synes kanskje ikke at det er noe viktig, for de vil utnytte kvadratmeterne til det fulle. Vi som bor her, vi som jobber her og vi som går forbi, vi vil beholde plassen og luften og det eneste grønne tilskuddet langs den akk! så triste veistrekningen. Klarer vi tusen underskrifter før 16. oktober?
  327 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  4 kommentarer:

  Kristin Moxnes

  Tirsdag 06.10.2020
  Uteoppholdsareal på tak (kun for dem som bor/jobber der), eller klemt inn bak høye bygg, har ikke samme sosiale og bymessige kvalitet som en forplass som vender seg mot gateplan. Dette området blir dessuten mer og mer preget av «business-arkitektur», uten forankring til byens historie. Landbrukets hus og plassen foran bør bevares, ikke bare som et pustehull i en ellers smal og «kald» gate, men også som et historiefortellende lag i byen.

  Homa Hasan

  Tirsdag 06.10.2020
  The new buildings have their edges right up to the pavement, the street had become claustrophobic and a wind tunnel for pedestrians. How on earth can this street have MORE flats or office buildings when the collective transport has been reduced to almost ZERO?? Madness and illogical.

  Sara Smiseth

  Tirsdag 06.10.2020
  Sara Smiseth

  Nils H. Harnes

  Tirsdag 06.10.2020
  Ikke bygg ned den flotte plassen!