Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Vern om båtlivet i Oslo – Støttet av over 6.000 signaturer i første runde.

  Oslo
  Vern om båtlivet i Oslo – Støttet av over 6.000 signaturer i første runde.
  Opprettet: 12.10.2020 av Trond Ramstad
  Sluttdato for signering: 12.04.2021
  Kampen fortsetter! Vi ber om din støtte for å opprettholde dagens båtliv på Sjølyst i Bestumkilen! Sammen kan vi forhindre at området reguleres til andre formål,  og fordriver båtfolket og den maritime kulturen. Signer oppropet og støtt vår sak.  Plan og Bygningsetaten i Oslo har svart negativt på underskriftskampanjen for å bevare båtlivet i Oslo. Kampanjen ønsket å la Sjølyst forbli et område med maritimt preg.  Området på Sjølyst benyttes i dag av seilbåter, motorbåter, kajakker, SUPer, padlere, bobiler og badende. Gjennom sommeren har vi opparbeidet grøntarealer og tilpasset området for alle som ønsker kontakt med vannspeilet. Vi mener at mener Oslos innbyggere trenger tilgang til fjorden – og på Sjølyst er kulturen og infrastrukturen på plass. Her kan alle aldersgrupper i byen ha glede av sjølivet, og vi viderefører vår maritime arv for fremtidige generasjoner. Sjølyst er nå planlagt regulert til boliger og kontorbygg uten båter på land. For båtfolket i Oslo gir området i dag mulighet til å ha båtplass og drive vedlikehold. Denne muligheten kan nå falle bort, slik at mange blir frarøvet mulighet til å ha båt i nærområdet.  Båtlivet i Oslo er under større press enn noensinne. Oslo er en kystby, men våre folkevalgte ser ikke ut til å anerkjenne behovet for å sikre alle tilgang til sjøen som rekrasjonsområde. Dette truer allemannsretten, hovedstaden som en levende by og en sterk, tradisjonsrik kultur som har befestet seg langs fjorden.  Vi kjemper for at området skal brukes til rekreasjon for alle de som ønsker tilgang til fjorden, uten at det går på bekostning av opplag for fritidsbåter. Se småbåtutvalgets mulighetsstudie: http://www.gullikgulliksen.no/project/karenslyst-batopplag-og-bestumkilen/  Gi Folkeaksjonen for bevaring av båtlivet din støtte i dag ved å signere dette oppropet. Les mer om Folkeaksjonen her: www.bevarbatlivet.no 
  221 av 300 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  12 kommentarer:

  Oslo Motorbåtforening

  Torsdag 22.10.2020
  Til folk som bor uten for Oslo Kommune: Minsak.no er sperret for underskrifter fra folk som er bosatt i andre kommuner enn den saken gjelder. Man kan da gjerne skrive i kommentarfeltet at man bor i x kommune og støtter båtfolkets saken i Oslo.

  Vidar Berge

  Torsdag 22.10.2020
  Bor på Skjetten og får ikke signert, jobber i Oslo og har båt i Oslo.

  Pål Hansen

  Onsdag 21.10.2020
  Bor på Skedsmokorset, båt i Oslo (Frognerkilen sommer og Karenlyst vinter)

  Tom Mjøen

  Tirsdag 20.10.2020
  Båt i Bestumkilen, bor på Kjeller. Får ikke signert!

  Øyvind Rummø

  Mandag 19.10.2020
  Har båt i Bestumkilen. Øyvind Rummø Ivar Welles vei 18 B 0672 Oslo

  Per Einar Jensen

  Mandag 19.10.2020
  Postnummer med 4 siffer forlanges. Problemet er at 0 ikke godtas som siffer. Skrev derfor 1272 istedenfor 0272 som er korrekt postnummer for min adresse, Da ble signering godtatt.

  Terje Røykås Marthinsen

  Mandag 19.10.2020
  Bor i Nittedal har båt i Oslo, ønsker å skrive under

  Are Skaar

  Mandag 19.10.2020
  Oppropet bør vel åpnes opp for Stor-Oslo. Bor i Rælingen, men har båt i Oslo.

  Arild Haraldsen Flatner

  Mandag 19.10.2020
  Bor i Ullensaker med båt i Oslo. Opplag på Skøyen, men får ikke signert.

  Arne Sandsbakk

  Fredag 16.10.2020
  Bor i Ullensaker, får ikke signert.

  Roy Thoresen

  Torsdag 15.10.2020
  Båt i Oslo, bor i Rælingen, får ikke signert.

  Astrid Steine

  Torsdag 15.10.2020
  Får ikke signert da jeg bor på Lillehammer, men har båten i Oslo og båten på Sjølyst om vinteren (Frognerkilen om sommeren) .

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.