1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Vern om båtlivet i Oslo – Støttet av over 6.000 signaturer i første runde.

  Oslo
  Vern om båtlivet i Oslo – Støttet av over 6.000 signaturer i første runde.
  Opprettet: 12.10.2020 av Trond Ramstad
  Sluttdato for signering: 12.04.2021
  Kampen fortsetter! Vi ber om din støtte for å opprettholde dagens båtliv på Sjølyst i Bestumkilen! Sammen kan vi forhindre at området reguleres til andre formål,  og fordriver båtfolket og den maritime kulturen. Signer oppropet og støtt vår sak.  Plan og Bygningsetaten i Oslo har svart negativt på underskriftskampanjen for å bevare båtlivet i Oslo. Kampanjen ønsket å la Sjølyst forbli et område med maritimt preg.  Området på Sjølyst benyttes i dag av seilbåter, motorbåter, kajakker, SUPer, padlere, bobiler og badende. Gjennom sommeren har vi opparbeidet grøntarealer og tilpasset området for alle som ønsker kontakt med vannspeilet. Vi mener at mener Oslos innbyggere trenger tilgang til fjorden – og på Sjølyst er kulturen og infrastrukturen på plass. Her kan alle aldersgrupper i byen ha glede av sjølivet, og vi viderefører vår maritime arv for fremtidige generasjoner. Sjølyst er nå planlagt regulert til boliger og kontorbygg uten båter på land. For båtfolket i Oslo gir området i dag mulighet til å ha båtplass og drive vedlikehold. Denne muligheten kan nå falle bort, slik at mange blir frarøvet mulighet til å ha båt i nærområdet.  Båtlivet i Oslo er under større press enn noensinne. Oslo er en kystby, men våre folkevalgte ser ikke ut til å anerkjenne behovet for å sikre alle tilgang til sjøen som rekrasjonsområde. Dette truer allemannsretten, hovedstaden som en levende by og en sterk, tradisjonsrik kultur som har befestet seg langs fjorden.  Vi kjemper for at området skal brukes til rekreasjon for alle de som ønsker tilgang til fjorden, uten at det går på bekostning av opplag for fritidsbåter. Se småbåtutvalgets mulighetsstudie: http://www.gullikgulliksen.no/project/karenslyst-batopplag-og-bestumkilen/  Gi Folkeaksjonen for bevaring av båtlivet din støtte i dag ved å signere dette oppropet. Les mer om Folkeaksjonen her: www.bevarbatlivet.no 
  4735 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  121 kommentarer:

  Tom Lilleberg

  Torsdag 18.03.2021
  Bor ikke i Oslo, men støtter saken 100%. Dette er noe som angår båtfolk i hele Norge

  Magnus Clough

  Fredag 05.03.2021
  Oslo må ha plass til alle, også de med båt. Byen trenger mer en dyre leilighetskomplekser og parkanlegg.

  Per Bremer Øvrebø

  Torsdag 18.02.2021
  Vi får håpe at våre folkevalgte er mer fornuftige enn "plan og bygg" og ser at for mange er båtliv og strand i indre Oslofjord like så viktig som Marka for andre. Bevar marina og båtopplag og unngå fortetning i strandsonen!

  Jenny Z

  Onsdag 17.02.2021
  Jeg støtter saken,

  Geir H Bakken

  Onsdag 17.02.2021
  Viktig å beholde alle båtfasiliteter i Oslo.

  Stig Hvide Smith

  Onsdag 17.02.2021
  Båtopplaget ble i sin tid overført fra Kongsgaarden ved Kong Olav til Oslo Kommune under forutsetning av at det skulle vær båtopplag der "for ever". Dette ble klart fremført som betingelse. Kilde: Kong Harald

  Magne Hilleren

  Tirsdag 16.02.2021
  Nå blir vi båteiere overkjørt av politikere og boligutbyggerne som har siklet på tomten vår i årevis. Når de har fått viljen sin igjennom er båtene borte, på terrassene sitter rikingene som kjøpte noen av Oslos dyreste leiligheter og nyter utsikten. På kyststien tusler de forhenværende båteierne forbi ... Oslo ønsker å profilere seg som "Fjordbyen". Da må det også være noen båter på vannet, ikke bare fotgjengere på kyststien. Bevar Bestumkilen som opplagsplass og båthavn!

  Øivind Selvig

  Tirsdag 16.02.2021
  Helt meningsløst å nedlegge båthavnen i Bestumkilen - det MÅ ikke skje!

  Rune Skow

  Tirsdag 16.02.2021
  Båtplass OsloMotorbåtforening, opplag Skøyen. Oslo er en stor by - og børe være stor nok for at mangfoldet skal få utvikle seg. På samme måte som den unike Oslomarka er Oslofjorden en av brikkene som gjør Oslo til en god by og et sted å høre til. Vi vet at folk har forskjellige behov - eller sagt på en annen måte vi kan ha behov for noe annet enn bare asfalt og hjemmekontor.. Hvordan kan man i det hele tatt fremme tanken om at en så viktig del av Oslos mangfold skal prioriteres bort - for at andre skal få nye kontor og noen leiligheter..?? Vi trenger flere båtplasser, vi trenger tilgang til sjøen - ikke massive nye bygg og rare ideer. Videre må man akseptere båt, logistikk og verdikjede - vi trenger faktisk båtopplag, service verksteder og marinaer - og det er en del av gammel kystkultur og viktige arbeidplasser som Oslo også trenger - som heller skal værnes enn utfordres. Det er respektløst av politikere å kunne neglisjere kulturhistorie - og prioritere kapitalistisk eiendomsutvikling i et sårbart miljø, som båtfolket vil gjøre alt for å bevare! Rune Skow

  Stein Kareliussen Vestbyv.21 P 0976 Oslo

  Tirsdag 16.02.2021
  Har båt på Skarpsno. Vi båteiere må ha anledning til å bruke sjøen her inne i Oslofjorden Båtopplaget er vi helt avhengig av for å ha båt her inne. Hvorfor har det hele tiden vært angrep på muligheten for å ha båt i indre Oslofjord. Det er en lang tradisjon for båtliv i indre Oslofjord tidligere også langt oppover i Akerselva. Blir vi borte får vi en fattigere kystby. Vi er mange og fra alle lag av befolkningen.

  Gina Arntsen

  Søndag 31.01.2021
  Jeg anskaffet seilbåt med min kjæreste i fjor sommer. Jeg opplevde frihetsfølelse, mestring, å være levende, å ha fri fra folk og mas. Jeg hadde slitt noe psykisk og dette med båt var kos, arbeid, og terapi. Jeg hadde ikke opplevd båtlivet siden jeg var litta med familien. Med tanke på den korte sommersesongen og de små båtene vi har, -så forurenser vi lite. I tillegg biler vi ikke, kjøper mindre/ lever enkelt på båt, vi opplever steder vi bare kommer til med båt. Båtliv er KULTUR! Jeg mener at det er viktig at vi ikke ødelegger plassen vi har til båt. Samtidig må vi båteiere og vise respekt for havnområdet til vanns og lands, så det er rent og trivelig for alle. Vi er sammen ansvarlige for at naturen holdes ren.

  Kim Andersen

  Torsdag 21.01.2021
  Kan ikke annet enn å støtte dette! Nå får de gi seg synes jeg. Jeg er bare 35, men kaller alikevel styrer og stell i Oslo om dagen for snørrunger pga manglende evne til å se det helhetlige bilde med litt bredere dimensjoner enn smarttelefonen sin.

  Harald Helgheim

  Søndag 17.01.2021
  Båt er kultur, minner og god helse! Vi trenger båten! Det er ikke alle som ønsker, eller har råd til å sette bort båten på vinteren, og betale for at noen andre tar servicen. Derfor må vi ha en plass å sette båten på vinteren. Det er ikke slik at alle båter kan ligge på sjøen hele året - hvert år! Båtpuss og egeninnsats er en kultur som må leve - det er også en ekstra sikkerhet i at eierne blir bedre kjent med sin egen båt. Når det er nærmere 10 års ventetid på båtplass i Oslofjorden burde det heller bygges flere plasser! Skape et større maritimt miljø - Oslo er tross alt en kystby. La oss gjøre dette sammen! Se på de gode forslagene til Folkeaksjonen for bevaring av båtlivet i Oslofjorden - hvor alle parter er ivaretatt. Bevar båtlivet!

  Tor Andreassen

  Tirsdag 05.01.2021
  Vi er pensjonister og bor i leilighet i Oslo. Vi har i flere år hatt stor glede av å kjøre ut fra Skarpsno Båtforening i Frognerkilen og tilbringe dagen på indre Oslofjord. Det er ufattelig at dagens "miljø"politikerne ikke vil ta hensyn til det unike båtmiljøet og atmosfæren båtanleggene utgjør. Dette må ikke raseres, men verdsettes som det levende miljøtiltaket det er og som opprettholdes gjennom stor dugnadsvilje av båtforeningenes medlemmer.

  Leif vetvik

  Tirsdag 05.01.2021
  Jeg bor i Oslo har hatt båt i Frognerkilen siden 1969 og har brukt den som rekrasjon for hele familien har hatt mye rine ferie med hele familien det er galskap å jage bort båten fra Oslo. På denne måten. Hilsen Leif vevik mekanikervein.oslo9

  Ståle Lagesen

  Mandag 21.12.2020
  Til dere som har båt i Oslo men ikke bor der, signer med adressen der båten har havn/opplag i Oslo.

  Ole-Martin Lyng

  Søndag 20.12.2020
  Bor i Bærum og får ikke skrevet under pga postnummer. Saken vil påvirke utover Oslos grenser, og ytterligere øke prisene på båtplasser. Er ikke NOK 1000/bredde cm nok allerede? Saken burde ha mulighet for at folk som blir berørt kunne skrive under

  Vidar Viking Elvigen

  Søndag 20.12.2020
  Jeg fatter ikke at Lan og MDG får holde på så uhindret med å ødelegge i Oslo. Hva er det som får noen til å stemme på MDG og MDG vennlige partier? Jeg kjenner ingen som synes det de holder på med er noe bra. Hvis du ikke forstår hva du stemmer på er det best du lar være å stemme. Jeg er sikker på at mange av de som stemte på de røde partiene ikke så helt for seg hvor ille det ville bli. Noe jeg forstår for tidligere hadde man som prinsipp at man skulle styre mest mulig med mindretallets samtykke. Og jobbe hardest mulig for å finne løsninger flest mulig kan være enige i. Er man så desperat etter makt at man gir etter for fanatikere og ekstremister for å sikre seg et enkelt flertall ender man bare opp med å ødelegge for seg selv.

  Per Arne Flæsen

  Lørdag 19.12.2020
  Har ikke båt selv, men bor i Oslo. En venn har hatt båt inntil nylig, og jeg har opplevd dette stedet som en fredfull oase i byen, selv med mindre fredfulle utbrudd fra båteieren om båteierlivets gleder når ting har gått i stykker. Det er rett og slett et godt miljø her, og Oslo vil bli en kulturelt fattigere by om dette blir borte.

  Tor Hellerud

  Torsdag 17.12.2020
  Jeg bor ikke i Oslo, men har båtplass i Frognerkilen. Og er medlem i Skøyen Båtforening. Jeg syes det er ille at folk skal bli stengt ute fra Oslofjorden. Båtlivet er og blir rekresjon på lik linje med mye annet. Slik de stenger av for båtlivet og parkeringer kommer Oslo til å bli en spøkelsesby.

  Nils Rømcke

  Torsdag 17.12.2020
  Båtopplaget på Skøyen med båtpuss og egeninnsats er en kulturtradisjon som må bevares. Det er her man lærer seg praktisk håndverk, tar vare på verdier og pleier sosialt fellesskap. Dette er ikke mindre bevaringsverdig enn kolonihaver og andre oaser i byen som bystyret snakker varmt om. Det bør være fullt mulig å kombinere båtopplag med strandpromenade, og det må være slutt på blokkbegyggelse ved sjøkanten. De vil være totalt uakseptabelt og usosialt å erstatte det tradisjonsrike båtopplaget for den jevne mann med luksusboliger som bare de aller rikeste kan betale.

  Jan Hoseth

  Torsdag 17.12.2020
  Jeg støtter en løsning som ivaretar båtfolkets behov for slipp, båt plasser og vinteropplag plasser samtidig som deler av området åpnes for folk flest. Er medlem av Skøyen Båtforening. Unødvendig med politiske stikk til rød/grønne partier.

  Svenn Torgersen

  Onsdag 16.12.2020
  Jeg setter pris på å ha denne båtplassen. Båtliv er viktig for en sjøby.

  Odd Undheim

  Onsdag 16.12.2020
  Sjølyst som båthavn og opplagsplass er en særdeles viktig forutsetning for båtlivet i Oslo, og må bevares.

  John Arild Trolid

  Onsdag 16.12.2020
  Da Raymond Johansen var samferdselsbyråd for SV før han gikk over til Arbeiderpartiet begynte han og fjerne parkeringsplasser i byen. Parkeringsplassen som lå ved gangbroen ved Skarpsno Baatforening ble fjernet for det var bare rikfolk som hadde båt.

  Ulf Johansen

  Onsdag 16.12.2020
  Å ha en båtplass - eller i det minste håp om å få en båtplass - i sykkelavstand fra der jeg bor i Oslo er en av grunnene til at det er noen vits i å bo i denne byen. Så å opprettholde havner og båtopplag anbefales og ønskes på det varmeste.

  Espen Christensen

  Onsdag 16.12.2020
  Problemet med byrådet, er nok at den røde delen ser på båtliv som luksus, og den grønne ser på det som kilde til store unødvendig utslipp. Vi som har båtene våre i Frognerkilen, vet at dette ikke er tilfelle, men her, som i veldig mange andre tilfeller, trumfer ideologien realiteten.

  Erik Molenaar

  Mandag 14.12.2020
  Hjelper tydeligvis ikke med et rødgrønt styre i Oslo. De viser jo sitt sanne ansikt som er at det IKKE er miljøet, men kapital som står høyest på prioritetslisten. Veldig enig i et annet innlegg som sier at båttlivet som rekreasjon bør være like hellig som markagrensen. Hatt båt / båtplass her selv i 30+ år og sett hvilket fantastisk miljø dette er som nå politikerne vil ofre på kapitalismens alter. Hvis det hadde gavnet syklister ville nok området blitt bevart med full oppslutning fra byrådet ( + tilskudd til alt de hadde ønsket seg utenom ).

  Kjell Arild Knutsen

  Lørdag 12.12.2020
  La båten leve !

  Dag Johannessen

  Tirsdag 08.12.2020
  Støtter saken selv om vi har flyttet rett utenfor Oslo i Lørenskog kommune.

  Haley Threlkeld

  Tirsdag 08.12.2020
  Viktig å holde kysten for alle og båtliv for alle typer mennesker og livstil!

  Johan J. Petersen

  Tirsdag 08.12.2020
  Stå på, dette er viktig!

  Arne Engebrigtsen

  Mandag 07.12.2020
  For Oslo er maksgrensen betraktet som nærmest hellig av politikerne, fordi marka er et viktig rekreasjonsområde for innbyggerne. På samme måte er fjorden med dens båtliv viktig for innbyggerne. Opplagsplassene for båtene må derfor betraktes av politikerne som like hellig, som markagrensen er.

  Michael Marcussen

  Mandag 07.12.2020
  Medlem Frognerkilen1860. Bor i Bærum , støtter saken. Tenk langsiktig.

  Erik S. Fagerlund

  Mandag 07.12.2020
  Jeg har vært medlem i over 20 år. Foreningen er jo 158 år og ble opprettet i forståelse med de styrende politikere. Behovet idag er større enn noen gang. Forslaget til annet bruk av eiendommen kommer fra politiker som ikke kommer fra Oslo. Mvh. Erik S. Fagerlund

  Ole Mjelva

  Mandag 07.12.2020
  Jeg ser av kommentarene at det er overraskende mange medlemmer som ikke bor i Oslo. Det kan dessverre ha hatt negativ betydning for saken; som kjent er Oslos politikere lite interessert i å støtte eller subsidiere folk fra andre kommuner. Slik har det vært i alle år. Denne gang ser det ut til at vi som faktisk bor her i byen, får svi for dette.

  Mats Walday

  Mandag 07.12.2020
  Båtlivet er en flott og viktig del av Oslos friluftsliv.

  Tore Kløvstad

  Fredag 04.12.2020
  Til dere som har båt i Oslo men ikke bor der, signer med adressen der båten har havn/opplag i Oslo.

  Else Berit Stenbråten Engebretsen

  Lørdag 21.11.2020
  Bor i Lunner, har båt i Oslo og støtter saken

  Elmedin Egrlic

  Fredag 20.11.2020
  Støtter denne saken! Som storby trenger Oslo båthavner for både Oslos innbyggere og omkringliggende kommuner. Oslofjorden må være et tilgjengelig friluftsområde for mange hvor båtlivet bevares.

  Thomas GUILLAUME

  Fredag 20.11.2020
  It is part of the charm of Oslo to have boat everywhere and a coast accessible to all

  Kenneth Arntsen

  Torsdag 19.11.2020
  Hele Oslo kjenner noen U vennekretsen som har en båt. Defor er disse båtplassene då viktige for alle i byen, og ikke for de få som vil fjerne dem..

  Hege S Borgersen

  Torsdag 19.11.2020
  Bor i Lørenskog og er flittig bruker av båt på Oslofjorden. Båtlivet må bevares. Et en del av Oslos identitet.

  Naheed Kausar

  Torsdag 19.11.2020
  Jeg bor i Rælingen, men har vært medlem i Frognerkilens Båtforening av 1860 i mange år. Jeg støtter saken!

  Kai Vegel

  Onsdag 18.11.2020
  Jeg støtter denne saken, men bor et annet sted

  Trine Kongsvold

  Onsdag 18.11.2020
  Dette støtter vi, vi bruker våres vakre skjærgård hver helg

  Alf Gunnar Nygjerde.

  Tirsdag 17.11.2020
  Nordmarka på vinteren og sjøen om sommeren. Dette gjør Oslo til en av de mest spektakulære hovedsteder i verden. Ikke ta fra oss som bor her, muligheten til båt. Frognerkilen og Karenslyst gir vanlige folk tilgang takk L sjøen.

  Paul J. Ask

  Tirsdag 17.11.2020
  Norges tettest befolkede område, innerst i Oslofjorden, må ha plass til båter i sjøen og i opplag. Det er kultur, fritidsaktivitet, hytte, hobby og en livsform for en stor andel av befolkningen. Næringslokaler og boliger fyller allerede opp vesentlig av den svært begrensede strandsonen. Bygg andre steder og på ledige tomter rundt i Oslo. Båtene har sin eneste naturlige plass i bryggeanlegg og opplagsplasser i den ytterst korte tilgjengelige strandsonen. Med trebåt i Frognerkilen i 35 år forventer jeg og familien med barnebarn å bli hørt framfor et lite antall som skal presse seg inn i harry leilighetskomplekser med øl og pizza på bryggekanten. Nok av den slags!

  Terje Røst

  Tirsdag 17.11.2020
  Støttes!

  Jan Egil Henriksen

  Tirsdag 17.11.2020
  Båtforeningene og båtopplaget i Bestumkilen er et fantastisk tilbud til Oslos befolkning. Familien har hatt båt her siden 1960. Det vil være en tragedie om dette raseres av kommunen. Støtter aksjonen fullt ut.

  Ivar Jonassen

  Mandag 16.11.2020
  Mangeårig medlem av Frognerkilen Båtforening av 1860. Jeg bor på Hønefoss og får ikke signert, men støtter saken.

  Alexia Bohwim

  Mandag 16.11.2020
  Familien min og jeg er fra Frogner. Trist å se utviklingen. Frognerkilen er unik.

  John Brenne

  Mandag 16.11.2020
  0196 Oslo

  Bjørg Hexeberg

  Mandag 16.11.2020
  Jeg bor i Nittedal, men er medlem i Frognerkilens Båtforening av 1860, og støtter fullt ut saken! Klart vi må beholde båtlivet rundt Oslofjorden og sikre folket tilgang til sjøen. Oslo er en kystby, og ingen burde få hindre folk nærheten til havet, verken fysisk eller visuelt.

  Ole Chr Moen

  Mandag 16.11.2020
  Seilbåter, men også hytte på sjøen, er mer miljøvennlig enn å kjøre bil til hytte på fjellet. Hvorfor er det ikke lagt opp båtplasser i Bjørvika?

  Irmelin Wilson

  Lørdag 14.11.2020
  Jeg støtter saken, er medlem i Oslo Motorbåtforening . Vi trenger båtplasser i Oslo.

  Marianne Hylland

  Onsdag 11.11.2020
  Støtter denne saken! Helt uforståelig at det vurderes flere næringsbygg og boliger i strandsonen på bekostning av tilgang til sjøen for oss som elsker å tilbringe tid på sjøen. Hvis området blir solgt til private aktører og utbyggere vil det legge til rette for at sjø og sjøutsikt bare skal være for "de med mye penger".

  Truls H. Holm

  Onsdag 11.11.2020
  Båtplasser og båtlivet er et av Oslo’s beste goder på linje med Ski og Nordmarka. Bevar alle båtplasser og opplagsplasser !

  Kjell Selfors Nisen

  Onsdag 11.11.2020
  Jeg støtter saken, men får ikke signert siden jeg bor i Bærum

  Wenche Tveit

  Onsdag 11.11.2020
  Båtopplag og båtplasser er som en annen også skriver like viktig som å verne om marka!!

  Lars Fredrik wold

  Onsdag 11.11.2020
  Jeg bor i Enebakk og har båt i sjøen og støtter dette opprop fult og helt

  claes friis thofte

  Onsdag 11.11.2020
  Bodd i Oslo siden 1950 - båt i Oslo (Frognerkilen og Ullern) siden 1979 - aldri før følt meg hetset og uønsket i byen min - byen med det store hjertet ! Synd ingen av "våre valgte" politikere forstår at behovet for båt og sjøliv er like viktig og stort som foball og ski. De får det som de vil - jeg flytter av helsemessige grunder også snart ut !

  Jan Kristiansen

  Onsdag 11.11.2020
  Jeg bor i Oslo og har en trebåt i Bestumkilen. Uten båtplassen på land og Karenslyst båtopplag for vedlikehold er det ikke praktisk mulig å ha båten. Eventuelle alterativer til båtopplag og havn finnes ikke i dag og nyetablering av slike, dersom det i det hele tatt er mulig, vil medføre betydelig økte kostnader for båteiere - i mitt tilfelle vil det medføre et ufrivillig farvel til sjølivet.

  Jan Kristiansen

  Onsdag 11.11.2020
  Jeg bor i Oslo og har en trebåt i Bestumkilen. Uten båtplassen på land og Karenslyst båtopplag for vedlikehold er det ikke praktisk mulig å ha båten. Eventuelle alterativer til båtopplag og havn finnes ikke i dag og nyetablering av slike, dersom det i det hele tatt er mulig, vil medføre betydelig økte kostnader for båteiere - i mitt tilfelle vil det medføre et ufrivillig farvel til sjølivet.

  Asbjørn Guneriussen

  Onsdag 11.11.2020
  Trofast medlem av båtforeningen siden 1977. Har sett frem til endelig å få benyttet båtplass etter mange år uten båt. Nå vil de ta fra oss muligheten. Vi kan ikke la kommunen overkjøre alle som har fjorden som rekreasjon.

  Nils Stousland Parnemann

  Onsdag 11.11.2020
  Flyttet fra Oslo til Bærum. Har båt på land og i sjøen i Bestum kilen. Stort ønske om å beholde dette for framtiden.

  Cato Nilsen

  Tirsdag 10.11.2020
  Cato Nilsen, medlem og båt i Havnen siden år 2000

  Steinar Larsen

  Tirsdag 10.11.2020
  kjære folkevalgte, nå må dere lytte til brukerene. mvh

  Harald Løvvik

  Tirsdag 10.11.2020
  For mange er fjorden like viktig som marka. Å fjerne båtplasser er som å bygge i marka. Uten båtplasser mister vi muligheten til å bruke fjorden.

  Norbert Hoyer

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor på Lørenskog og støtter saken.

  Gullik Åge Gulliksen

  Tirsdag 10.11.2020
  Båtlivet gir kortreiste ferier med mye glede. Det bør helles bygges ut flere plasser, slik at flere kan ta glede i båtlivet.

  Jarl Kjølås

  Tirsdag 10.11.2020
  Vern om Oslos maritime miljø.

  Trond Bjørgan

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor i Bærum, og av den grunn kan jeg ikke få signert. Håper fornuften seirer og at marinaen kan få fortsette.

  Elin Kristin Bye

  Tirsdag 10.11.2020
  Støtter.

  Robert Alfsen

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor på Skjetten. Får ikke signert.

  Eivind Gladsø

  Tirsdag 10.11.2020
  Støtter opp om vern av båtlivet i Oslo. Bor i nabokommunen men har båt i Bestumkilen

  Jan H. Torgersen

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor selv på Skjetten, med båt i Oslofjorden. Støtter helhjertet denne protesten mot ødeleggelse av et fantastisk flott fritidstilbud/båtliv i Bestumkilen

  Jan H. Torgersen

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor selv på Skjetten, med båt i Oslofjorden. Støtter helhjertet denne protesten mot ødeleggelse av et fantastisk flott fritidstilbud/båtliv i Bestumkilen

  Tore Braathen

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor ikke i Oslo men er medlem i OM og støtter denne saken

  Richard Rist

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor på Lørenskog og har båt og fast båtplass på Sjølyst. Ønsker sterkt å beholde det videre.

  Harald Hansen

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor i Drammen nå, men støtter denne saken.

  Pål Kristoffersen

  Tirsdag 10.11.2020
  Støttes!

  Erik Molenaar

  Tirsdag 10.11.2020
  Ser ut som det også for de grønne i hovedsak er penger som bet

  Ivar Johan Flinder

  Tirsdag 10.11.2020
  Ta vare på det maritime miljøet.

  Katherine Rovik

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor på fornebu og ønsker sterkt å bevare mulighet for båtplass på Sjølyst.

  Espen Arentz

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor på Hadeland og båt i Oslo hatt det siden 1984 får ikke sign

  Jim Øktner

  Tirsdag 10.11.2020
  Har båt i Oslo, men bor i Odalen. Støtter selvsagt denne kampanjen!

  Øistein Mobech

  Tirsdag 10.11.2020
  Flyttet fra Oslo til Bærum. Har båt på land og i sjøen i Bestum kilen. Ønsker å beholde dette for framtiden.

  Marte Skjærsveen

  Tirsdag 10.11.2020
  Vi trenger båtlivet og båtplassene i Oslo. Bygg heller flere båtplasser og utvid fergetilbudet i Oslofjorden. Vi er en sjønasjon og fjorden er et viktig friområde. Legg ned kaiplassene til forurensende cruisebåter i Oslofjorden. Gi fjorden tilbake til folket❣️

  Kristian Kristiansen

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor på strømmen men har båt i Oslo. Må da kunne verne noe fritidsaktiviteter i Oslo!

  Bruse Lohrmann

  Tirsdag 10.11.2020
  Det må da være mulig å opprettholde et aktivt båtmiljø i Norges hovedstad.

  Klas Hulten

  Tirsdag 10.11.2020
  Trondheimsveien 111

  Eilif Hansen

  Tirsdag 10.11.2020
  Som sjøfartsnasjon bør hovedstaden gå frem som et godt eksempel. Masse ledig plass på fjorden! Dette er kortreist ferie/rekreasjon. Vi bør heller utvide antallet tilgjengelige båtplasser i Oslo. Blir det færre tilgjengelige båtplasser, blir båtliv begrenset til de økonomisk privilegerte, slik det er mange plasser utenfor Norden. Bevar og utvid småbåtmiljøet i Oslo. Medlem av OM.

  Tormod Hanssen

  Tirsdag 10.11.2020
  Det er svært viktig å verne om de tradisjonsrike båtforeningene i Oslo. De er ikke bare et sted hvor man oppbevarer båt, men også et sosialt nettverk som må bevares.

  Bjørn Wiland

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor på Lillestrøm og har båt i oslofjorden. Som storby trenger Oslo båthavner for både Oslos innbyggere og omkringliggende kommuner. Oslofjorden må være et tilgjengelig friluftsområde for mange.

  Erik Aarnæs

  Tirsdag 10.11.2020
  Jeg bor i Bærum men er medlem i Oslo Motorbåtforening. Fjerning av båtplasser og mulighet for vedlikehold og opplag ved Bestumkilen vil redusere muligheten for båtliv og øke presset på nabokommunene. Om Bestumkilen fratas disse mulighetene vil det redusere Oslos preg som fjordby.

  Pål Brobekk

  Tirsdag 10.11.2020
  Bodd i Oslo siden 1988 og har hatt båt innerst Oslo fjorden siden 1997. Bor nå på Skedsmokorset men har fortsatt båt både på land og på vannet i Bestumkilen og har holdt til der siden 2000. Tusenvis av båtfolk har tilknytning til denne plassen og har hatt det i mange mange år. Rasering av dette området med blokker for noen få av fiffen er IKKE å bringe tilgangen "tilbake" til folk flest. Masse plass til å bygge andre plasser i byen!!!

  Tony Whittaker

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor på Strømmen men har båt på land i Bestumkilen og båtplass i Oslo Motorbåtforeningen. Oslo kommune burde også ta vare på småbåtkulturen.

  Harald Gjesdal Kløften

  Tirsdag 10.11.2020
  Medlem av båtforening i Oslo siden 1990. Bor på Nøtterøy, men er stadig gjest i Oslo.

  Sigbjørn Vigeland

  Tirsdag 10.11.2020
  En skremmende utvikling. Båteiere og brukere av båt i Oslo må få beholde de mulighetene de har til å, både vinterlagring og fortøye båtene sine. Oslo vil bli en fattig by uten disse tradisjonsrike plassene.

  Sigbjørn Vigeland

  Tirsdag 10.11.2020
  En skremmende utvikling. Båteiere og brukere av båt i Oslo må få beholde de mulighetene de har til å, både vinterlagring og fortøye båtene sine. Oslo vil bli en fattig by uten disse tradisjonsrike plassene.

  Jon A Vik

  Tirsdag 10.11.2020
  Bor på Skarpsno (Frogner bydel)

  Oslo Motorbåtforening

  Tirsdag 10.11.2020
  De, som har bostedsadresse i annen kommune enn Oslo, men er tilknyttet båtplass eller båtopplag i Oslo, kan legge inn Oslo-adressen til den aktuelle båtforeningen når de signerer oppropet.

  Aleksander Øiestad

  Tirsdag 10.11.2020
  Bør ikke i Oslo, får ikke signert.

  Gunnar Halden

  Lørdag 07.11.2020
  Xx

  Simon Henriksen

  Lørdag 07.11.2020
  Som innbygger av Oslo,og som bor i en gammel gård i fra 1892 og kun med en bakgård hvor solen blir borte kl.15 midtsommers,trenger vi et rekreasjons sted. Det er ikke alle som har ei hytte å reise til,så det å ha en båt er noe av det flotteste man kan ha til rekreasjon.Jeg har vokst opp i nærheten til Oslofjorden,og kan ikke feriere uten saltvann.Som pensjonist,kan jeg bruke båten mye mer en før. Jeg må nevne dagens bystyre,for der er det dessverre alt for mange som ikke kommer fra steder med saltvann,de kan jo bare reise hjem til hjemstedene sine på rekreasjon,uten tanke på oss som ikke har det på den måten. Så la oss beholde våre båtplasser.

  Ola Mæhlum

  Onsdag 28.10.2020
  Jeg har vært medlem (med båt) i Ullern Båtforening i flere ti-år. Selvfølgelig støtter jeg helhjertet Folkeaksjonens formål og arbeid med å bevare båtlivet. De politiske 'koryéene' som vil rasere området med sine kort(slutnings)tenkte planer bør virkelig huske at de selv bare er som døgnfluer på den lange tidslinjen. De kommer inn som kortvarige maktmennesker før de igjen forsvinner. Forsvinner gjør imidlertid ikke uheldige beslutninger om omseggripende prosjekter. Madame Pompadour er tillagt uttalelsen 'Etter oss kommer syndefloden'. Hun levde i bare 43 år - på midten av 1700-tallet. Lenge før dette var det nok mange (små)båter som lå i beskyttende viker og fjordarmer. Har koryféene hektet seg på Madammens tankesett? Selv melder jeg meg nå ut av det politiske partiet som er med i Bystyrets raseringsutvalg. Kanskje er det en del båteiere som hekter seg på mitt tankesett?

  Frank Ivar Aarnes

  Mandag 26.10.2020
  De som har bostedsadresse i annen kommune enn Oslo, men er tilknyttet båtplass eller båtopplag i Oslo, kan legge inn Oslo-adressen til den aktuelle båtforeningen når de signerer oppropet.

  Per Gunnar Furuberg

  Fredag 23.10.2020
  Får ikke signert, bor i Nittedal har båt i bestumkilen og ligger på land på sjølyst om sommeren

  Oslo Motorbåtforening

  Torsdag 22.10.2020
  Til folk som bor uten for Oslo Kommune: Minsak.no er sperret for underskrifter fra folk som er bosatt i andre kommuner enn den saken gjelder. Man kan da gjerne skrive i kommentarfeltet at man bor i x kommune og støtter båtfolkets saken i Oslo.

  Vidar Berge

  Torsdag 22.10.2020
  Bor på Skjetten og får ikke signert, jobber i Oslo og har båt i Oslo.

  Pål Hansen

  Onsdag 21.10.2020
  Bor på Skedsmokorset, båt i Oslo (Frognerkilen sommer og Karenlyst vinter)

  Tom Mjøen

  Tirsdag 20.10.2020
  Båt i Bestumkilen, bor på Kjeller. Får ikke signert!

  Øyvind Rummø

  Mandag 19.10.2020
  Har båt i Bestumkilen. Øyvind Rummø Ivar Welles vei 18 B 0672 Oslo

  Per Einar Jensen

  Mandag 19.10.2020
  Postnummer med 4 siffer forlanges. Problemet er at 0 ikke godtas som siffer. Skrev derfor 1272 istedenfor 0272 som er korrekt postnummer for min adresse, Da ble signering godtatt.

  Terje Røykås Marthinsen

  Mandag 19.10.2020
  Bor i Nittedal har båt i Oslo, ønsker å skrive under

  Are Skaar

  Mandag 19.10.2020
  Oppropet bør vel åpnes opp for Stor-Oslo. Bor i Rælingen, men har båt i Oslo.

  Arild Haraldsen Flatner

  Mandag 19.10.2020
  Bor i Ullensaker med båt i Oslo. Opplag på Skøyen, men får ikke signert.

  Arne Sandsbakk

  Fredag 16.10.2020
  Bor i Ullensaker, får ikke signert.

  Roy Thoresen

  Torsdag 15.10.2020
  Båt i Oslo, bor i Rælingen, får ikke signert.

  Astrid Steine

  Torsdag 15.10.2020
  Får ikke signert da jeg bor på Lillehammer, men har båten i Oslo og båten på Sjølyst om vinteren (Frognerkilen om sommeren) .