Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Karmøy Kommune må si NEI til atomvåpen

  Karmøy, Rogaland
  Karmøy Kommune må si NEI til atomvåpen
  Opprettet: 17.10.2020 av Ariel Elizabeth Georgsen Espevoll
  Sluttdato for signering: 17.04.2021
  I et møte i Formannskapet den 24. august 2020 fremmet Karmøy SV et forslag om at Karmøy Kommune skulle slutte seg til ICANs "City Appeal" (ICAN = Den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen). Dette innebærer at kommunen er med på å legge press på den norske stat til å ratifisere FNs atomvåpenforbud. Så langt har 84 stater signert og 47 stater ratifisert det. For at dette forbudet skal tre i kraft som internasjonal lov må 50 stater ratifisere. Norge har verken signert eller ratifisert det. Atomvåpen er såpass destruktive med langvarige konsekvenser at det ikke burde være en politisk sak. Skadene går så langt utover selve stedet bombene detoneres at sprenger de på rett sted så vil det også ramme Karmøy. Derfor angår denne saken også oss, og vi bør sende et klart signal til våre folkevalgte, uansett parti, om at vi vil ha et internasjonalt forbud mot atomvåpen. Vi må være med på å si til den norske regjeringen at Norge skal ta avstand fra atomvåpen! Når Formannskapet i kommunen ikke vil gå inn for å realitetsbehandle saken blir det opp til oss som bor i kommunen å kreve at det tas opp kommunestyret. Karmøy må signere ICANs City Appeal nå!

  3 kommentarer:

  Odd Magne Brandt Hansen

  Onsdag 21.10.2020
  Hei. Jeg ønsker å takke dere alle for støtten i kampen for at Norge skal støtte FNs atomvåpenforbud og at Karmøy skal skrive under på ICANS City Appeal. Underskriftsaksjonen som dere nå støtter trenger 300 underskrifter for at saken skal komme opp i kommunestyret. Det burde være mulig å få til. Så stå på, del i sosiale medier og be venner og bekjente om å skrive under. Kampen mot atomvåpen og for et forbud, er for viktig til at vi kan gi opp nå.

  Ariel Elizabeth Espevoll

  Tirsdag 20.10.2020
  Leserinnlegg om saken! https://karmoynytt.no/karmoy-kommune-maa-signere-icans-cities-appeal/19.10-06:30?fbclid=IwAR1b0_V1IhV9VrXrYkjyVnQ4WGvqwbmyOICvOT9QBoMWbLn4WUfgi6Mu3Lc

  Tore Espevold

  Lørdag 17.10.2020
  Nei til atomvåpen

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.