Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Fiber til alle

  Beiarn, Nordland
  Fiber til alle
  Opprettet: 18.11.2020 av Stian Sundt
  Sluttdato for signering: 18.05.2021
  Ønsker at kommunen i Beiarn skal hjelpe til med og ordne fiber til bygda våres. Sørge for at vi har ett stabilt nett og trygt nett vi kan jobbe,spille eller ha kontakt med omverdenen. Pr i dag så er vi en av de verste kommunene i landet når det kommer til nett, sånn syns jeg ikke fremtiden burde være https://www.nrk.no/innlandet/enorme-forskjeller-i-bredbandsdekning-i-norge-1.15199961 Håper mange vil signere så kommunestyret vil se på dette. På forhånd takk
  86 av 20 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  5 kommentarer:

  Kjell Hansen

  Tirsdag 24.11.2020
  I dag sentraliseres tusenvis av arbeidsplasser som er stedsuavhengige; dvs. at man med like stor effektivitet kan utføre ulike typer arbeid ved hjelp av ny teknologi fra "hvor som helst". Pandemien har også vist at det lar seg gjøre å utføre det meste av administrative oppgaver fra hjemmekontor, og den lærdommen bør man legge til rette for i små distriktskommuner som Beiarn ved å ha moderne infrastruktur som f.eks. fiber. I stedet for store boutgifter i Bodø, kan man sitte i Beiarn å utføre mange typer arbeidsoppgaver, og kanskje pendle til byen bare en dag i uka. Beiarn kommune har penger, kommunen har gjort store investeringer (ikke alle like gode), og nå er det på tide å satse kontruktivt.

  Asbjørn Heggem

  Mandag 23.11.2020
  Beiarn Kommune har en gylden mulighet nå pga den store bruken av hjemmekontor. Vi fikk lagt inn BK Nett på Nes i sommer, dette for å kunne ha hjemmekontor i Beiarn. Vi får 12/2 det meste av tiden, men trenger egentlig mer for å kunne kjøre to personer videokonferanse samtidig. Det er mange som ønsker å bo eller tilbringe mer tid i Beiarn, nettverk er nå i 2020 like viktig som strøm og vann. Legg gjerne fiber eller forbered for det nå når vannledning graves.

  Pål Kaspersen

  Mandag 23.11.2020
  Ligger det ikke fiber helt opp til trones skole ? Tenker dette er gjennomførbart til boligfelt. Men vil tru kostnader for å grave en grøft til hver enkelt bolig er for kostbart. Nknett er fiber som distribueres trådløst fra knutepunkt. Om man enda sitter på en telenor linje. Vil jeg ha byttet omgående med tanke på fart. Beiarn vil være sårbart uansett da det kommer fiber inn fjorden å blir det brudd på denne som tidligere. Vil alle abonnementer miste nett da alt distribueres fra akkses nettet til Telenor. Uavhengig opperatør

  Linda Antonsen

  Torsdag 19.11.2020
  Hadde vært et stort løft for kommunen. Vi trenger ikke bare et stabilt nett privat, men også med tanke på næring og utvikling. Så og si alt i dag gjøres og kan gjøres via nett, men vi mister vårt bare det river litt i tretoppene. Før kommunen inn i fremtiden.

  Jørgen Storhaug

  Torsdag 19.11.2020
  Helt avgjørende for bosetting i min og kommende generasjon.