Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Byen trenger trær!

  Oslo
  Byen trenger trær!
  Opprettet: 05.02.2021 av Gjerd Synøve Helgerud
  Sluttdato for signering: 05.08.2021
  Oslos trær og grønne områder er under stadig press - nå er det på tide med bedre vern! Vi har sett oss lei på at bytrærne felles for å gi plass til "grønne" bygg og sykkelveier. Vi er lei av at frodige områder med et hemmelig, men like fullt yrende, dyreliv må vike for solhungrige mennesker uten tanke for andre enn seg selv. Nå trenger Oslo et trevern som gjelder hele byen! Det er uakseptabelt at trær som har stått støtt i hundre år, renset luften, levert oksygen, gitt ly for fugler og ekorn, beskyttelse for rådyr, rev og grevling og drukket vann som ellers ville oversvømt kjellere, skal fjernes ved det minste menneskelige innfall. Både gjennomsnittstemperaturen og nedbørmengden kommer til å øke, og vi kommer til å trenge all den skyggen og vannoppsamlingen vi kan få. (Dette i tillegg til at naturen selvsagt har en verdi i seg selv!) Dagens politikk gir ikke en grønnere by - gi oss en by vi kan være stolte av! Vi ber om at det utarbeides retningslinjer for sterkere vern av trærne i byen utenom Marka.
  407 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  9 kommentarer:

  Eirik Wærner

  Lørdag 13.02.2021
  Enig.

  Mari Kollandsrud

  Torsdag 11.02.2021
  Fint tiltak. I tillegg til vern er det viktig at det plantes nye trær som med tiden skal overta når de gamle faller. Også trær plantet i hager har stor betydning for miljøet, men det er ikke mange hageeiere som planter trær nå for tiden.

  Hilde Vale

  Torsdag 11.02.2021
  På mange måter bra at dette har bredt om seg, utenfor sentrum og Frogner. Mange her skjønte tidlig " hvor det bar " i møte Bymiljøetaten ift Frogner og ødeleggende tiltak for bomiljø, gater, estetikken og trærne. Mange nok, kan gjøre en stopp, men det haster. Og ikke sikkert velgerne tenker primært på dette som skjer rundt oss, av unødvendige og svært dyre ødeleggelser, ved neste valg.

  Jørgen Foss

  Onsdag 10.02.2021
  Enig

  Elisabeth Alten

  Onsdag 10.02.2021
  La trærne leve.!!! De er viktge for hyggelig fysisk miljö. trivsel og er viktig for vår mentale tilstand/psyke.

  Tom Kristian Berger

  Søndag 07.02.2021
  Trær er kjempeviktig. Den største raseringen av trær utenfor Marka, må være det gigantiske motorveiprosjektet E18 Vesstkorridoren. Her hugges 1400 trær for å bygge forurensende motorvei. Dagens regjering er en katastrofe for landet!

  Gjerd Synøve Helgerud

  Lørdag 06.02.2021
  Tusen takk for engasjementet og ikke minst kjærligheten til trærne! De som ikke bor i Oslo, får ikke signert her, men er velkommen til å la markere sin støtte på: underskrift.no *gjerd

  Hanne B Mustad

  Lørdag 06.02.2021
  Sittende byråd er en katastrofe for Oslo! Sykkelfelt etableres på Grorud, Kalbakken, Ammerud, Oppsal, Frogner, Grefsen, Skøyen - tross massiv lokal motstand! At det i tillegg går på bekostning av vakre, gamle trær er bare ikke til å tro! Nå MÅ Arbeiderpartiet stoppe galskapen de lar MDG holde på med!

  Berit Ch. Nielsen

  Lørdag 06.02.2021
  Støtter fullt ut - fjerne friske trær er ikke grønt, men misforstått!