Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Trafikksikkerhet på Sydskogen, Asker

  Asker, Viken
  Trafikksikkerhet på Sydskogen, Asker
  Opprettet: 24.03.2021 av Elin Maria Lilloe-Wall
  Sluttdato for signering: 24.09.2021
  Vi vil med dette utrykke vår bekymring over trafikksikkerheten for våre beboere på Sydskogen/Fossum og elever på Sydskogen skole. Skolekretsen for Sydskogen skole strekker seg helt til Stokkerskogen i Heggedal og vi jobber for at alle elever skal ha en trygg skolevei, noe de ikke har i dag. Mange elever må gå langs, og krysse Bøveien uten oppmerkede overganger eller trafikklys. Elevene fra Stokkerskogen/Fossum får innvilget skoleskyss fordi veien er farlig. Det er per dags dato vedtatt en gang- og sykkelsti langs Bøveien; fra Odins vei til Slemmestadveien. I den anledning mener vi at det er et behov for gang- og sykkelsti utover det som er planlagt; fra Torsvei til Røykenveien. Bøveien brukes til daglig av beboere på Sydskogen; syklister, fotgjengere, turgående, joggere, hundeeiere og skoleelever. Bøveien er såkalt «vinterdriftsstandard» og derfor ekstra farlig å gå langs på vinterstid. Den brukes også som en gjennomfartsvei for tungtransport og er generelt meget trafikkert. Store deler av Bøveien har heller ikke belysning, noe som gjør denne veien svært farlig. Elevene som bor på Stokkerskogen og langs Bøveien bør ha rett til en trygg skolevei. Vi vil også utrykke vår bekymring for ungdomsskoleelever som skal til Slemmestad ungdomsskole og barn/ungdom som skal benytte seg av fritidsaktiviteter. Både nye Torvbråten flerbrukshall samt Bødalen IF er plassert på andre siden av Bødalen. Barna/ungdommene må gå langs og krysse over Bøveien og deretter krysse over Slemmestadveien. I dag er det ingen trygge overganger langs Bøveien og heller ikke over Slemmestadveien. Videre vil vi også vise til gang - og sykkelstien som nylig er bygget langs Røykenveien. Vi understreker hvor viktig det er for oss at gang- og sykkelstien forlenges frem til Bøveien, slik at våre beboere kan knytte oss til gang- og sykkelstinettverket til resten av Asker. Mange sykler langs Røykenveien på tross av manglende sykkelsti, noe som er svært trafikkfarlig. Til sist vil også poengtere at våre beboere ikke har et kollektivtilbud å benytte seg av. Det nærmeste busstoppet for beboere på Sydskogen/Bøveien/Fossum er busstoppet Dalbø og er opp til 2,5 km unna. Vi krever at politikerne nå finner gode løsninger for trafikksikkerheten i Bødalen/Sydskogen. Vi krever at følgende tiltak utføres: • Gang og sykkelsti med belysning og trygge overganger i Bøveien. (se kart) • Trafikkregulert overgang over Slemmestadveien ved busstoppet Dalbø • Gang- og sykkelsti fra i Røykenveien Bøveien til Heggedal samt trafikkregulert overgang ved Bøveien
  317 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  5 kommentarer:

  Helene Nyen

  Torsdag 25.03.2021
  Kjempe bra jobba! Håper det er mulig å få til noe av det som ønskes. Jeg skulle ønske det var et fotgjengerfelt ved Slemmestadveien/Fossumveien ved Åsgårdbussholdeplass også, men det er kanskje en annen sak.

  Renate Søvik-Hammarstrøm

  Onsdag 24.03.2021
  Litt vanskelig å se i kartet om det er tatt med krysset Bøveien/Bergliveien. Men henger meg på kommentaren fra Kenneth over. Mange barn i Bergliveien som må krysse veien på vei til skolen. Midt i sving, uten noen form for sikret overgang. Det har allerede vært en ulykke der et barn ble påkjørt i dette krysset, la det ikke bli flere!

  Christine Bøhler

  Onsdag 24.03.2021
  Veldig bra at det er fokus på dette. Daglig går det folk i alle aldre som går langs Bøveien og det er ekstremt behov for gangsti fra Tors vei og til Røykenveien. Selv om det er 50 km/t i fartsgrense kjører ofte bilene langt over fartsgrensene. Vi bor selv på «Heggedal-siden» av Bøveien og jeg turte ikke gå trilletur med barnevogn langs Bøveien på vinterstid. Skolebarn må sykle eller gå langs Bøveien (mellom Torsvei og Røykenveien) for å besøke venner. Ingen av oss har noen å miste; ikke vent til en ulykke skjer før det bygges fortau langs hele Bøveien.

  Lene Kristiansen-Fox

  Onsdag 24.03.2021
  Bra jobba. Er det mulig å legge ut litt bedre bilde? Jeg får ikke zoomet, det blir så uklart.

  Kenneth Helstrup Transeth

  Onsdag 24.03.2021
  Gangvei / overgang fra Bergliveien og over bøveien/sandbakken er også veldig farlig. Det bor flere barn i bergliveien som må krysse denne veien midt i en sving noe som ikke er forsvarlig. Det må gjøres noe her før det skjer en ulykke. Mvh Kenneth H.Transeth