Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  NEI til vindkraft i Birkenes kommune. NEI til utsettelse av Oddeheia og Bjelkeberget vindkraftverk.

  Birkenes, Agder
  NEI til vindkraft i Birkenes kommune. NEI til utsettelse av Oddeheia og Bjelkeberget vindkraftverk.
  Opprettet: 22.04.2021 av Anita Nersten
  Sluttdato for signering: 22.10.2021
  NEI TIL VINDKRAFT I BIRKENES - NEI TIL UTSETTELSE! Vi ber Birkenes kommunestyre sette en stopper for vindkraft i Birkenes kommune og ikke gi mer utsettelse av tidsfrist for oppstart. Vi har vært utsatt for trusselen om vindkraft lenge nok og vi ønsker å bevare vår dyrbare naturomgivelser akkurat som den er på både Oddeheia og Bjelkeberget samt Risdalsheia/Rislåknuten. Innbyggeres helse og velferd bør komme i første rekke. Mye fakta og informasjon har kommet frem fra andre kommuner og nå vet vi bedre! Dette er ikke en sak for etterpåklokskap! Naturen vil aldri kunne bli det den en gang var og samhørigheten mellom kommunens innbyggere vil også bli ødelagt! Dette er verdier som ikke kan kjøpes for penger! NOK ER NOK! Vi fremmer følgende forslag til vedtak i kommunestyret: Birkenes kommunestyre sier NEI til vindkraftverk i Birkenes kommune. Birkenes kommunestyre sier NEI til utsettelse for Oddeheia og Bjelkeberg vindkraftverk. Er du innbygger i Birkenes kommune, signer her!
  444 av 105 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  61 kommentarer:

  Kjell E Sandvik

  Tirsdag 11.05.2021
  Ikke gjør noe dere vil angre på stopp galskapen før det er for sent. Over hele landet kommer det inn mld om kommuner som føler seg lurt og ført bak lyset. Ingenting er annerledes nå.

  Jannicke Modell Røhme

  Onsdag 05.05.2021
  Vindkraftplanene i Birkenes vil ikke ødelegge bare Birkenes, men også heimåråder i nabokommuner vil forsøples av lyd og lys fra disse turbinene.

  Peter John Eggleton

  Onsdag 05.05.2021
  Nok er nok! På tide at kommunen hører på oss som bor i Birkenes. VI vil ikke ha disse 200m høye uhyrligheter som ødelegger naturen vår, dreper vårt dyreliv og ikke minst påvirker helsen vår negativt.

  Tine M Tveitnes

  Onsdag 05.05.2021
  Ønsker IKKE vindkraft..!!!

  Irene Njå-Gjellestad

  Onsdag 05.05.2021
  Å ta vare på det kloden har igjen av natur burde være et minstekrav. Ifølge FNs naturpanel er svinn av natur en minst like stor trussel for fremtiden som klimaendringene. Grådighet er ingen tjent med og det er på tide å tenke arealnøytralitet og ikke vekst mer. Et sted må veksten nemlig stoppe, skal det være noe igjen til ettertida.

  Henning Gudmundsen

  Onsdag 05.05.2021
  En tankevekker til vindkraft og lønnsom produksjon. I følge analyse av Europower vises det at det ikke er så mye penger å tjene på å produsere fornybar energi. Pengene ligger i forretningsutviklingen. Equinor og Ørsted tjener sine fornybarpenger på å utvikle prosjekter, for å så å selge seg ned eller ut når prosjektene er modne. Det vil fort bli en blåmandag om vi tillater etablering av vindkraft. Vi kan forvente de mot slutten igjen vil butte eiere som har tilhold i skatte paradis ute likviderer til å inndrive når dette en gang skal fjernes. Hvor de da i stede vil velge å slå seg konkurs. Det er lite å tjene for as Norge vi legger beslag på vannkraft og vi får langt høyere strømpriser. Private og bedrifter får også økt nettleie som igjen rammer morske arbeidsplasser. Dette går jappetiden en høy gang hvor vi investerer i en drøm. Ørsted feks. Er verdsatt til tett opptil 400 milliarder mentol sammenligning , er det verdt å merke seg at Norges største vannkraftverk, Tonstad, alene produserer nesten like mye strøm som alle Ørsteds havvindparker til sammen. Tonstad vannkraftverk har en årlig produksjon på 4.357 GWh (4,4 TWh), og i motsetning til havvinden kan dette vannkraftverket skru produksjonen opp og ned avhengig av strømforbruket. For realiteten er at det fortsatt er lite penger å hente fra fornybar energi. De store pengene ligger fortsatt i å selge drømmen om en grønnere fremtid, og uten substansiell produksjonsøkning forblir det grønne skiftet en drøm.

  Linda Kylland

  Lørdag 01.05.2021
  NEI til utsettelse og NEI til vindmøller, nok er nok

  Guri Lidsheim

  Onsdag 28.04.2021
  Nei til utsettelse og nei til mer vindkraft. Nei til rasering av naturen og vassdraget.

  Beate Messel Waarøe

  Tirsdag 27.04.2021
  Jeg har lenge vurdert å kjøpe hytte i innlandet. Det blir definitivt ikke i Birkenes med denne trusselen hengende over seg. Med alle de ulempene vindindustri fører med seg, er det ufattelig at kommunen overhode sier ja til noe sånt. Natur, dyre- og fugleliv, rent vann og jordsmonn uten microplast, hormonhemmeren bisfenol A og andre giftstoffer, folkehelse, fornøyde hytteeiere og tilreisende, burde ha en høyere verdi enn noen kroner i kommunekassa. Kommunepolitikerne og innbyggerne bør jobbe frenetisk for å hindre at denne type industri blir etablert. Argumentet om at det er et klimatiltak, er for lengst lagt dødt.

  Lasse Revhaug

  Tirsdag 27.04.2021
  Hvor risikovillig er Birkenes kommune? Grunneiere og kommunen løper en risiko for å sitte igjen med svarte-per og regningen for sanering. Om 20 år er anleggets levetid over, mens det kun er krav om plan for opprydding i 12. Driftsår. Innen den tid vil pengesterke eiere i mange tilfeller ha kvittet seg med et anlegg med kort resterende levetid. Jeg kan ikke se at fordelene er klart større en ulempene, og jeg er i mot utsatt frist.

  Frode faremo

  Tirsdag 27.04.2021
  Det verste er at 90% av pengene havner utenlans.dette er ikke som vannkraft der det tilbakeføres midler til berørt kommune.dette er kortsiktig profitt,utenatt noen få grunneiere som tjener på det. Hva med å heller regulere herefoss fjorden med tunnel i fjellet ned til birkeland? Er mye fall der.eller bare et elvekraftverk eller fler? Vind og sol gir ikke garantert el levering og må derfor etter reglene uansett suppleres med annen energikilde..ja hva da?

  Anne Britt Hovden

  Tirsdag 27.04.2021
  La rettferdigheten og innbyggerne i berørte kommuner få siste ordet. Det var en ensidig informasjon om alt det positive som vindkraftutbygging var i den tid konsesjonene ble gitt. Jeg vil kalle det direkte villedende reklame. Nå som både folk og politikere vet bedre må dere tenke dere nøye om det virkelig er rett at utbyggere skal sitte igjen med gevinsten, mens kommune og innbyggerne blir uten tvil tapere. Helse, trivsel og ekte livskvalitet kan ikke kjøpes for penger. La dere også vise at dere ikke lar dere kjøpe for kortsiktig gevinst men er ansvarlige politikere for de som har valgt dere inn.

  Trond Hovda

  Tirsdag 27.04.2021
  At noen svært få skal kunne tjene penger på andre sin ulykke, er slettes ikke greit. Og det er nettopp detsom skjer i vindkraften her til lands. Stopp dette nå,- nok er nok!!

  Unni Lygre

  Tirsdag 27.04.2021
  Man kan ikke redde klima med å ødelegge naturen. Vindturbiner er en styggedom som forurenser miljøet for mennesker, dyr, fugl & fisk. - Ikke tillat at naturen i Birkenes blir rasert. Det er på tide å snu, før det blir gjordt ureservible skader

  Olav Inge Beisland

  Tirsdag 27.04.2021
  Nei til vindturbiner i Birkenes, bor på grensen til Grimstad

  Camilla Målen

  Tirsdag 27.04.2021
  Nei til utsettelse og nei til vindkraft! Nå må kommunen vise at nok er nok. Det viktigste og mest verdifulle Birkenes Kommune har er urørt natur.

  Jon Smogeli

  Tirsdag 27.04.2021
  Nei til vindkraft

  Eli Horpestad

  Tirsdag 27.04.2021
  Har hytte i verdens beste/flotteste kommune, Birkenes. Håper kommunen sier nei til et anlegg som for all fremtid vil ødelegge kommunen på flere vis.

  Lars Gunnar Heitmann

  Tirsdag 27.04.2021
  Alta-utbyggingen resulterte i 3 km2 neddemmet natur - her blir industriarealet 8 ganger så stort! (14 + 7 + 3,5 km2). Vi risikerer å ødelegge det vernede Tovdalsvassdraget samt Oggevann med olje og mikroplast/bisfenol A. Dette er rasering av natur i klasse med Brasil som ikke hører hjemme noe sted!

  Kari Holm Skjetlein

  Tirsdag 27.04.2021
  Grimstad kommune. Nei til vindkraftverk.

  Mette Olafsen

  Tirsdag 27.04.2021
  Nei til ALL vindkraft på land og til havs. Vi trenger det ikke her I landet. Bevar natur, fauna og lokalmiljøet for våre etterkommere. ALT FOR NORGE.

  Torhild Kristin

  Tirsdag 27.04.2021
  Nei til all vindkraft..og nei til utsettelse. Er ofte på hytta i Risdal og kjører ofte opp via Birkeland/Senumstad... Vi ønsker ikke at den flotte naturen i området her, og andre steder, skal bli rasert av vindturbiner og alt som følger med av utbyggingen, ødeleggelse av dyre-/ fugleliv, forurensning ol.

  Helene Heim

  Tirsdag 27.04.2021
  Et klart nei - å rasere urørt natur hjelper ikke på klimaet, vindkraftanlegg gir ikke kommunen noen fordeler verken økonomisk eller arbeidsplasser, og ulempene for natur, dyreliv og folkehelse er voldsomme. De eneste som tjener på dette er de utenlandske finanskonsernene, som forøvrig ofte er blant verstingene både mtp på skatt, korrupsjon, arbeidslivsrettigheter og forurensning. Vis samfunnsansvar og stem nei.

  Svein Olsen

  Tirsdag 27.04.2021
  Nei til vindkraft og rasering av den flotte naturen i Birkenes! Så nei til utsettelse !!!

  Janne Helle

  Mandag 26.04.2021
  Jeg skulle gjerne skrevet under, men bor i Kristiansand. Er ofte på hytte og på besøk hos venner på Birkeland. Benytter meg av den flotte naturen og ønsker at den bevares. Nei til vindkraft. Nei til utsettelse.

  Anny Åshild Haabesland

  Mandag 26.04.2021
  Nei til vindkraft i Birkenes kommune!

  Anny Åshild Haabesland

  Mandag 26.04.2021
  Nei til vindkraft i Borkenes kommune

  Ragnhild Birkeland Stormoen

  Mandag 26.04.2021
  Skulle gjere signert, bor i nabokommune.

  Linett Eriksen Birkeland

  Mandag 26.04.2021
  Skulle gjerne signert saken, men bor ikke i kommunen. Jeg og familien min med barna Oda Sofie 9 år og Sindre Aleksander 7 år benytter oss ofte av den flotte naturen i Birkenes, både til klatring, gåturer og padling. Vær så snill å stopp ødeleggelsen av den fantastiske naturen dere har og fått i arv for å forvalte på en klok måte, spar både folk og dyr som bor der for de belastningene og ødeleggelsene som vindkraft fører med seg. Bevar naturen for fremtiden, det er en verdi som er langt større enn noen kroner i komnunekassa akkurat nå. I kjærlighet til naturen, folket og dyrene som bor der. Familien Birkeland.

  Vivian Johansen

  Søndag 25.04.2021
  Hadde gledelig signert men bor selv i Froland. Dette påvirker oss også før eller siden. NEI til vindkraft!! NEI til ødeleggelse av natur og dyreliv!! NEI til utsettelse!! Dette er ingen gevinst for noen andre en staten selv. Helt på tryne spør du meg! Vannkraft er tingen! Få bort den høye skatten de må ut med og bruk den ressursen vi har.

  Atle Tveit

  Søndag 25.04.2021
  Skulle gjerne signert, for dette påvirker oss i nabokommunene også.

  Else Berit Berge

  Søndag 25.04.2021
  La oss bli ferdige med denne saken som har ridd kommunen som en mare. NEI til utsettelse og vindturbiner ! Vi som er så heldige å ha et flott verna vassdrag. Ingenting skal ødelegge dette ! Tenk for en resurs elva er !

  Stian Pedersen

  Søndag 25.04.2021
  Kjør på! Skulle gjerne skrevet under, men bor i Kristiansand.

  Kevin Rydningen

  Søndag 25.04.2021
  Nei til vindkraft, Nei til utsettelse! Tving staten til å senke skatt og mva på vannkraft, slik at vi kan tjene penger på å oppgradere vannkraften vår. Bruk de ressursene vi har.

  Wenche Vindheim Engesland

  Søndag 25.04.2021
  Tidligere innbygger og fremdeles tomteeier...

  Annita Slettene Solli

  Søndag 25.04.2021
  Birkenes har så mye fin natur, ikke raser den! Store industriområder oppe på heiene bidrar ikke til å redde kloden, tvert i mot

  Ellinor Fields

  Søndag 25.04.2021
  Ikke raser naturen for vindkraft. Vindkraft er ikke miljøvennlig og handler dessverre kun om å tjene penger.

  Lene Grosås. Har hytte i Birkenes kommune

  Søndag 25.04.2021
  Nei til vindkraft og ødeleggelse av naturen!

  Lene Grosås

  Søndag 25.04.2021
  Nei til vindkraft og ødeleggelse av naturen!

  Geir Åsatun

  Søndag 25.04.2021
  Er fra Lillesand men går møe på Heia i Birkenes, å kan ikke forstå at noen folk frivillig vil Ødelegge noe av di fineste Natur områdene som er ,tror ikke folk er Klar over Konsekvensene , alle disse stedene VIL bli berørt på en eller annen måte - Rislåknuden ,Heimdalsknuden,HåstølKnuden ,Mosfjellknuden, Toplandsheia,heia oppe med Trotto hytta ! Tenk dere om ! Stopp galskapen!

  Vigdis Voreland

  Søndag 25.04.2021
  Nei til vindkraft! Ønsker ikke total ødeleggelse av norsk natur!

  Tor Sigurd Skåre

  Søndag 25.04.2021
  Bevar det unike rundskuet på Rislåknuten, kun to tvsendere i det fjerne og ei kraftlinje fra Senumstad forstyrrer 360 graders uforstyrret horisont.

  Nadja-Karin Birkeland

  Søndag 25.04.2021
  Bor på Lauvrak på Øynaheia og vil få ødelagt min fine utsikt med vindturbiner på Birkeland. Dette her er vanvidd!

  Silje Lunden Gotehus

  Søndag 25.04.2021
  Signerer! Har eiendom i kommunen, men er bosatt i Grimstad.

  Øystein Wennesland

  Søndag 25.04.2021
  Stopp galskapen!!!! Kjemper samme kamp i Lillesand

  Ola Gundersen

  Søndag 25.04.2021
  Nei og atter nei!

  Ronny Steinsland

  Søndag 25.04.2021
  Nei til Vindkraft. Helt unødvendig energi kilde med dårlig virkningsgrad.

  Anita Apalnes

  Søndag 25.04.2021
  Jeg bor i nabokommunen Lillesand. Jeg støtter « NEI TIL VINDKRAFT I BIRKENES - NEI TIL UTSETTELSE!»

  Jan løvli

  Søndag 25.04.2021
  Nei til vindkraft ..

  Camilla Kristensen

  Søndag 25.04.2021
  Nei til vindkraft! Skulle gjerne har signert, men bor i Grimstad kommune.

  Trond Hovda

  Søndag 25.04.2021
  Skulle så gjerne ha skrevet under, men bur i Tysvær. Støtter kampen deres 100 %. Sammen vinner vi!!

  Anita Nersten

  Søndag 25.04.2021
  Da er Per Einar Spilling skrevet på. Oppfordrer alle som ikke kan skrive under som er bosatt i annen kommune med å legge signatur i kommentarfeltet. Har du hytte i kommunen så legg igjen kommentar. Vi vil ta med dette også ved innlevering. Takker så mye

  Anne Svendsen

  Søndag 25.04.2021
  EU «glemte «å invitere Norge da de diskuterte strømforsyningen innen EU.Vi ofrer så mye av «arvesølvet» vårt uten å bli tatt med i betraktning. Vi er fremdeles velsignet med et land som har mye vannkraft , så skulle vi ikke heller bruke de grønne sertifikatene på å oppruste vannkraftverkene våre ?

  Inger Birkeland Slågedal

  Lørdag 24.04.2021
  Hei! Kan dere legge til Per Einar Spilling, han vil signere men har ikke snarttlf.

  May Gunn Gundersen Arendal med aner fra Birkeland <3

  Lørdag 24.04.2021
  Jeg vil gjerne signere men får ikke lov....

  Linda Dahle

  Lørdag 24.04.2021
  Hei! Jeg får ikke sendt inn skjemaet fordi postnummer ikke godtas. Kanskje flere har problemer med dette og gir opp. Vennlig hilsen Linda Dahle Øvre Hestheia 10 4790 Lillesand

  Ellen Sandkleiv

  Fredag 23.04.2021
  VIKTIG! Vi har nådd 105 stk, men vi ønsker at flest mulig skriver under. Nå har DU sjansen til å si NEI direkte til kommunestyret. Nå eller aldri!!

  Moderator Minsak.no

  Fredag 23.04.2021
  Til Marianne Larsen: 105 underskrifter tilsvarer 2 % av innbyggerne i kommunen, som er kravet for at saken skal kunne sendes til kommunen som et innbyggerforslag.

  Marianne Larsen

  Fredag 23.04.2021
  Hvorfor står det "av 105 underskrifter"?

  Jeanette Heia

  Torsdag 22.04.2021
  Nei til utsettelse, nei til vindkraft! Nok er nok

  Elin Hanna Nygård

  Torsdag 22.04.2021
  Måten kommunen har håndtert denne saken er hårreisende. Det er absolutt ingen grunn til utsettelse.

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.