Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Hundejordet på Vallerud

  Lørenskog, Viken
  Hundejordet på Vallerud
  Opprettet: 03.06.2021 av Kari Muri
  Sluttdato for signering: 03.12.2021
  Det er sårt behov for et hundejorde på Vallerud/Finstadjordet. Vi ønsker et hundejorde som er delt, slik at man kan få egne deler for små og store hunder. Slik at alle kan være der samtidig og slipper å være redd for at store hunder kan skade de små. Dette er Oslo kommune erfart er veldig nyttig. Den som lå på Skårersletta ble fjernet fordi det skulle stå brakker der. Så ble i henvist til Fjellhamar. Det er ganske langt å gå til Fjellhamar fra Finstadjordet, for å kunne slippe hundene løs. Det har blitt mange mennesker her på Vallerud/Finstadjordet og det er veldig mange hunder. Det vi ønsker oss er et nytt hundejordet som er inngjerdet her i nærmiljøet slik at vi ikke er til plage for andre,men kan holde hunden innenfor en inngjerdet område. Legger ved link for foreslått område, og hvis dette ikke er mulig på dette stedet, så ønsker vi at kommunen kommer med forslag for å få et annet egnet område istedet. https://kommunekart.com/klient/lorenskog/grunnkartklient?urlid=1a14def7-da9e-4134-b0c0-ba1f49ebf90d
  301 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  14 kommentarer:

  Vibeke Nordtvedt

  Søndag 13.06.2021
  Hva med et hundejorde på engen bak postterminalen på Kjenn? Der er det nok plass å ta av og mange som lufter hundene der da det er en lang og fin gangsti rundt området som er avskjermet fra biltrafikk :)

  Elisabeth Lund

  Fredag 11.06.2021
  Jeg vil veldig gjerne ha hundejorde i dette området, men er enig i at grassletta ved bingen ikke kan gjerdes inn og forbeholdes hunder. Synes det var et godt forslag med gressplenen lang stien mellom Finstadsletta og Finstedlia bussholdeplasser. Hvis det ikke finnes et større areale som kan brukes.

  Silja Kaldhol

  Fredag 11.06.2021
  Benterud FAU støtter IKKE denne saken. Som FAU-leder på Benterud skole kan jeg fortelle at vi allerede har gjort en jobb for å avverge at dette området blir brukt til parseller. Benterud skole og hele området rundt på Vallerud/Skårer syd står foran store endringer i årene som kommer. Benterud skal bygges ut fra to-parallellskole til fire-parallell, altså over en dobling av dagens elevtall på under 400 elever. I tillegg kommer det flerbrukshall og forhåpentlig svømmehall. Alt dette gjør at skolen får mindre utearealer enn dagens allerede begrensede areal for halvparten av kommende elevmasse. Vi i FAU er derfor svært opptatt av at området ved «Bingen» og «hoppbakken», ved starten av lysløypa, som brukes daglig av alle skoler og barnehager i området (Benterud skole og barnehage, Steinerskolen, Berger barnehage, osv) beholdes til bruk for skolene og barnehagene, samt barn og unge i området som bruker dette både sommer og vinter. Om vinteren er flata skiarena for de minste. Å blande inn hunder i et sånt omfang som hundejorde her, er etter vår mening ikke forenlig med barn som leker. Vi i Benterud FAU mener at dersom dette området skal endres, bør det øremerkes barn og unge i skole- og barnehagealder. Vi har forståelse for at hundeeiere ønsker hundejorde, men mener at det bør man heller evt finne plass til et sted som ikke allerede brukes av barn og unge, skoler og barnehager, og vi trenger mer uteområder til Benterud skole.

  Christine Lingaas

  Fredag 11.06.2021
  Støttes ikke, og vi har liten hund selv, Yorkshire Terrier. Enig med kommentaren til Tonje Jensen: Dette er et området som daglig brukes av barnehager og skolene i området, samt barn i området til lek/aking. Skjønner at man trenger områder for hunder også, helt enig i det, men mtp at skolene bygges ut slik at de nesten ikke har areal til lek og aktivitet, så er det viktig at de får beholde nærområdet til nettopp dette.

  Tonje Jensen

  Fredag 11.06.2021
  Dette er et området som daglig brukes av barnehager og skolene i området, samt barn i området til lek/aking. Skjønner at man trenger områder for hunder også, helt enig i det, men mtp at skolene bygges ut slik at de nesten ikke har areal til lek og aktivitet, så er det viktig at de får beholde nærområdet til nettopp dette.

  Kari Marie Rustad

  Fredag 11.06.2021
  Jeg støtter absolutt at det opprettes et hundejorde i Finstadjordet/Vallerud området. Det er jo bygd på alt som før var friarealer. Men det må ha helt andre dimensjoner enn den latterlig lille firkanten som ble satt opp borte ved Bunnpris !

  Lena Blomdahk

  Torsdag 10.06.2021
  Hundejordet må være stort nok, slik at hundene kan løpe og leke, og slik at det ikke blir gjørmete så lett. Også viktig med busker og trær samt fint med en benk for oss to- beinte.

  Eva Kosther

  Lørdag 05.06.2021
  Fint område for et hundejordet ved inngangen til lysløypa, ved siden av ballbingen. Eller gressletta mellom Finstadsletta og Finstadlia bussholdeplass.

  Daniel thoresen

  Fredag 04.06.2021
  Det hadde vært kjempe.

  Ken le

  Torsdag 03.06.2021
  Synes det er greit å hundejordet i Lørenskog hadde hvert koselig for alle

  Grethe Sande

  Torsdag 03.06.2021
  Har ikke hund selv, men mener at hundene trenger å få komme ut å leke med andre hunder.

  Kristin Hanche-Olsen

  Torsdag 03.06.2021
  Vi savner et hundejorde. Vi var ofte på Skårersletta før. Det blir ikke så ofte vi drar til Fjellhamar, for det blir veldig tungvint for oss.

  Kristina Antonenko

  Torsdag 03.06.2021
  Nå reiser vi til hundejordet i Lillestrøm. Det hadde vært helt supert å kunne gå til hundejordet!

  Andre Jørgensen

  Torsdag 03.06.2021
  Dette burde la seg gjøre