1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Verexit (Verran ut av Steinkjer)

  Steinkjer, Trøndelag
  Verexit (Verran ut av Steinkjer)
  Opprettet: 05.06.2021 av John Ole Dolmseth
  Sluttdato for signering: 22.06.2021
  Verexit (Verran ut av Steinkjer) Våren 2016 ble det arrangert folkeavstemning i Verran og Steinkjer, om sammenslåing av kommunene. Grunnlaget for folkeavstemningen var en intensjonsavtale politikerne i de to kommunene hadde blitt enige om, og det var denne avtalen innbyggerne i Verran la til grunn når 74 % stemte JA. I ettertid har vi sett at avtalen ikke har vært førende i politikken som har blitt ført for gamle Verran. Vi ser at tjenester og tilbud inne skole og helse og omsorg reduseres, fjernes og sentraliseres. Dette får konsekvenser for antall arbeidsplasser, lokalsamfunn og næringsliv både i Follafoss og Malm. Ved å signere dette oppropet er du med å bidra til de 300 underskriftene som skal til fra kommunens innbyggere som gjør at kommunestyret er pliktig til å behandle dette oppropet. Vi ber kommunestyret i nye Steinkjer kommune om en ny folkeavstemning for innbyggerens i området som bare Innbefattet Verran Kommune, for å se om folket i Verran fortsatt ønsker å være en del av Steinkjer Kommune. Om det av lovmessige grunner ikke lar seg gjøre, ber vi kommunestyre gjøre en spørreundersøkelse blant alle innbyggere i samme området, eller finne andre løsninger som inkludere alle innbyggere med stemmerett. Resultatet skal legges til grunn for politisk behandling og en eventuell utskilling av Verran tilbake til egen kommune!
  380 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  11 kommentarer:

  Konrad Sandseter

  Søndag 06.06.2021
  Rein idioti at vi ska vårrå sammenslått me steinkjer, vi hi mesta banken å mang av dæm eldre må få sjukeheimsplass på steinkjer å d tenke æ bli fer domt

  Gabriel Antonsen

  Søndag 06.06.2021
  Støtte ikke

  Robin Engen

  Søndag 06.06.2021
  Støtter

  Hannah Mellingen

  Lørdag 05.06.2021
  Kjæmpe lei tå at alt ska bli sentralisert!

  Inger Marie Berg

  Lørdag 05.06.2021
  Støtte dette ja.

  Antalina Somabut Nilsen

  Lørdag 05.06.2021
  .tape pæng

  Kent willy Marthinussen

  Lørdag 05.06.2021
  Greit å sett ned foten til politikkere som trer alt mulig av jalla nedover hode til folk. Ut med politikk og inn med sunt bondevett burde vært prøvd i det ganske land.

  John Isak Abrahamsen

  Lørdag 05.06.2021
  Verran bør få være en egen kommune igjen

  Malm bygg

  Lørdag 05.06.2021
  Støtter

  Øystein Tranås Kristiansen

  Lørdag 05.06.2021
  Sentraliseringen må stanses. Først og fremst må de små stedene få lov til å ha produksjon og arbeidsplasser.

  Frode Ystmark

  Lørdag 05.06.2021
  Det må da finnes folk i gamle Verran kommune,som kan forvalte og drive en kommune bedre enn det vi nå opplever.Et formannskap og komunestyre er valgt av innbyggerne,for å dekke deres behov etter beste evne. Det bør gjelde alle,fra de er født til de dør.Føler ikke vi er helt der nå dessverre.