Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Rv. 13 - NAF i Rogaland og Vestland krever handling fra politikerne nå!

  Rogaland
  Rv. 13 - NAF i Rogaland og Vestland krever handling fra politikerne nå!
  Opprettet: 27.08.2021 av Elisabeth Skuland
  Sluttdato for signering: 27.02.2022
  Rv. 13 fra Sandnes i sør til Vangsnes i nord er neglisjert av politikerne i årevis. I Suldal kjører folk med hjerte i halsen i Rødsliane, og strekningen fra E134 til Bu/Hardangerfjordbrua er en skandale og ikke verdig en norsk riksvei. Veien er smal, svingete og uoversiktlig med lange kødannelser slik vi så det i sommer. I Suldal går det ras støtt og stadig. NAF avd. Hardanger, NAF avd. Bergen og Omegn, NAF avd. Voss og Omland, NAF avd. Haugesund og Omegn og NAF avd. Stavanger og Omegn aksjonerer sammen med resten av NAF Norge for å få satt veivedlikehold på kartet. Vedlikehold omfatter ikke bare asfaltering, men økt veibredde, sikre veiskuldre, oversiktlige strekninger og ikke minst rassikring med tunneler der faren er størst. Støtt oss ved å signere her!
  908 av 500 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  13 kommentarer:

  Arild Østbø

  Mandag 06.09.2021
  Støttes.

  Åse Idsø

  Lørdag 04.09.2021
  Må liv gå tapt før en gjør noe med vegen mellom Sand og Erfjord? TUNNEL NÅÅ!!

  Tore eiane

  Lørdag 04.09.2021
  Veien må sikres nå.

  Sigmund Vadla

  Fredag 03.09.2021
  Tiden er overmoden for å gi oss en sikkerert vei

  Lars Ove Tjeltveit Larsen

  Fredag 03.09.2021
  HMS e jo alle veldig opptatt av. E utrulig at folk ska risikere livet for å komme seg til Job eller skule, møye yrkestrafikk og på denne vegen. Burde være likt for alle med trygg skuleveg, veg til Job, eller vegen en kjører på når en er på Job. Ville kansje vore annleis om «de som bestemmer» måtte sende sine nærmeste kvar dag på slike veger. kosten på å utbedre er jo heller mindre før enn etter at liv er gått tapt.?.

  Liv Norheim

  Fredag 03.09.2021
  Jobber i Heimesjukepleien i Suldal. Kjører strekningen flere ganger daglig i forbindelse med jobben. Må kjøre der tur/retur jobb og. Med tanke på at ungdommer fra tre bygder, følger skolebussen opp Rødsliane, så må noe snart gjøres. Ungene er det mest dyrebare vi har!

  Kjellaug Hagen Bakkedal

  Fredag 03.09.2021
  Håpar på trygg veg

  Terje Bjørndal

  Torsdag 02.09.2021
  Eg kjører denne veien fleire ganger i veka og leverer mat catering til bedrifter ute i distriktet. Det er med hjerte i halsen eg passerer Rødsliane. Men mest av alt tenker eg på dei ansatte som kjører denne vegen daglig heile året. Og som og må sende skuleungane sine her. Opp igjennom årene har eg dessverre vert vitne til at både rasutsette vegar og vegar med for høg fartsgrense først har blitt prioritert når eit menneskeliv har gått tapt. Me har ingen å miste her i Suldal! Mvh Terje Bjørndal

  Elida Vikre

  Torsdag 02.09.2021
  Eg kjøre Rødsliane frå Lovraeidet te Sand fleire gonger i veka då eg jobbar på Sand. Eg kjøre konstant med hjerta i halsen. Kva tid går det gale,kva tid får eg ein stein i hovudet osv er nokre av tankane som går i hovudet på meg titt og ofta... Steinar på størrelse med ein handball er ikkje sjelden å sjå i vegbanen og fleire ras har gått rett før eller rett etter eg har kjørt forbi. Legg konsekvent tlf i setet der eg sjøl sitt når eg kjøre for om det skulle skje noko så har ein i det minsta ein moglegheit for å bruka tlf... Om ein ein er i stand til det vell og merka. Eg bur i Vindafjord og har jobba i Suldal i snart 3 år. Eg vurderar sterkt å bytta jobb ...Kun pga vegen eg brukar til jobb. Eg syns det er gale nok for min del, men tenkjer ekstra mykje på ungane som ferdes på denne strekninga dagleg... Ei skam! Viktig med egne sykkelvegar i byane mens andre køyrer med livet som innsats. (Er forresten klar over at det går fra forskjellige budsjetter og ikkje er så lett å jera noko med pga prislappen). Kva er dei som bruke riksveg 13 verdt? Kven skal mista ungane sine? Kven av ungane fortjene å mista foreldra sine?

  Johne Johnsen

  Torsdag 02.09.2021
  Jeg kjører buss fullt med ungdommer fra Jelsa og Ropeidhalvøynå daglig, flere ganger til dagen. Må si at hjertet står et godt stykke oppi halsen enkelte ganger, ihvertfall når der er mørkt og dårlig vær. Det er ikkje snakk om hvis, det kommer, men når. Få lagt veien i tunell, så vi blir spart for dette!

  Ingemund kvæstad

  Torsdag 02.09.2021
  FÅ TUNNELEN PÅ PLASS NÅ. RIKSVEG 13 RØDSLIANE ER EIN VEG EG KJØRER TIL DAGLEG. EG FØLER MEG IKKJE TRYGG NÅR EG KJØRER DETTE STREKKET. DENNA TUNNELEN MÅ PÅ PLASS SNARAST MULIGT. DET MÅ JO UKKJE VERA SLIK AT DET SKAL GÅR LIV TAPT FØR TUNNELEN SKAL KOMMA. DET KAN JO IKKJE VERA SLIK.

  Roger Johansson

  Torsdag 02.09.2021
  Har hytte og familie i Suldal, men får ikke lov til å skrive under oppropet, fordi jeg ikke bor i den regionen det gjelder

  Anne Møgedal

  Torsdag 02.09.2021
  Jeg ønsker ikke å risikere livet for å kjøre til hytta.

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.