Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Vi må ha en velfungerende idrettshall for barn og unge på Holmlia!

  Oslo
  Vi må ha en velfungerende idrettshall for barn og unge på Holmlia!
  Opprettet: 30.08.2021 av Stine Camilla Bjerkestrand
  Sluttdato for signering: 02.03.2022
  «Vi beklager ulempen» skrev Bymiljøetaten på døra da de uka etter skolestart stengte ned Holmlia idrettshall på kort varsel. Det var gjort et funn av sopp i hallen. Det skjer til tross for at hallen gikk gjennom omfattende oppussing for kun et par år siden. Gjennom sommeren har det være rikelig med tid til å gjøre løpende vedlikehold i hallen uten å måtte stenge barn og unge ute. Det samme kunne ha skjedd da hallen var stengt i lengre perioder i forbindelse med koronapandemien. For oss som driver hallidrett på Holmlia er dette kritisk. Trenere og lagledere har lagt ned en imponerende innsats for å motivere barn og unge til trening ute mens hallen var stengt på grunn av pandemien. Mange barn og unge er med fortsatt, men mange har dessverre sluttet. Det er begrenset hvor lenge det er moro å leke, løpe eller drive styrketrening ute for barn og unge som vil spille ball. For barn, unge og trenere var det derfor et slag i ansikt at hallen ble stengt uka etter at de var kommet i gang igjen. Dette burde ikke være mulig i en hall som i 2017 ble pusset opp for millioner 28 millioner. Hallen ble bygget i 1982 og etter det hadde det ikke skjedd mye før vi fikk dette vedlikeholdsløftet. Oppussingen ser dessverre ikke ut til å kunne forhindre gjentakende problemer. Det gjøres nå midlertidig utbedring av soppskaden som nylig ble oppdaget, men vi har ingen plan for hvordan det skal utbedres permanent og forhindres at det ikke skjer igjen. Når vi nå skal i gang med rekruttering til hallidrettene, må vi vite at vi kan tilby et stabilt tilbud som faktisk innebærer tid i en velfungerende idrettshall. Kanskje er kostnaden målt i kroner høyere ved å bygge en ny hall enn stadig å flikke på en fjellhall fra 80-tallet? Nå er det på tide å heve blikket opp på et samfunnsøkonomisk nivå. Kostnaden ved ustabile treningsforhold at vi ikke kan tilby eller motivere barn og unge i bydelen til å drive hallidrett. Søndre Nordstrand er bydelen i Oslo med flest barn og unge. Flere enn i andre bydeler sliter økonomisk og idretten er fristed for mange. Den skaper samhold og fellesskap. Den gir barn og unge en meningsfull fritidsaktivitet i en bydel der tilbudene allerede er få. Nylig ble det kjent at OBOS planlegger å bygge opp til 2000 nye boliger mellom Rosenholm og Holmlia. Kapasiteten Holmlia idrettshall er allerede sprengt og den skranter. En overflatisk beklagelse fra Oslo kommune for ulempen er derfor langt fra nok. Nå trenger en konkret og troverdig plan for en velfungerende idrettshall på Holmlia med nok kapasitet. Vi trenger at bydelens barn og unge tas på alvor og prioriteres! Det er et kommunalt ansvar å holde hallen åpen for barn og unge, uansett hvilken etat i kommunen som eier eller forvalter den. Skriv under om du er enig i at barn og unge på Holmlia trenger stabile treningsforhold i en velfungerende hall.
  329 av 300 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  7 kommentarer:

  Andrea crolla

  Onsdag 01.09.2021
  Word

  Kjetil Berglund

  Tirsdag 31.08.2021
  Når idrettsledere i de mest blå bastioner misunner idretten i Oslo som låner kommunale anlegg gratis for å gi aktivitet til barn og unge, og de samme blå som sitter i posisjon ønsker at idrettsanleggene skal forbli kommunale, bør du ta en liten prat med idrettslederne. Men ja, det bygges private haller som tjener sine penger på utleie til messer, konferanser o.l, for å ikke ta alt for mye betalt av ungdomsidretten. Felles for disse anleggene er at de ble bygget privat for de var lei av å vente på en kommunal hall. Se eksempelvis på Oslo Spektrum som ble bygget som privathall så idretten i Oslo fikk sin storstue. Det er ikke mange idrettsarrangementer igjen der nå.

  Trine Beate Elvebakken

  Mandag 30.08.2021
  Signert!

  Stine Camilla Bjerkestrand

  Mandag 30.08.2021
  Til Jan M. Dahle. Du har rett i at jeg tar feil når jeg skriver at det er flest barn og unge. Jeg beklager denne feilen, men dessverre er den tekniske løsningen slik at innlegget ikke lar seg endre. Det oppfordres til korte og poengterte innlegg. Siden jeg kjenner situasjonen i den delen av hallen som brukes til annet enn svømming best, konsentrerte jeg meg om det først og fremst. Hvis saken kommer opp i bystyret er det en anledning til å belyse dette bredere.

  JAn Motzfeldt Dahle

  Mandag 30.08.2021
  Opplysningen i teksten om at Søndre Nordstrand er den bydelen med flest barn og unge er feil. Det er 5 bydeler i Oslo som har flere barn og unge. Det nevnes i teksten at hallen blei pusset opp for noen og 20 mill. for noen år siden. Det er kanskje lurt å supplere teksten med at kostnadene med oppgradering av svømmehallen før gjenåpning i januar 2020 beløp seg til ca. 45 mill.

  Christopher David Osborn

  Mandag 30.08.2021
  Jeg kan ikke tenke meg at, om Holmlia hallen var driftet 100%, at det ville blitt driftet på denne måten - for da ville alle som hadde driftsansvar vært beskymret for å miste onntekter. Men når Oslo kommune har ansvar, så mister de ikke inntekter ved å at den må stenges. På tide å helprivatisere den?

  Nasra Ciyow

  Mandag 30.08.2021
  Nasra Ciyow

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.