Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Bygg nytt vannverk i Uvsvåg nå!

  Hamarøy, Nordland
  Bygg nytt vannverk i Uvsvåg nå!
  Opprettet: 06.09.2021 av Geir Magnus Fenes
  Sluttdato for signering: 01.11.2021
  Ulvsvåg har et pågående problem med usikkert vannforsyningssystem og dårlig kvalitet på drikkevannet. Vannforsyningen ble periodisk stengt mellom 28. desember 2021 og 25. februar 2021. Stengingen av vannforsyningen ble oppfattet som svært dramatisk for innbyggerne. Man ønsker ikke å tenke på hva utfallet på en brann i en bolig ville vært. Ganske tidlig ble det klart at vannverket pga. utfordringer med tilsiget av vann ikke kunne supplere de ca. 300 innbyggerne med tilstrekkelige mengder helsemessig trygt drikkevann, uten fremtredende lukt, smak og farge. Hendelsen på vinteren i 2021 er ikke unik da innbyggere har flere ganger tidligere måttet rasjonere på vannet. Dårlig kvalitet er ofte et problem selv når forsyningen av vann er stabil. Vannet er ofte misfarget og lukter og smaker dårlig, noe som resulterer i at innbyggerne må selv kjøpe inn drikkevann. (Bilde av vann fra en tappekran i Ulvsvåg er vedlagt) Kommunen har tidvis spylt vanndistribusjonssystemet for å fjerne smak og lukt, og har kjørt vann til dammen for å forsyne innbyggerne med vann. Det bør være unødvendig å påpeke at disse løsningene er fullstendig håpløse, både med tanke på det kortsiktige og langsiktige økonomiske aspektet for kommunen, men aller viktigst av hensyn til innbyggerne i Ulvsvåg. Det eneste rette er å bygge et nytt vannforsyningssystem og legge nytt vanndistribusjonssystem. Hvor lenge må innbyggerne vente før at kommunen kommer frem til den innlysende løsningen; at nytt vannforsyningssystem må bygges og nye vanndistribusjonssystem blir lagt i Ulvsvåg? Det er svært opprørende at innbyggernes tidligere uttrykte frustrasjon ikke er tatt hensyn til. Hilsen innbyggerne i Ulvsvåg
  103 av 55 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  5 kommentarer:

  Lisbeth Øgsnes

  Tirsdag 07.09.2021
  Har, for 3 uker siden, sendt mail til ordfører og postmottak. I kommunestyret i juni ble det informert om ulike tiltak som skulle iverksettes i løpet sommeren/høsten. Ingenting har skjedd hverken ved vannverket eller svar fra kommunen. Blir å purre på!!

  Jill Steffensen

  Mandag 06.09.2021
  På tide at vi iUlvsvåg får et vann som har den kvaliteten et vann skal ha og som vi betaler dyrt for.

  Ida Markowitsch

  Mandag 06.09.2021
  Jeg prøver stort sett å drikke vannet av kranen selvom den lukter, da kommunen forsikrer at det ikke er helseskadelig. I de siste tre ukene har lukten vært spesielt ille og også vi kjøper vann nå. Som tilflyttet fra Tyskland er jeg skremt over en så dårlig vannforsyning. Dessuten begynner jeg å tvile sterkt på, at vann som lukter så vondt virkelig ikke skal være helseskadelig i lengden. Vær så snill og løs vannproblematikken på Ulvsvåg.

  Mads Valle

  Mandag 06.09.2021
  På tide!

  Petter steinbakk

  Mandag 06.09.2021
  Vann