Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Slutt på unødvendig støy fra stillestående svevende helikopter

  Sola, Rogaland
  Slutt på unødvendig støy fra stillestående svevende helikopter
  Opprettet: 16.10.2021 av Ina Tjørsvaag
  Sluttdato for signering: 16.04.2022
  De nye redningshelikoptrene på Sola flyplass henger og svever stillestående over bakken i tide og utide.  Dette medfører mye støy og er veldig plagsomt for spesielt beboere i nærheten av Solakrossen og Skadberg.  Forslaget går ut på om denne aktiviteten kan flyttes til et annet sted? Kan helikopterne sveve over sjøen et sted, eller et sted som ikke er så tett befolket?  Det er blitt så plagsomt at vi vurderer seriøst å flytte fra Sola.  På det verste måler vi 131dB på terrassen vår, noe som er langt over verdiene for gul støysone som vi bor i.  Det er flere boliger som ligger nærmere flyplassen og helikopterbasen enn vår, og det er ikke vanskelig å forestille seg at andre er ennå mer plaget enn vi er. 
  139 av 300 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  8 kommentarer:

  Helge Sandbekken

  Fredag 29.10.2021
  Ser i solabladet at de har gjort tilpasninger, du kan nesten stille klokken etter når de henger i luften på ettermiddager, lørdager og søndager. Det må være mulig å legge til tidlig morgen, når folk er på jobb. Hvorfor dette skjer rundt leggetider og i helgen skjønner eg ikkje. Leser at for å flytte denne rekondisjoneringen til nærmere solastranden, så må det gjøres en risikoanalyse.. hvilken risikoanalyse ble utført for gjøre dette på nåværende plass i sentrum? Ved støy over 133db så er det fare for permanent hørselskade! Hvis dette hadde vært på en arbeidplass ville sen sannsynlig bli stengt på flekken hvis ikke nødvendige tiltak ble gjort. Forsvaret ber om forståelse, skal vi flytte denne støyen til deres nabolag og se hvor lenge denne forståelsen varer. Få støyen vekk fra sentrum nå!

  Laila Tjørswaag

  Fredag 29.10.2021
  Da Solasplitten kom, fikk alle berørte nye tette vinduer pga. støy fra veien, kanskje det også er aktuelt her ?

  Tord Tjelflaat

  Fredag 29.10.2021
  Vi bor hele 4-5 km fra helikopterbasen i Austerheimvegen på Joa og plages ofte av denne helikopterstøyen som kan vedvare i timesvis, ofte hele dager og kvelder lørdager som søndager. Det er veldig plagsomt og går på nervene løs. Nå er klokken over midnatt og helikopterene holder på enda.

  Sjur A. Rogde, Kjelsbergvegen Sola

  Mandag 18.10.2021
  Vi måler 75 dB utendørs, 55 innendørs. Lavfrekvent støy, som genererer hodepine. Meldte dette inn til Sola kommune februar, har ikke fått tilbakemelding på spørsmål hva de gjør for å beskytte sine innbyggere for denne støy-forurensningen. Folk som planlegger å kjøpe bolig i Solakrossen må informeres om denne plagen.

  Einar Joa

  Søndag 17.10.2021
  Slutt

  Mons Stangeland kleppveien 4051 Sola

  Lørdag 16.10.2021
  Slutt med.den støyen inærheten av oss flytt til sjøs eller til fjellet

  Linn Øvstebø

  Lørdag 16.10.2021
  Slutt på stillestående svevende helikoptere!

  Trym iversen

  Lørdag 16.10.2021
  Slutt på svevende helikopter

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.