1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Ja til ferjer på Ælva!

  Skien, Vestfold og Telemark
  Ja til ferjer på Ælva!
  Opprettet: 17.10.2021 av Tone Engebretsen
  Sluttdato for signering: 17.04.2022
  Vi vil at Ælva skal bli en transportåre for persontrafikk i Grenland! Vi vil at politikerne i Grenland skal være nytenkende, innovative og miljøengasjerte. Med elektriske og autonome ferjer kan vi reise fra Skotfoss i nord, til Langesund i syd. Vi vil avlaste trafikken på veiene, og samtidig få til noe som skaper ringvirkninger for både innbyggere og næringsliv. Vi vil ikke ha dyre bruer som lager barrierer for båttrafikken på Ælva, som har vært den viktigste ressursen og la grunnlaget for at Skien kan kalle seg en av Norges eldste by (ca. år 1000).
  69 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  6 kommentarer:

  Kari Vogsland

  Tirsdag 02.11.2021
  Så bra å få en elektrisk ferje. Spesielt ved Klosterøya til Follestad, gratis. På lik linje som i Fredrikstad.

  Sondre Stordalen

  Mandag 01.11.2021
  Dette er en kjempegod idé! Det eneste jeg tror ville forhindret travle folk fra å bruke dette i hverdagen, er at det feks ville tatt en time fra Skien sentrum til Porsgrunn sentrum pga fartsbegrensninger i elva. Det er en nydelig båttur, så noen ville nok uansett prioritert turen!

  Ole-Johnny Stangeland

  Søndag 31.10.2021
  Iht HMS og forurensing kan dette bli en hard kamp. Det er nødvendig og fjerne tømmer og i vassdraget og pga vassdraget igjennom året får trafikken i vassdragene til å holde en ekstra rute. Men ta kontakt med dem som eksisterer. Husk at miljø, renere luft og penger er alt mot 2030.

  Sofie S.

  Lørdag 30.10.2021
  Jeg har siden jeg flyttet til Skien for 6 år siden sagt at det bør være en Beffen-lignende sak i Hjellevannet som kjørte rundt fra brygge til brygge: Strøm restaurant, Klosterøya, Herkulesbryggen, nedenfor sykehuset (Galgebakken), Myren og et par steder langs Bakkestranda (eller motsatt runde). Den kunne gått mer eller mindre kontinuerlig i det minste i rushtiden og på ettermiddagen og så kunne det kanskje vært bestillingsbåt resten dagen (ikke natt). Den burde selvfølgelig koste det samme som en bussbillett. På Klosterøya kunne man ha en god forbindelse til en båt som går i selve elven på samme måte. (Bakken nær elven har dårlig bussforbindelse, så jeg ser for meg at de som bor der ville brukt den mye)

  Tone Annette Engebretsen

  Lørdag 30.10.2021
  Takk, Siri - Jeg tror det vil gi positive synergier som økt båt-turisme opp til Telemarkskanalen, dersom vi ikke lager en hinderløype av broer. Og elektriske fritidsbåter er fremtiden, nå har vi muligheten til å bygge ladestasjoner og servicetilbud - det skaper arbeidsplasser. Mer informasjon på www.elvaigrenland.no

  Siri Petersen

  Tirsdag 19.10.2021
  Dette virker logisk og fremtidsrettet