Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Bevar Stålverkshallene

  Oslo
  Bevar Stålverkshallene
  Opprettet: 29.04.2022 av Mariann Steiro
  Sluttdato for signering: 29.10.2022
  Stålverkshallene på Ensjø er planlagt revet i 2022. På bakgrunn av stålverkshallenes kulturminneverdi vil Byantikvaren sterkt fraråde riving. Stålverkets anlegg i Gladengveien 8 bestod opprinnelig av fire parallelle haller og en på tvers, men to av hallene ble revet i 2008-2009, og tre parallelle haller er bevart i dag. – De tre gjenstående stålverkshallene representerer både en tidlig fase av industri- og næringshistorien i Hovinbyen, og samtidig slutten på jobbetiden, med spennet fra storsatsning til konkurs i løpet av bare et par år. Slik sett representerer stålverkshallene en viktig del av industrihistorien til tross for at de aldri kom i bruk til det opprinnelige formålet, skriver Byantikvaren. I tillegg til verdi som kulturminne, bidrar Stålverkshallene med sårt trengt arkitektonisk variasjon i et område preget av hovedsaklig nye bygg. Byantikvaren påpeker også at hallene er en type bygninger «man etter dagens forventninger til klimaregnskap strengt tatt ikke bør rive, med tanke på hvor mye CO2 som er bundet opp i materialene». Ensjø mangler også møteplasser og plattformer for felleskap og rekreasjon. Stålverkshallene kunne fundert som foreksempel bibliotek, mathall eller flerbrukshall om de ble bevart.
  611 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  8 kommentarer:

  Nina Terese Andresen

  Lørdag 30.04.2022
  Jeg ønsker å vende blikket mot eksempel Aker brygge, Myren og Vulkan som er et godt eksempel på hvordan gamle verkstedhaller får nytt bruksområde med sitt rustikke preg mellom nye bygninger. Det er ikke mange igjen av hallene vi ser på Ensjø, både stålverkshallen og den praktfulle bygningen til Møller bil, så la nå fornuften råde og oppretthold noe historikk i bydelen der jeg tro mine barnsben, og nå mine aldrende ben.

  Nina Bratland

  Lørdag 30.04.2022
  Jeg støtter alle gode grunner til å la Stålverkshallene stå: De har stor verdi som kulturminne, de bidrar til arkitektonisk variasjon i et område der det bygges mye nytt og likt. Hallene vil være glimrende som lavterskel møteplasser for det nye bomiljøet i området - f.eks flerbrukshall, bibliotek, konsert- og teaterscene, kafeer, bruktmarked/byttehandel, verksteder mm. Klimaregnskapet bør dessuten være noe av det viktigste å ta hensyn til i dagens byutvikling!

  Anne Hay Risanger

  Fredag 29.04.2022
  Stålverkshallene bør bevares! Jeg støtter fullt ut argumentene/begrunnelsen til Byantikvaren.

  Tineke de Jong

  Fredag 29.04.2022
  Ensjø savner et sentrum og karakter. Dette bygget ligger rett ved fremtidige parken og gir særpreg og egenhet til området. Det er akkurat det Ensjø trenger. Vi trenger kulturelle, sosiale, fritidsaktiviteter til alle her.

  Cathrine Eriksen

  Fredag 29.04.2022
  Jeg ønsker å signere for å beholde dette! Helt hinsides om dette skal rives. Utenkelig ! Se i andre lokal samfunn, hvor slike bygninger og særegenhet blir behold & renovert til ulik industri! Musikk, teater, bryggeri med spisested/ mathall- så mye kan gjøres her istedenfor å rive! Men, skjemaet er det noe galt med! Den registrerer ikke postnr !! Ber om 4 siffer og sist jeg sjekket er 0662 4 siffer

  Mary Seim

  Fredag 29.04.2022
  Vi trenger et sted som har et skikkelig god dansegulv for alle små dansegrupper som trenger et sted å øve, også øving steder for musikker, kor, osv. En konsertscene kunne være veldig fint å ha, pluss sted til å servere mat. Prisen for å leie må være tilgjengelig for grupper som får ikke inn stor inntekt, kanskje årlig kan alle grupper som leier delta i enn arrangement for å tjener ekstra penger til stedet. En aktivitetssenter for tenåringer er også en god ide. Det er ikke nok tilbud for dem, og så mange steder har vært nedlagt.

  Tove Andrem

  Fredag 29.04.2022
  Takk til Byantikvaren ! Jeg vil ha øvingslokaler for musikk og sang, samt konsertlokaler.

  Kari Anne Solfjeld Eid

  Fredag 29.04.2022
  Bærekraft er å ta vare på det vi har. Stålverkshallene bør bevares og gjøres til verdifullt tilskudd til innbyggerne i Gamle Oslo. Takk Byantikvaren for at dere tar til vett og vil beholde dem!