Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Garsosen: Svolværs nye bystrand..?

  Vågan, Nordland
  Garsosen: Svolværs nye bystrand..?
  Opprettet: 23.05.2022 av Karianne Laagstein
  Sluttdato for signering: 23.11.2022
  Området innerst i Garsosen, mellom Øvreværet og Hesthagen/Melkerdalen, ble brukt som badeplass av folk fra Svolvær frem til seint på 50-tallet og tidlig på 60-tallet. Når kommunen nå rensker opp i kloakken i dette området kan det jo igjen bli en fin badeplass, og med litt innsats kan det bli et fint og bynært rekreasjonsområde. Kanskje Svolværs nye bystrand? Vi ønsker å utfordre Vågan kommune til å vurdere verdien av dette fjære- og strandområdet på nytt, sett i lys av følgende: - Det store, kommunale opprenskingsprosjektet - All ny informasjon som har kommet opp i saken - Det enorme engasjementet som har kommet i stand knappe tre uker etter at vi i "Garsosen-gruppa" gikk til Lofotposten med vår sak. Her har vi muligheten til å skape et unikt nærfriluftsområde i en lun, grunn og bynær strandsone, i umiddelbar nærhet til tre barnehager, barne-, ungdoms- og videregående skole, to helse- og omsorgssentre og sherpatrappa som ligger bare 3 (TRE!) minutter unna Garsosen. Dette tilbudet vil glede både våre fastboende og besøkende. Viser til Facebook-gruppa "Garsosen: Svolværs nye bystrand..?" som 23. mai har fått 725 medlemmer.
  427 av 192 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  7 kommentarer:

  Elin Aamodt

  Mandag 30.05.2022
  Så fint, og viktig, med en oppgradering av dette området. Å ta vare på nærmiljøet og naturen og samtidig skape bademuligheter for Svolvær i egen bystrand, bør være høy prioritet hos Vågan kommune. Det vil være et løft for hele området og investeringen være til stor glede for store og små i generasjoner fremover. Ja til bystrand!

  Trine Nordheim

  Lørdag 28.05.2022
  Ja til bystrand

  Sorin Constantin

  Tirsdag 24.05.2022
  Ja til bystrand

  Kine Holst

  Tirsdag 24.05.2022
  En god ide på å bruke lokal natur, en å kjøre til feks kalle eller rørvika som mange gjør.

  Sigrid Victoria Wangsvik

  Tirsdag 24.05.2022
  Ja til bystrand!

  Bjørn Nilsen

  Tirsdag 24.05.2022
  Dette handler om trivsel og bevaring av nærmiljøet. Nå har vi en mulighet til å skape et godt og bærekraftig friområde som også vil komme fremtidige beboere i Svolvær til gode.

  Kristin Risan

  Mandag 23.05.2022
  Svolvær trenger en badestrand!

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.