Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Stopp kommunen fra å plassere rusbolig på lekeplassen vår

  Horten, Vestfold og Telemark
  Stopp kommunen fra å plassere rusbolig på lekeplassen vår
  Opprettet: 24.06.2022 av Emeline Levang
  Sluttdato for signering: 24.12.2022
  Horten kommune har vedtatt en sak om å få fjernet lekeplassen vår for å sette en forsterket bolig der istedenfor (rus og psykiatrisk bolig). Dette er den eneste nærlekeplassen for de 70 husstandene i Orerønnningen og Nordligrenda, og over 20 barn bruker lekeplassen opp til flere ganger i uken og de nærmeste bruker den hver dag. Denne lekeplassen er et samlingspunkt og midtpunkt for barnefamiliene og nabolaget. Dette er stedet vi treffes for en hyggelig naboprat eller felles grilling. Vi er kanskje Hortens tettest bebygde eneboligfelt, og dette er vårt grønne område. Det er gatens perle og midtpunkt, leken og aktivitetene på og rundt denne plassen setter sitt preg på hele gaten. Å bytte ut lekeplassen med en forsterket bolig vil definitivt også sette sitt preg på gaten. Her har det vært lekeplass siden boligene ble bygget på tidlig 80-tall. Nå har kommunen vedtatt å ta fra oss lekeplassen vår og sette opp en forsterket bolig der midt i nabolaget vårt. Dette kommer til å ødelegge idyllen i gaten vår. Fra en gate full av lek, liv og røre blir dette den mørke flekken som naboene vil unngå. Barna våre har heller ikke noen alternativer å gå til når de mister denne lekeplassen. Vi ser virkelig at brukere av forsterkede boliger trenger et egnet sted å være, og det håper vi virkelig at kommunen klarer å finne. Lekeplassen i Knarrestien 45 er ikke egnet, og om politikerene hadde kommet og besøkt gaten slik Gjengangeren gjorde, hadde nok også de forstått det. Flere naboer snakker nå om at de mister nattesøvn, og om dette blir en realitet kommer de til å flytte. Horten Kommune ønsker ikke å diskutere saken med oss siden den er vedtatt, de sier vi kan komme med våre innspill i forbindelse med byggesøknad. Vi mener det er alt for sent, siden vi så langt ikke har blitt verken informert eller involvert i saken. Vi trenger derfor din hjelp. Ved å få minst 300 underskrifter fra innbyggere i Horten er Horten Kommune forpliktet til å ta saken opp til vurdering. Saken skulle aldri ha vært et tema, da de har gjort vurdering ut fra en foreldet reguleringsplan. Etter siste bestemmelser fra 1981 har denne tomten vært regulert til lek og fellesareal. Nabolaget har flere ganger bedt kommunen om å oppdatere kartene sine i henhold til disse bestemmelsene, men de har ikke klart det på 40 år, og nå ser det ut til at katastrofen er et faktum! Disse tegningene finner man fort med noen klikk på Horten Kommunes sider. Så vi i nabolaget ønsker og håper at du vil signere på denne saken! Vi må tenke på barna som mister samlingspunktet sitt og sikkerheten dems! Vi er utrolig takknemlig for din underskrift!
  328 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  9 kommentarer:

  Jon Selvaag

  Mandag 27.06.2022
  Her vil kommunen vedta bruk, som er i strid med forskriftene til Plan og bygningsloven§11, som har retningslinjer for hvor lekeplasser i nye boligområder. Forskriftene har riktignok åpnet for bruk av kommunalt skjønn, men statsforvalteren ville sannsynligvis sendt en plan for så tett bebyggelse uten lekearealer tilbake til kommunen. Hvorfor skal kommunen ta fra barna? Det er faktisk andre muligheter for plassering av forsterkete boliger. Rett i nærheten planlegges det nå utbygging av slalåmbakken f.eks. Det er vel billigere å fjerne kommunale lekeplasser, men Horten tåler ikke mange slike "tyverier" fra barn før det går ut over arbeidet med å få småbarnsforeldre og skatteytere til å velge å bo i vår stort sett fine kommune. La oss legge til rette for barn og ungdom, ikke drive dem ut på gata eller inn til skjermene!

  Frode Moholt Vestergaard

  Lørdag 25.06.2022
  Dette er ikke greit, la lekeplassen leve!

  Kristin Bjerre Karlsen

  Lørdag 25.06.2022
  Her har det vært lekeplass siden 1982! Og kommunen aner ikke hvordan det ser ut her, de bruker reguleringsplan fra 1979 som sier at her er det rekkehus! Helt feil!! Man kan ikke vedta en sak enstemmig på så feil grunnlag!

  Kristin Stangeby

  Lørdag 25.06.2022
  Behold lekeplassen

  Tonje Thorkildsen

  Fredag 24.06.2022
  Bor ikke i området, men mener her at kommunen begår en stor feil mot småbarnsfamiliene. Vi trenger mer aktive barn som leker ute med vennene sine. Da trenger vi at kommunen legger til rette for nettopp aktivitet. Ikke fjerner muligheten

  Geir Jarrett-Arnesen

  Fredag 24.06.2022
  Dette er ikke greit !!!

  Anders johansen

  Fredag 24.06.2022
  Bor så langt unna men som pappa til en 4 år gammel jente kan jeg relatere meg til viktigheten og ha en lekeplass for de små og en samlingspunkt for store og små.

  Hugo Engebretsen

  Fredag 24.06.2022
  Rus bolig i områder med barn, samt beslutning på feil grunnlag ( reguleringsplan) som ikke stemmer med virkeligheten, tyder vel på dårlig saksbehandling, slett håndverk.

  Emeline Levang

  Fredag 24.06.2022
  Foto kreditering: Maryam Therese Ketu