1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Teisen Gård. Glemt, kald, ustelt og forfallen.

  Oslo
  Teisen Gård. Glemt, kald, ustelt og forfallen.
  Opprettet: 03.02.2023 av Henning Jensen
  Sluttdato for signering: 03.08.2023
  Bydel Alna Syd flommer ikke akkurat over av møteplasser og grønne lunger. Befolkningen, gammel som ung har ingen steder å gjøre av seg på fritiden. Det sies fra BU-hold at det ikke finnes bygningsmasse og midler? Her står altså en del av vår kulturarv, Teisen Gård og råtner på rot rett foran nesa deres, ja vårt Bydelsutvalg har det med å overse Alna Syd. Det er kanskje på tide at noen andre tar affære! HUS TRENGER FOLK. Siden den kommunale barnehagen flyttet ut i 2020 har det altså bare gått en vei med vår kjære vernede Teisen Gård, og slikt blir på sikt lagt merke til. Mørke vinduer, en overgrodd hage og flassa maling har det med å tiltrekke seg uønskede elementer. Skulle noe skje, er det lite sannsynlig at noen legger merke til det. Terskelen for å ta seg inn blir lavere, og før noen vet ordet av det begynner det kanskje å brenne. Vi har erfaring med slikt hos oss. Det er nok å nevne Arbeiderboligene i Fyrstikkbakken, Ulven Gård og Timms Reperbane. Alle slukt av flammer på 1990, og begynnelsen av 2000-tallet. Mulig er dette «villet politikk», men slik vil ikke vi ha noe mer av! Derfor haster det med å ruste opp, og ta i bruk Teisen Gård! HVA NÅ TEISEN GÅRD? Det mangler ikke på forslag og gode ideer om hva Teisen Gård kan brukes til. At juniorklubben på Bryn skole er åpen en time eller to, monner ikke. Juniorklubb kan Teisen Gård fint brukes til. Gården kan også brukes til ungdomsklubb, for i dag rekker den så vidt å åpne før den stenger. Ungdom trenger et sted å være, akkurat som pensjonistene kan ha godt av en møteplass. Vi hadde stor suksess med Vaskeriet kulturhus, men det er grenser for hvor mye du kan kreve av folk som bruker fritiden sin gratis til fordel for andre. Vi har penger til så mye rart i denne byen, tekniske etater har tydeligvis carte blanche til å overtrekke kontoene sine så mye de vil, mens alle som jobber med og for mennesker og myke verdier, må finne seg i stadige nedskjæringer. Det henger ikke på greip! REDD TEISEN GÅRD!! Alna syd er lenge blitt «oversett» av bydelen og av kommunen. Det er nå på tide med et skikkelig løft for området Fjellhus, Teisen og Ulven. Vi vil kjenne lukten av natur, ikke bare stirre inn i betongklosser og ut på tungt trafikkerte veier. Man kan starte med å få Teisen Gård opp å stå igjen, ikke gi etter for griske utbyggere. Det haster, så det er bare å begynne. Jo fortere, jo bedre! Er du en av rundt 5000 mennesker som sogner til, og er glad i området hjelper du til ved å skrive under på dette «Innbyggerforslaget» Ta vare på kulturarven, også Teisen Gård!
  541 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  18 kommentarer:

  Arnulf Tangen

  Mandag 06.02.2023
  Huset ble skrapt og malt på foreldredugnad ca 1980.

  Irene Schøyen

  Mandag 06.02.2023
  Jeg bor ikke i bydelen, men kjenner gården noe og den er en perle som må tas vare på!

  Abdelhak Abdellaoui

  Mandag 06.02.2023
  Veldig viktig at gården som er fredet blir skikkelig pusset opp og kan bli brukt av både unge og gamle. Synes ideen med å starte en kafe i helgene hadde vært et godt utgangspunkt.

  Gro Kristiansen

  Søndag 05.02.2023
  Flott eiendom som trenger stell

  Annika M. A. Engen

  Søndag 05.02.2023
  Tenk så koselig med en kafé, med mulighet for utstilling eller andre hobbyer. Man kan ha uteservering og små kulturinnslag der. Bevar Teisen Gård!

  Erling Olaussen

  Søndag 05.02.2023
  Bør helt klart bevares

  Michelle Karlsen

  Lørdag 04.02.2023
  Dette burde bli gjort om til en kafé eller et nabolagshus som kan huse kulturelle aktiviteter for folk i alle aldre. Se feks nabolagshuset på Ensjø, et fint samlingspunkt

  Marit Hoberg

  Lørdag 04.02.2023
  Bevar gården! Den kan brukes til mye!

  Ann-Peggy Pettersen

  Lørdag 04.02.2023
  Bevar gården og la det bli en cafe for oss i området. Med evt litt kunst utstilling/salg for å få inntekter.

  Rolf Egil Hansen

  Lørdag 04.02.2023
  Anbefaler å ta en titt på hva de gjorde med det erverdige bygget Festiviteten i Larvik. At kommunen ikke kan prioritere slike bygg må de ta inn over seg og selge det til private som kan drifte det etter de regler som settes for bevaring.

  Nicklas Strøm

  Lørdag 04.02.2023
  Bevar ❤️

  Lisbeth Laahnr

  Lørdag 04.02.2023
  Vi bor i «rød sone» nåde forurensning og trafikkmessig. Byrådet ønsker at syklister fra andre deler av bydelen skal få syklen på røde ekspress sykkelveier gjennom våre områder - men vi ønsker å bevare en kulturarv og få et sosialt møtepunkt!

  Torgeir Kaasa

  Lørdag 04.02.2023
  Ikke la Teisen gård bli nok et planlagt forfall. Skjerpings for h…!

  Safar Sharifi

  Fredag 03.02.2023
  Bor på området

  Mona Skomsøy

  Fredag 03.02.2023
  Ta vare på Teisen Gård. Hva med å gjøre den om til et møtested hvor man kan få seg kopp kaffe eller annen drikke og kanskje noe å bite i…

  Tonje Vibokt Vikstvedt

  Fredag 03.02.2023
  De har rammet oss inn i betong og eksos. Men her i vår lille grønne lunge, har vi en skatt - en kulturarv vi bør ta vare på, en bygning som kan være en møteplass for gammel og ung. Teisen gård <3

  Eli Didriksen

  Fredag 03.02.2023
  Bevar og ta i bruk Teisen gård. Folk på Teisen og Fjellhus trenger et møtested!

  Vigdis Solheim

  Fredag 03.02.2023
  Bevar Teisen gård