1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Nei til musikkfestivaler i Nedre Foss park

  Oslo
  Nei til musikkfestivaler i Nedre Foss park
  Opprettet: 29.04.2023 av Kristian Afzelius
  Sluttdato for signering: 29.10.2023
  Rundt Nedre Foss park er vi mange som bor, lever og driver lokal bedrift. Vi lever trangt, i blokker og bygårder. Parkene er våre fri-soner, der vi samles både om sommeren og på vinteren. Nedre Foss park er på alle måter en nabolagspark der vi samles, lufter kjæledyr og går tur. Vi er vant til byens lyder og liv og trives med det. Men nå har byrådet lagt opp til at Nedre Foss park skal ha musikkfestivaler hvert år. I 2022 var det musikkfestival Vulkan Open Air. Beboere mistet nattesøvn, småbarn turte ikke sove alene og eldre gråt av fortvilelse. Festivalen fikk en klagestorm mot seg, uten at det har fått konsekvenser. I år har kommunen åpnet for flere festivaler i Nedre Foss park, der en av dem er arrangøren som fikk bruke parken i fjor. Dette gjøres på tross av massiv motstand fra nabolaget og motstand fra flere partier i Oslo bystyre. Vi ønsker at Nedre Foss park ikke skal brukes til musikkfestivaler, men til aktiviteter som tar hensyn til nabolaget, beboere og lokale bedrifter. Vi håper også at arrangementer som legges til parken kan være inkluderende for bydelens beboere. Vi mener byrådet og bystyret i Oslo må legge dette til grunn for fremtidige arrangementer: • Det skal ikke arrangeres musikkfestivaler i Nedre Foss park. • Arrangementer i Nedre Foss park bør være inkluderende og familievennlige. • Arrangementer bør skje i dialog med bydelsutvalget, beboere og lokalt næringsliv. • Vi ber byrådet snarest mulig gå i dialog med arrangøren av Vulkan Open Air og flytte arrangementet til et mer egnet sted. • Arrangementene i Nedre Foss park skal ta hensyn til beboere og lokale bedrifter. Særlig når det gjelder støy. • Belastningen på nabolaget må grundig vurderes i forkant av at det gis tillatelser til arrangementer i Nedre Foss park. • Det må på plass regler for hva slags arrangementer som skal være tillatt i en nabolagspark. Her bør det vises hensyn til ulemper for omgivelsene, medbestemmelse fra naboer og bydelsutvalg. Det bør også tas en vurdering av ansvarsfordeling mellom etater og bydeler.
  638 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  14 kommentarer:

  Charlotte Lapchin

  Søndag 07.05.2023
  Støttes!

  Aino Lundberh

  Søndag 07.05.2023
  Støttes. Konserter av stort format bør ikke avholdes i sentrale bebodde strøk. Selv kafédrift med tilsynelatende moderat lyd er veldig forstyrrende for folk som bor i samme hus.

  Beathe Heggen

  Søndag 07.05.2023
  Støttes

  Cathrine Pangopoulos

  Lørdag 06.05.2023
  For oss som hverken bor der eller driver bedrift der så er det også ødeleggende om vi ikke kan få nyte en 3-retter eller en utepils i området der uten at det skal dundre inn musikk fra en festival vi ikke har valgt å gå på.

  Jacob Kiel

  Lørdag 06.05.2023
  100 % ødelægger for miljøet. og De små bedrifter. der er snart ikke plads til byens beboere i markerne kun festival gjester!!!

  Natasa Zednik

  Lørdag 06.05.2023
  Støtter!

  Rita Johannessen

  Lørdag 06.05.2023
  Enig

  Bjørn Andresen

  Lørdag 06.05.2023
  Støttes 100%

  Lise Karlsen

  Lørdag 06.05.2023
  Enig! En park må kunne være til folket, ikke til arrangører av div fester. På Grunerløkka brukes Birkelunden, Olaf Ryes Plass og Sofienberg Parken til utallige arrangementer gjennom hele året.

  Andreas H. Augdahl

  Lørdag 06.05.2023
  Støttes 100 %!

  Thomas Sollid

  Lørdag 06.05.2023
  Enig, det er konstant bråk, ikke minst fyll der nede.Vi som bor nærme kan ikke unngå bråk.Et sted i Oslo det er en ok stor gressplen kan det vel være rolig eller?

  Anette Rambøl

  Lørdag 06.05.2023
  Støtter dere her! Vi har nok arenaer for festivaler i Oslo .

  Petter Sveen

  Fredag 05.05.2023
  Dette støtter vi fullt ut !!

  Sanel Hasic

  Torsdag 04.05.2023
  Støtter!