1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Ingen små elektriske kjøretøy på Oslos gangveier og fortau

  Oslo
  Ingen små elektriske kjøretøy på Oslos gangveier og fortau
  Opprettet: 12.09.2023 av Andreas Lindrupsen
  Sluttdato for signering: 12.03.2024
  Gjennom mange år, har byens innbyggere blitt påkjørt og blitt utsatt for nesten ulykker av personer som kjører el-sparkesykler eller små elektriske kjøretøy. For byens blinde og rullestolbrukere, har disse kjøretøyene gjort byen nesten ufremkommelig, Dette er dokumentert i en rapport fra Transport økonomisk institutt (1). Disse kjøretøyene har i lang nok tid, vært en utfordring for byens fotgjengere -nå må noe gjøres. Gangveier og fortau bør igjen bli de gåendes områder, hvor fotgjengere kan ferdes trygt uten å være redd for å bli påkjørt eller snuble i hensatte kjøretøy. De parkeres også slik at byen har ilagt dem tusenvis av bøter bare i år (2). Vi som signerer dette innbyggerinitiativet, ber Oslo bystyre, endre den lokale forskriften om utleie av denne typen kjøretøy, slik at: 1. De ikke kan benyttes på byens fortau og gangveier. 2. De bare kan parkeres på faste oppmerkede plasser. 1. https://www.toi.no/publikasjoner/elsparkesykler-og-tilgjengelighet-i-bymiljo-opplevelsene-til-personer-med-nedsatt-syn-eller-nedsatt-bevegelse-article38020-8.html 2. https://dinside.dagbladet.no/reise/du-far-bota/79849705
  253 av 300 underskrifter
  Skriv under sak Se underskrifter

  7 kommentarer:

  Ciel Udbjørg

  Torsdag 21.09.2023
  Postnummer: Jeg la inn mitt, det holder med de fire sifferne, du trenger ikke å skrive "Oslo". :) Håper vi snart er oppe i det nødvendige antall!

  Harald Schmedling

  Fredag 15.09.2023
  Jeg er ikke en robot!

  Anne-Karin Paulsen

  Torsdag 14.09.2023
  Har prøvd og prøvd å signere, men får bare beskjed om at postnummer må være 4 siffer! Ja, jeg legger inn 4 siffer - 0585 - men kommer ikke videre

  Odd Christoffersen

  Torsdag 14.09.2023
  Det er lagt SÅ mange milliarder i sykkelfelt som IKKE brukes..at nå må vi forgjengere få ha fortauet i fred UTEN 2 hjulinger som IKKE tar hensyn til regler og oss andre på fortauet! Jeg har TYDELIGE sykkelfelt rett utenfor døra....Men de brukes minimalt i forhold til fortauet! LA OSS FÅ KLARE REGLER A LA DANMARK ETC....Og som må overholdes!

  Kristin Hauge

  Torsdag 14.09.2023
  Elsparkesykler og elsykler må vekk fra fortauene

  knut lutro

  Onsdag 13.09.2023
  får håpe det hjelper

  Tone Greffe

  Onsdag 13.09.2023
  Få det bort!

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.