1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Vi må få på plass nødvendig infrastruktur for å imøtekomme veksten av turister som er i og rundt Lyngsalpan i Tromsø kommune.

  Tromsø, Troms
  Vi må få på plass nødvendig infrastruktur for å imøtekomme veksten av turister som er i og rundt Lyngsalpan i Tromsø kommune.
  Opprettet: 14.11.2023 av Mari-Ann Benonisen
  Sluttdato for signering: 14.05.2024
  I løpet av de siste 10–15 årene har Lyngsalpan blitt et enormt trekkplaster og er kjent i skimiljøet i hele verden. Området ligger mellom fjordene Ullsfjorden og Lyngen og er vernet som Lyngsalpan landskapsvernområde. Fjellområde deles mellom kommunene Tromsø, Lyngen, Balsfjord og Storfjord. Mange som besøker Lakselvbukt og området rundt tror de er i Lyngen og besøkende skriver på Instagram og andre på sosiale medier at de har vært i Lyngen. Derfor mener vi at Tromsø kommune må ta eierskap til sin del av Lyngsalpan. Det vil gagne både lokalbefolkningen og Tromsø som helhet. Klima- og miljødepartementet har til vurdering om Lyngsalpan skal få status som nasjonalpark. Hele vestsiden av Lyngsalpan befinner seg i Tromsø kommune. Jiekkevarre (1834 moh) er Troms sitt høyeste fjell og normalruta til toppen går fra Lakselvbukt. Topp-punktet deler Tromsø kommune med Lyngen. Mange andre kommuner markedsfører nettopp dette med å ha det høyeste fjellet i fylket, det gjør ikke Tromsø. Turbeskrivelse til Jiekkevarri/Holmbukttinden blir i Fri Flyt beskrevet slik: «Det kan diskuteres hva som er Norges flotteste skitur, men uansett vil turen over hele Jiekkevarrimassivet rage høyt på den lista, om ikke øverst». På vegne av en initiativgruppe lokalt spør vi: Hvilke muligheter gir det Tromsø at vi har Lyngsalpan i kommunen? Sammen må vi se på behovet for nødvendig infrastruktur, og hvilke muligheter som kan skapes innen nærings- og reiseliv. Vi mener at ved å gjøre de rette grepene vil vi få et løft både lokalt, men også et løft for hele kommunen.
  318 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  8 kommentarer:

  Annhild Sandnes

  Fredag 17.11.2023
  Enig

  Anne Grete Seljebakk

  Fredag 17.11.2023
  God sak, støttes!

  Asbjørn Gressmyr

  Torsdag 16.11.2023
  Støttes

  Sten Wiggo Fossan

  Tirsdag 14.11.2023
  Støttes

  Jan Holmebukt

  Tirsdag 14.11.2023
  Bra tekst.

  Grethe Nysæther

  Tirsdag 14.11.2023
  Enig

  Henrik Kolstrøm

  Tirsdag 14.11.2023
  Helt enig, og det er på tide vi blir hørt. Henrik Kolstrøm

  Hege Maria Elvik Madsen

  Tirsdag 14.11.2023
  Stor skam at ikke Tromsø kommune ikke tar eierskap av Lyngsalpene, det skulle stått en fin milion-dass i bånn av fjellet, med badstue og mulighet for overnatting i Lakselvbukt med mulighet for å leie båt og få fiske i fjorden også.