1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Redd Studium Actoris

  Fredrikstad, Østfold
  Redd Studium Actoris
  Opprettet: 15.01.2024 av Eva-Lotta Sandberg
  Sluttdato for signering: 15.07.2024
  Forslag til omgjøring av kutt i kulturtilskudd til Studium Actoris Fredrikstad kommunes kutt i kulturbidrag er i ferd med å føre til en nedleggelse av en av Fredrikstads og Østfolds få og viktige kulturinstitusjoner. Det kan indirekte svekke byens kulturelle økosystem på en svært uheldig måte. I det siste møtet i kulturutvalget før jul, ble bidraget til den profesjonelle fri-teatergruppa Studium Actoris kuttet med 85%. Det skjedde uten forvarsel, tilsynelatende etter et benkeforslag om omprioriteringer av tilskuddene Vi ber om at saken behandles på nytt og at kulturutvalget og kommunestyret gjør en helhetlig vurdering av sakens konsekvenser. Uten et mangfold i kulturlivet, er det vanskelig å skape gode vekstvilkår for kulturen i lengden. Vi er en liten by og tåler særdeles dårlig å miste en av våre få kulturinstitusjoner. Bykultur er ikke noe som skapes gjennom enkeltoppsetninger eller frivillighet alene. Det krever et samspill mellom mange aktører og en tilstedeværelse av kompetanse og systemer over tid. Både amatører og profesjonelle, barn, unge, voksne og gamle må være med å bygge kulturbyen vår. Det er oss alle i fellesskap som bidrar til et rikere, mer inkluderende og mer mangfoldig sted å bo. Men for å klare det, trenger vi noen profesjonelle aktører som kan utgjøre en solid ryggrad, noen som involverer, deler og jobber på tvers av sektorer, miljøer og alder. Det mener vi at Studium Actoris gjør til fulle.
  352 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  9 kommentarer:

  Maja Mcalinden Vikki

  Tirsdag 30.01.2024
  Støtter!

  Mette Berg Hansen

  Fredag 26.01.2024
  Må få forsette å glede byen

  Stephan Just

  Torsdag 25.01.2024
  En svært unik aktør innen internasjonal kultur som henter de mest eksotiske events til en liten by. Hver gang med høy kvalitet, interessante vendinger og humoristisk snert. Jeg har blitt venner med en del av artistene og mitt og andres liv har blitt rikere gjennom dette. Det ville vært veldig trist om byen ikke kunne oppleve dette fremover.

  Anniken Paulsen

  Mandag 22.01.2024
  Rettelse: Studium Actoris

  Anniken Paulsen

  Mandag 22.01.2024
  Jeg håper «kulturbyen» Fredrikstad forstår alvoret: behold byens og kommunens profesjonelle teater, la Studio Actoris leve, det beriker byen, tenk hvilke krefter som bidrar til å styrke byen. Kultur er bevaring av Fredrikstad, alt annet er et tap, ingen tjener på å skjære vekk arbeidet til skapende kunstnere/kulturarbeidere‼️

  Kari Graarud

  Lørdag 20.01.2024
  Dette må beholdes for breddekultur !

  Nina-Elisabeth Nilsen

  Lørdag 20.01.2024
  Kulturaktør som er viktig for byen

  Catharina Høegh Christensen

  Mandag 15.01.2024
  Da jeg flyttet til Fredrikstad fra Oslo var byen veldig preget av 3 Kæll og «Raymond». Gleden var stor da jeg oppdaget at det fantes en alternativ, spennende og profesjonell teaterinstitusjon i byen. Det ble flere år med «Folk i Gata», mange spennende små teateroppsetninger, de holdt kurs i div. danser og de fremførte egne teaterstykker. Det reddet livet i en liten by for meg. Jeg håper inderlig at denne avgjørelsen blir endret.

  Desirèe Ulvestad-Grandahl

  Mandag 15.01.2024
  Det er katastrofe at man ikke legge til rette for en teaterinstitusjon som Studium Actoris. De viser bredde, internasjonalt samarbeid, nybrottsarbeid og lokalt engasjement.