1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Hundeluftegård i Lægdene/ Sollien området

  Bergen, Vestland
  Hundeluftegård i Lægdene/ Sollien området
  Opprettet: 01.04.2024 av Knut Smilden
  Sluttdato for signering: 01.10.2024
  Det har lenge vært et ønske fra hundeeiere i Lægdene/ Sollienområdet, om et friområde for hundene våre. Etterhvert er det blitt mange hunder her i området, og mange treffes samtidig og ønsker å slippe dem for at de skal leke sammen, og sosialisere seg. Det er et inngjerdet område ved Tveitevannet, men det er ikke alltid så innbydene. Etter regnvær blir det sleipt og grisete, og det er bare en skråning med stein og trestubber. Og istedet for at alle i Sollien vandrer ned på Sletten, ville det vært greiere med et tildelt areal i nærområdet. Det er en mark oppe ved Montana, og selv ser jeg for meg marken nord for Landås kirke. Den bare " ligger " der, og brukes ikke til noe annet enn....lufting av hunder. Så hvorfor ikke gjerde den inn og slippe hundene løs. Håper dette blir tatt i betraktning.

  3 kommentarer:

  Lina Stalheim Seldal

  Fredag 19.04.2024
  Støtter!

  Sofie Brekke

  Lørdag 06.04.2024
  Hunder er levende dyr som trenger muligheten til å bevege seg fritt. Med så få områder uten båndtvang er mange hundeeiere avhengig av hundeparker for å gi hunden den friheten.

  Vilde Valland Aarseth

  Tirsdag 02.04.2024
  Det hadde vært kjempebra med et område hvor hund kan gå løst også i båndtvang-perioden her på Landås. Spesielt viktig å nevne for denne saken at det er et ønske for flere å for jobbe for et større område som en liten park eller en del av en skog, og ikke «kun en luftegård». Det hadde vært veldig gøy (og verdifullt!) å ha et friområde så hundene kan være fri i båndtvangsperioden. Område for flerbruk: Det trenger selvsagt ikke være kun for hundefolk, men et sted hvor hun har lov å gå uten bånd. Jeg tror det hadde vært en veldig bra plass for å prate med flere naboer! Eksemplene under med friområde og hundeskog viser områder for flerbruk, så man kan benytte parken eller skogsområder til tur og piknik osv. Eneste forandring fra «vanlig» er at man har lov å ha hund løs og i flere tilfeller er områdene inngjerdet. De tar hensyn til både naturen, mennesker og dyr i form av at områdene ikke har mer inngrep enn nødvendig, og er inkluderende for alle (med og uten dyr). Det er ganske stor forskjell på det og en gammeldags hundeluftegård som kun er praktisk i storbyer eller for noen typer små hunder. Valg av område: Dersom område skal ha god effekt som et friområde for hundene, er det viktig av at det er av en viss størrelse. Det må selvsagt tilpasses slik at det funker best mulig for alle som bor og er i nabolaget. Det er mange muligheter, et eksempel er området ved Montana borte med baunehytten/gamle skibakken hadde egnet seg godt som friområde. Jeg tror og håper at om Bergen hadde fått flere friområder med mulighet for flerbruk ville det være positivt både for folk med og uten hund ☺️ Her er to gode eksempler for referanse: Friområder for hund i Oslo (godt eksempel som kan funke i bymiljø): https://experience.arcgis.com/.../af6b58d2f4b0477aaa91c4.../ Hundeskoger i Danmark: https://www.hundeskovene.dk/

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.