1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Oppgradering til delanlegg friidrett

  Hemsedal, Buskerud
  Oppgradering til delanlegg friidrett
  Opprettet: 30.04.2024 av Fenja Money
  Sluttdato for signering: 01.06.2024
  Oppsummert så arbeider elevrådet Hemsedal Idretts- og aktivitetsråd, Hemsedal Idrettslag, SU og FAU, med en sak får å forbedre løpebane og område rundt. Dette er tiltak som Hemsedal Skole ønsker velkomne. Vi ber om å få en ramme på 1 million kroner til å forbedre underlaget til tiltaket. For denne innvesteringen får Hemsedal: - Godkjent 200 meter løpebane/rundbane for løp når det gjelder størrelse og underlag. - 4x60 meter bane for sprint. - Ny og bedre plassering av lengdegrop i forhold til sandsøl, med skikkelig tilløp og riktig plassering av satsplanke. - Godkjent område for høydehopp og kule. - Tiltak rundt sandvolleyballbane for å forhindre sand i løpebanen. - Kunstgressbanen kan merkes med flere standardstørrelser for ballspill. - Flere aktiviteter kan bedrives samtidig. - Godkjent underlag og risiko for skader minimeres. Dette blir et attraktivt anlegg både for skolen og annen fritidsaktivitet for barn, unge og voksne. Idretten vil få et rekrutteringsannlegg for friidrett, i tillegg til at annelegget vil kunne fungere for barmarkstrening på tvers av eksiterende idretter i Hemsedal. Skolen vil få økt kapasitet til å gjennomføre kroppsøvingsfag i alle trinn, og samtidig slippe å bruke verdifull tid til transport til idrettsarena. Det vil være svært verdifullt supplement for kroppsøvningsfaget for skolen i barmarksperioden - i all den tid det vil ta for å bygge en hall til gym.

  5 kommentarer:

  Rut Rimstad-Intelhus

  Onsdag 22.05.2024
  Hvorfor ble ikke dette prioritert og gjort ordentlig fra begynnelsen av? Nå fremstår friidrettsbanen å dekke som noe som er kjøpt på Europris. Fotballbanen og friidrettsbanen er veldig hard, og elever som bruker den nå i gymtimer kan skade seg på grunn av dette.Mange av gruppene i Hemsedal gjeld vil kunne bruke et lite friidrettsanlegg til å trene. Foreldre barn og andre eventuelle brukere Venter på at dette skal bli ordna. Det er kreft i bygda som ønsker Og starta i friidrett gruppe, men det lar seg ikke gjøre per nå. Nå krysser vi fingrene for at vi så raskt som mulig for en bane svar oppe og går. Dette kan vi jobbe sammen om! Det er viktig at dette blir prioritert. Det er pinlig at Idretts-dagene der vi har friidrettsdager fortsatt arrangeres på fotballbanen ved Fiskum.Her må lærerne måle opp og bruke masse tid på lage er primitivt område elever kan løpe på og fir å gjøre andre friidrettsøvelser. Håper virkelig vi finner en løsning på dette sammen!

  Torkel Karoliussen

  Tirsdag 21.05.2024
  Hva er forklaringen på at dette ikke er gjort ordentlig fra begynnelsen av? Anlegget er jo helt nytt og det har vel blitt brukt relativt store summer på konsulenter osv for planlegging, og så må man rive opp, kaste og lage nytt…

  Christina wølneberg

  Onsdag 01.05.2024
  Ungdommen og barnen i Hemsedal trenger dette og det har vart snakk om dette lenge Bra tilltak håper vi når igenom

  Hanne Øverby

  Tirsdag 30.04.2024
  Kjempe bra tiltak! Et minimum av hva en sentralskole bør ha av samlokalisert utendørs idrettsanlegg. Aller helst skulle HBU hatt en fullskala fotballbane med full utrustet friidrettsanlegg der man har 400 m baner rundt. Vi har lett for å bygge for smått i Hemsedal. Men dette anlegget er en betydelig oppgradering og vil komme bygdas unge til nytte!

  Hege Jacobsen

  Tirsdag 30.04.2024
  Hurra for at elevrådet løfter frem denne saken!

  Legg til kommentar

  Kommentarer som ikke signeres med fullt navn, eller på annen måte bryter med vilkår for bruk, vil bli slettet.

  Skriv under denne saken

  Fyll inn navn, adresse og postnummer for å signere saken. Informasjonen må oppgis slik at signaturen din kan verifiseres.