1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  I krever parkeringsplasser tilbake i Oslo

  Oslo
   I krever parkeringsplasser tilbake i Oslo
  Opprettet: 01.05.2024 av Cecilie Lyngby
  Sluttdato for signering: 01.11.2024
  Vi krever parkeringsplasser tilbake i Oslo I følge tall fra nettavisen er over 6000 parkeringsplasser forsvunnet i Oslo til fordel for bl.a.sykkelfelt. Det planlegges å fjerne følgende plasser i 2024: Dalsbergstien/St. Hanshaugen 3 Eventyrveien/Nordre Aker 21 Industrigata/Frogner 30 Sinsenveien/Grünerløkka 24 Stensbergata/St. Hanshaugen 63 22 plasser fjernes midlertidig under Ring 1-stenging. Helgesens gate,Københavngata/Grünerløkka 123 Vi vil ha tilbake 2000 av de forvunnede parkeringsplassene. Det er veldig mange steder der sykkelveiene er helt meningsløse. Flere veier mener vi sykkelfeltene er «unødvendige». Som sykkelfelt på korte strekker, og områder der vi mener det ikke er noe problem å ferdes på sykkel uten egen sykkelvei. Gyldenløves gate på Uranienborg er et av sykkelfeltene vi trekker frem. Der er alle parkeringsplassene fjernet, og hele strekket består av sykkelfelt på begge sider av veien. Vi forstår ikke måten det bygges sykkelfelt på. Flere steder er sykkelfeltene helt usammenhengende og meningsløse. satsningen på sykkel i Oslo har gått på bekostning av bilistene som nå må betale dyrt for parkering om de finner en plass. Hjemmetjenesten klager på at de bruker alt for mye tid mellom sine besøk til å finne en parkeringsplass. Slik skal det ikke være og spesielt ikke nå som politikken er at eldre skal bo hjemme lengst mulig. Håndverkere tar færre oppdrag da det nå er vanskelig, spesielt i Oslo sentrum, og finne en parkering. En snekker eller en rørlegger er avhengig av sin arbeidsbil og bilen bør stå nære sted hvor arbeid skal utføres. Dette er bar to eksempler, det finnes hundrevis. Dette er ikke en utvikling som viser at det er plass til alle i Oslo. Vi krever: 2000 parkeringsplasser tilbake i Oslo Gratis parkering utenfor apotek, sykehus og fastlege Lyngby og Fossum
  473 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  17 kommentarer:

  Alfred barak

  Torsdag 02.05.2024
  Gratis parkering til Oslo beboere……..

  Anne Kristin Romslo

  Torsdag 02.05.2024
  Å ikke ha gratis parkering i Oslo gjør det både dyrt og vanskelig å besøke gamle foreldre ofte. Man kan ikke betale hundrevis av kroner bare for å stikke innom, da blir det ikke noe av beslket. Det burde både være gratis å parkere, og det burde finnes mange flere parkeringsplasser.

  Kari Toomey

  Torsdag 02.05.2024
  Jeg vokste opp utenfor Oslo, og bor nå utenfor Norge, men når vi kommer hjem skal vi selvsagt i byen. Men det blir vanskeligere å finne parkerings plasser og prisen i parkeringshus når vi gjør det. Og i tillegg alle bompenger, blirdet veldig vanskelig og dyrt å være turist,

  Faisal Syed

  Torsdag 02.05.2024
  Vi bor (dessverre) i et land med 10 mnd med vinterføre, hvor disse sykkelveiene stort sett ikke blir benyttet uansett. Til og med den korte perioden vi har sommer velger mange syklister likevel å sykle på vanlig trafikkert vei fremfor sykkelvei, også i områder hvor de har anledning til å velge mellom begge deler. Siden MDG kom inn i Byrådet har de nedstengt en rekke bussholdeplasser i Oslo, samtidig som de oppfordrer folk til å benytte seg av kollektiv transport. De har på toppen av det hele sløst bort millioner av skattebetalernes penger på nye busser som ikke engang kan kjøre på norsk vinterføre. Stopp denne galskapen!

  Christina Bøttger

  Onsdag 01.05.2024
  Vi må ha parkeringsplasser i Oslo.

  Hilde Moen

  Onsdag 01.05.2024
  Vi trenger å beholde parkeringsplasser, ikke miste plasser slik at folk ikke får parkert privat bilene Hjemmesykepl. trenger park.plass for tjenestebiler slik at personer som trenger hjelp slipper å vente unødig lenge på at hjelpen kommer. Det blir unødig mye kjøring rundt for å lete etter parkeringsplass. Dette gjelder også andre som er ute i jobb med bil Når det gjelder mange av disse flotte sykkelveiene som er kommet, så er det ikke kø av syklister. Selv med sykkelvei så brukes ofte gangfelt i stedet for sykkelvei, har selv opplevd nestenulykker med at syklister heller velger gangfeltet. Man MÅ huske på at det er ikke alle innbyggerne som kan sette seg på sykkel, og det må tas hensyn til at alle kan komme seg ut og gå trygt, kan beholde biler, samt også sykle. Denne ensidige fokusering på sykkelvei og pengebruk er etter mitt syn ikke bra

  Lars Bernaas Nordang

  Onsdag 01.05.2024
  Vi bor i Skovveien, har en bil og krever at vi får flere parkeringsplasser tilbake. Gyldenløvesgate, der fjernet de en masse, også i Skovveien, President Harbitzgate. Det er utrolig skuffende at det nye byrådet fortsetter sin krig mot beboere sentralt i byen. Det er minoriteter som bestemmer over folk flest.

  Naser El-Hasan

  Onsdag 01.05.2024
  Flere parkeringsplasser og mindre idioter i regjeringen.

  Naser El-Hasan

  Onsdag 01.05.2024
  Flere parkeringsplasser og mindre idioter i regjeringen.

  Hassan Saleem

  Onsdag 01.05.2024
  Ønsker p plasser tilbake!!

  Ivan Pardanjac

  Onsdag 01.05.2024
  I Othilie Tonnings vei og området rundt fjernet de ca.100 parkering plasser i løpet av siste 2 år. Det var ikke noe forhåndsvarsel for oss beboere. Det er bare at dukket opp skiltene for forbud over natta. Det er mange som ble rammet. Her bygget de ikke sykkelvei de bare fjernet parkeringsplassene uten noen fornuftig forklaring.

  Karoline Sandvik Hernar

  Onsdag 01.05.2024
  På tide

  Britt Fossum

  Onsdag 01.05.2024
  På tide og våkne Oslo politikere. Alle kan ikke sykle eller ta kollektiv . Slutt og harselere med folk som er avhengig av bil. Dette hatet dere fører mot oss bilister er uakseptabelt . Andre land tar vare på alle, enten de går, sykler, tar kollektiv eller kjører bil! Nok nå, og slutt og sitt på deres høye hester! Dere er folkets tjenere, og ikke folkets herrer!

  Ismail fejzulai

  Onsdag 01.05.2024
  Trenger flere parkeringsplasser

  Ivar Nyhaug

  Onsdag 01.05.2024
  Vi vil ha både sykkelstier og parkeringsplasser. Stop symbol-politikken.

  Irene Johansen

  Onsdag 01.05.2024
  Mer parkeringsplasser

  Trygve Gundersen

  Onsdag 01.05.2024
  Vi trenger parkeringsplasser i Oslo