Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Bevar grøntområdet på Kikkut (Hoff/Skøyen)

  Oslo
  Bevar grøntområdet på Kikkut (Hoff/Skøyen)
  Opprettet: 22.01.2014 av Martin Oppegaard
  Sluttdato for signering: 14.03.2014
  Bystyret må sørge for å bevare grøntområdet på Kikkut på Hoff ved å omregulere hele området til friområde og/eller ekspropriere Selvaags del av området. Selvaag vil forsøke å bygge på tomten så lenge de eier den. Kikkut er en grønn lunge mellom St. Edmunds vei, Jarlsborgveien og Hoff terrasse. Området ligger nedenfor Munchs atelier på Ekely. Huset som engang stod der hadde adresse Jarlsborgveien 2. Utsynet fra Kikkut er luftig, derav navnet. I et tett befolket hjørne av byen, er Kikkut en grønn lunge for lek, fugleliv og spaserturer. Området ligger på etablerte turstier og brukes av barnehager på turdager. Det foreligger en plan om å bygge 6000 nye boenheter på Skøyen. Med en sånn fortetting foran oss, blir det ekstra viktig å bevare grøntområdene for dem som bor her og kommer til å bo her. Kjære folkevalgte, ta grep og bevar Kikkut som grøntområde.
  385 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  9 kommentarer:

  Martin Oppegaard

  Fredag 14.03.2014
  Vi i Hoff terrasse har i dag sendt brev til Bymiljøetaten hvor vi ber dem fjerne piggtråden på den kommunalt eide delen av Kikkut. La oss håpe de kjenner seg ansvarlige for å unngå farlige innretninger på barnas lekeområder!

  Martin Oppegaard

  Tirsdag 25.02.2014
  Jeg presenterte saken vår for bydelsutvalget i åpen halvtime. Ingen lovnader å få, men partiene lokalt har innflytelse på rådhuset og etatene. Før sist valg sa alle partiene lokalt (et forbehold hos AP) at de ville arbeide for å beholde Kikkut grønt. Det kan vi jo minne dem på!

  Heidi Wøllo

  Mandag 17.02.2014
  Oversikt gårdsnr: 31, Bruksnr: 5 hos Plan- og bygningsetaten: http://web102881.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn//search.asp?gnr=31&bnr=5 Artikkel om Bjarne Melgaards planlagte bolig: http://www.osloby.no/nyheter/Her-skal-Bjarne-Melgaard-do-7432270.html#.UwJMm2eYZaQ

  Martin Oppegaard

  Tirsdag 04.02.2014
  Vi nådde 300 underskrifter utrolig fort! Takk for innsatsen! - Vi kan dessverre ikke telle med støttespillere utenfor kommunen. Derfor måtte jeg slette noen signaturer. Fortsett å spre saken i ditt nettverk, så får vi over 300 Oslo-signaturer i løpet av kort tid!

  Thom Njerve

  Onsdag 29.01.2014
  Jeg bor på Hoff Terrasse, men er oppvokst i kunstnerkolonien Ekely. Ikke bare er dette et viktig område å bevare for historien, det er også et viktig område for biologisk mangfold ( mange fuglearter har dette som sitt hekkeområde), men også som en grønn lunge, et sted der man ser naturens utvikling gjennom årene. Det er et område som har vært mer eller mindre urørt siden min barndom (i 60-årene), mens det rundt har blitt bebygd. Før hadde man Hoff gård med hester og kuer på beitemarkene der Hofftunet nå ligger, Bror Withs hus som en avsidesliggende eventyrslott i skogen der det nå ligger som en liten flik av historie blant blokker, en historie få kjenner til. Det er en glede å gå gjennom denne eventyrskogen, med alt sitt liv, gjennom fire årstider.. Nå, etter Munchs jubileumsår, er det kanskje på tide å tenke på historien bak, og gi alle en opplevelse av en svunnen tid, som i dette lille området fortsatt finnes. Mine barn er veldig glad i området og har lekt der i sin oppvekst, slik jeg gjorde. Skøyen/Hoff-området er i ferd med å bygges ned. Vi følger endringene fra årstid til årstid, med fugler, trær og planter somlever og dør. Jeg vil at nye generasjoner "bybarn" skal få oppleve urørt natur, en eventyrverden, i sitt nærområde. Thom Njerve

  øyvind åstein

  Søndag 26.01.2014
  Når utgangspunktet er som galest ,-blir resultatet som originalest .

  Ingun Bøhn

  Fredag 24.01.2014
  Er ikke Kikkut en del av område -fredningen i forbindelse med Edvard Munchs motiv-verden og utsikt? Hva med de siste restene av den opprinnelige eikeskogen på Ekely? Og flere flott furuer og et rikt fugleliv. Ubegripelig smakløst å planlegge et "mausoleum" rett over hode på en barnehage...

  Martin Oppegaard

  Torsdag 23.01.2014
  Takk for overveldende oppslutning om initiativet. På ett døgn har vi kommet nesten en tredel av veien til bystyret! Fortsett å spre saken i ditt nettverk!

  Rune Mørck Wergeland

  Onsdag 22.01.2014
  Bygget skal ligge inn over et av Oslos få friområder. Det trenger vi ikke