1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  En by for alle = strippefri by! Ingen skjenkebevilling til strippeklubber i Bergen!

  Bergen, Vestland
  En by for alle = strippefri by! Ingen skjenkebevilling til strippeklubber i Bergen!
  Din signatur er mottatt
  Opprettet: 19.02.2015 av Sunniva Schultze-Florey
  Sluttdato for signering: 01.07.2015
  En by for alle = strippefri by! Ingen skjenkebevilling til strippeklubber! Bergen skal være en by for alle, men slik er det ikke idag. Sexindustriens strippeklubber roper ut sitt budskap om at kvinner ikke er mennesker, men varer. I en by hvor kvinner objektiviseres for å selge alkohol, blir det ikke likestilling. Derfor ønsker Kvinnegruppa Ottar et forbud mot strippeklubber, slik de blant annet har på Island. Som et ledd i dette vil vi nekte strippeklubber skjenkebevilling. I Sandnes ble strippeklubben Money Talks fratatt skjenkebevillingen - det kan vi gjøre i Bergen også. Strippeklubbene er avhengige av å servere alkohol for å overleve, og å nekte dem skjenkebevilling er en effektiv måte å strupe dem på. Vi krever at skjenkereglementet i Bergen endres - ingen skjenkebevilling til strippeklubber! Bergen kommune har allerede begrensninger i retningslinjene for tildeling av skjenkebevillinger, knyttet til pengeautomatspill og MC-klubber. Dette fordi slike virksomheter er uønsket i kommunen. Vi krever at Bergen kommune også behandler strippeklubber som en uønsket virksomhet i kommunen og nekter strippeklubber skjenkebevilling på det grunnlaget. Forslag til ny bestemmelse i retningslinjene: Nytt punkt 4.12: Det vil ikke bli tildelt skjenkebevillinger til steder som har stripping og/eller toppløsservering som del av sitt underholdningskonsept. Det vil heller ikke tildeles ambulerende skjenkebevilling til arrangementer hvor det foregår stripping og/eller toppløsservering. Retningslinjene det gjelder er: RETNINGSLINJER FOR TILDELING AV SALGS- OG SKJENKEBEVILLINGER I BERGEN KOMMUNE FOR BEVILLINGSPERIODEN 2012 – 2016. Vedtatt av Bergen bystyre i møte 17.06.12
  317 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  5 kommentarer:

  Christoffer Jo

  Onsdag 18.03.2015
  Denne saken faller på sine egne premisser. Første feil er å påstå at det er et slags budskap "om at kvinner er en salgsvare" gjennom objektivisering. Det er ytterst få blandt oss (les KUN psykopatiske voldtektsmenn) som tenker slik. Som leder meg inn i den andre feilen: Det insinueres her at menn ikke klarer å holde to tanker i hodet sammtidig, altså at man ikke kan være opphisset å samtidig elske eller respektere ett annet menneske som et tenkende vesen! Fy for noe vrøvl! Den tredje feilen er å insinuere at "en by for alle = strippefri by", når det da menes at den er for alle som passer Ottars religiøse/ideologiske normer. Det vil si nesten ingen av oss. En fornærmelse til alle menn som både elsker å respekterer konene sine (les ALLE andre).

  Axel Fjeld

  Søndag 01.03.2015
  Jeg er generelt kritisk til arenaer der kvinner brukes som dekor. Derfor signerer jeg dette oppropet.

  Mata Mat

  Fredag 27.02.2015
  Trine Rogg, hvis du fronter alkoholforbud og forbud mot lettkledde kvinner som en kampsak tror jeg du kan få rimelig stor sympati fra både IS og pavestaten.

  Trine Rogg Korsvik

  Fredag 27.02.2015
  Skriv under mot gammaldags kvinnesyn - avlegs og reaksjonært at kvinner skal være sexobjekter for mannfolk som rotter seg sammen på strippeklubb. Minner om kvinnesynet i Romerrike, Pavestaten og ISIL!

  Oddgeir Arne

  Torsdag 26.02.2015
  All den tid den siviliserte del av verden kjemper mot voldelige krefter som bl.a ønsker å dempe kvinners muligheter til å bestemme over seg selv, med ekstreme grupper hverken respekterer enkeltindivid eller kulturell frihet finner jeg det rart at folk skriver under her og støtter opp om slike elementer fra oldtiden. Jeg signerer iallefall ikke.